Építészet-belsőépítészet

Gyönyörű kilátásban gyönyörködhetnek az elegáns svéd villa lakói, akik Stockholm nyüzsgését csodálhatják a lenyűgözően tágas szabadtéri teraszukról…

Eredetileg egy ismert festőművész műterme volt az a Városliget szomszédságában található, 100 négyzetméteres lakás, amit a GASPARBONTA tervezőiroda csapata egy fiatalos, modern stílusú lofttá alakított át.

Vietnámban a vészesen csökkenő zöld területek hiányára hívja fel a figyelmet a Vo Trong Nghia építésziroda, mely új projektjében egy szokatlan megoldással élve, valamennyi új otthon közelébe egy élő fát képzel el.

A debreceni MODEM-ben látható kiállítás nemzetközi és magyar példákon keresztül mutatja be az építészet társadalmi szerepvállalását. Megtekinthető: 2017. március 5-ig.

Kijevben található ez a modern, minimalista otthon, ahol nem csak a színek kontrasztjaival játszottak ügyesen tervezői, de a funkcionalitást is magas szinten kezelték…

Mit jelent a „parametrikus” kifejezés a formatervezés kontextusában, és mi köze van az algoritmusoknak az építészethez? Cikkünkben ezt igyekszünk feltárni.

A három szintes „könyvespolc ház” néven emlegetett egyedi projekt igazán eredeti megoldásokat kínál a polcrendszerek, tárolók és térelválasztók kialakítására.

A geodéziai dómok olyan eljárással készülnek, ami lehetővé teszi nagy tömegű boltozatok megépítését. A technika lényege, hogy a kupolát alkotó, nagy gonddal megtervezett háromszögeket az alapból kiindulva, rétegről rétegre haladva illesztik össze.

A Reklektik tervezői 2015-ben álmodták meg a Cheppers csapata számára azt a látványos irodát, ami az Év Irodája verseny design kategóriájában nyert díjat. A budapesti informatikai cég azóta kinőtte régi helyét, így nemrég sor kerülhetett a bővítésre.

A montreáli családi ház az idők során számos felújításon, átalakításon esett át, aminek köszönhetően mára teljesen elveszítette eredeti jellegét.

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Budapest, 2003

Budapest, 2003

Forrás: 
X6 Galéria