Háromszoros Red Dot díjas magyar tervezők

Forrás: 
coandco.cc
2014.04.17.
CO&CO Designcommunication - Nosiboo - Fotó: CO&CO Designcommunication

Idén triplázott a tervező szakma Oscar-díjából (Red Dot Design Award) a CO&CO Designcommunication magyar designerekből álló csapata.

A CO&CO Designcommunication 3 Red Dot-díjas munkája - Fotó: CO&CO Designcommunication

2011 és 2012 után idén is elnyerte a világ legrangosabb designdíját, a Red Dot díjat a Co&Co Designcommunication csapata. A CocoDice nevű logikai gyerekjáték, majd a gyerekeknek (is) szánt DSI Inhalo sóinhaláló termék után, idén a szintén gyerekek számára készült Nosiboo orrszívó porszívóval nyert a csapat. Bár az összes díjazott termék gyerekekhez köthető, nem szándékos a tervezési célterület, a véletlen hozta így a designereknek.

CocoDice - Fotó: CO&CO Designcommunication

Először egy logikai készségfejlesztővel nyerte el a Co&Co 2011-ben a megtisztelő díjat. CocoDice nevű játékukkal újraértelmezték a dobókockát, és egy újfajta logikai játékcsaládot fejlesztettek ki. A következő évben egy hagyományos prevenciós eszközt dolgoztak át okos, friss formában. A DSI Inhalo sóinhalátort gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják tüdejük tisztítására. A mini „mobilsóbánya” alkalmazása a nagyvárosi, szmogos környezetben naponta ajánlott.

DSI Inhalo sóinhaláló - Fotó: CO&CO Designcommunication

Az idei évben a Nosiboo orrszívó porszívóval szerezte meg a Co&Co a Red Dot díjat. A termék fejlesztői, a két pécsi apuka, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem elégedtek meg a gyerekeknek készült orrszívó termékek nyújtotta félmegoldásokkal, ezért álmodták meg a Nosiboot, és kérték fel a Co&Co Designcommunicationt, hogy a gyerekek számára szerethető formában valósítsák meg elképzelésüket. A végeredmény egy játékos, ugyanakkor ergonomikus termék lett, amit a nemzetközi design-szakma az orvosi eszköz kategóriában jutalmazott a Red Dot díjjal.

Nosiboo - Fotó: CO&CO Designcommunication

A Co&Co Designcommunication ezzel Magyarországon egyedülálló teljesítményt vitt véghez. Hazánkban ugyanis csak ők rendelkeznek 3 Red Dot Design Award díjas termékkel – a több mint 10 Magyar Formatervezési Díj, valamint más további rangos, nemzetközi elismerések mellett. 

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Egy kreatív lakberendező számára nem lehet akadály a kicsiny méret: jó elosztással, praktikus elrendezéssel, harmonikusan megválasztott formák és színek alkalmazásával még a legkisebb terű lakásból is szemrevaló otthonmegoldások születhetnek.

„Egy épület architektúrája a benne élő embereket tükrözi” – vallja a Tóth Project építésziroda csapata, akik építészirodaként az Internorm prémium minőségű nyílászárók hazai forgalmazói is.