Hexagon Fashion Shop, Dubaj – Lima Ssg

Hexagon kristály az építészeti koncepció központja a lobbyban - Fotó: Lima Ssg

A Lima Ssg magyar építészei ezúttal egy hexagonális elemekből építkező különleges fasion shop koncepciójával nyűgözték le az arab megrendelőket.

Női shop - Fotó: Lima Ssg

Ördög Alíz, Takács Sylvia és Madosfalvi Zoltán, a Lima Ssg egy évtizedes kitartó próbálkozásainak az eredménye, hogy magyar belsőépítészként és építészként sikerült betörniük az Egyesült Arab Emírségek megrendelői körének idegenek elől elzárt világába. Terveik előtt kinyílnak az ajtók, egyik legújabb projektjük a divat területén mutat be a szokásostól eltérő koncepciót. Madosfalvi Zoltán hangsúlyozta, hogy az építészeti elképzelések mellett egy piacképes üzleti tervet kellett készíteniük.

Női kávézó - Fotó: Lima Ssg

„A divat világában a legfelső szintet képviselő vezető, haute couture és a populáris, street fashion márkák közti szegmenst céloztuk meg, amely hiányként jelentkezik a közel-keleti piacon. A Hexagon Fashion Shop hatszög elemekből épül fel, amelyek a méhsejthez hasonlóan a családot szimbolizálják, és olyan európai, köztük magyar divattervezők ruháit, kiegészítőit mutatja be, amelyek nem felkapottak, de nagyon jó minőséget képviselnek. A multi brandet felvonultató üzlet shop a shopban jelleggel fog működni, ahol a kiválasztott designerek bizonyos időn keresztül értékesíthetik ruháikat, kiegészítőiket az adott területen.

Lobby - Fotó: Lima Ssg

A fashion shop egyes elemeinek hatszög alakja a férfi és a női vonalat egyesíti.  A mintegy 1300 négyzetméter alapterületű üzlet közepén alakítottuk ki a lobby részt, amely a tőle balra és jobbra elhelyezkedő, 5-5 hexagonból álló női és férfi szekciót kapcsolja össze. Az építészeti koncepció középpontját a lobbyban elhelyezkedő, felfelé és lefelé kihúzott csúcsú hexagon kristály alkotja, amelynél a felső rész a férfi, az alsó rész a női oldalt képviseli. Innen a központból, a kicsúcsosodó hexagon felső részétől a mennyezeten kiinduló világító sávok vezetnek el az egyes shopokhoz.

Férfi shop - Fotó: Lima Ssg

A női és férfi szekciókhoz női és férfi kávézó tartozik, a két nemhez illeszkedő eltérő stílussal, a női finomabb, kicsit keleties világgal, míg a férfi erőteljesebb formákkal, sötétebb színárnyalatokkal. A méhsejt alakú egységeket valahol teli, valahol pedig üveg elválasztó falak határolják el egymástól. A shopokba kiválasztott divattervezők között lesznek magyarok, lengyelek, oroszok, olaszok, japánok, amelyek közös jellemzője a bemutatásra kerülő ruhák tiszta vonalvezetése, finom eleganciája, a nőiesen attraktív és a férfiasan sportos, illetve elegánsan üzleti kollekciók.

A cikk a Lima Design, Lima Ssg támogatásával készült.

Lima Design/ Lima Ssg

1124 Budapest, Németvölgyi út 97.

Telefon: +36 1 781 6168, 06 20 486-8549

Email: infoatlimaeurope.hu

www.limaeurope.com

www.limassg.com

Férfi kávézó - Fotó: Lima Ssg

 

Balogh Adrienn Beáta belsőépítész, enteriőrtervező munkája az a Budapest belvárosában nemrég megnyílt H2O Budapest iroda, amelynek formája két fő irányvonalat ötvöz: a meeting studio és az open-office koncepciójáét.

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A jövő építészete nem uralja a természetet, hanem alárendeli magát neki, így kihasználva az előnyeit: a fenntartható építészet integrálódik a természetes környezetbe és kiegyensúlyozott kölcsönhatásban él vele.  

Képes adatbázis ajánló

Családi ház- tervező: Lima Design

Családi ház- tervező: Lima Design

Forrás: 
Lima Design