Organikus téglaház Indiában - iSTUDIO

Forrás: 
iSTUDIO architecture
2015.11.13.
Brick House, tervező: iSTUDIO architecture - Fotó: bmdpix.com, anclicks.com

Az indiai Wada városához közeli dombvidéken, mezőgazdasági területek közepén található egy különleges villa, amit tervezői, az iSTUDIO architecture építészei Brick House („téglaház”) névre kereszteltek.

Az épület organikus stílusával a szabálytalanság érzetét kelti szemlélőjében, arra sarkallva őt, hogy mindig újabb szemszögből vizsgálja meg a szerkezetet. A kacskaringós motívumok a földből az ég felé kígyózva ejtik rabul a tekintetünket.

A belső terekben szintén az ívelt, görbe vonalak dominálnak, ezek határozzák meg az egymásba kanyargó, kacskaringózó helyiségek elrendezését.

A központi terem fő alkotóelemei a hatalmas, boltíves ablakok, melyek gyönyörű kilátásban részesítik a bent tartozódókat, ugyanakkor rengeteg természetes fénnyel töltik meg a tágas teret. A beszűrődő napfény szemet kápráztatóan törik meg az épület centrumában elhelyezett tavacska vizén, ami mellé egy kis fát ültettek. A többi szoba, a nappali, a hálószoba, a konyha és a vendégszoba mind ekörül a központi rész körül helyezkedik el, bárhonnan indulunk el végül ide lyukadunk ki. A szobák elrendezésénél ügyeltek azok fekvésére a klimatikus viszonyok szempontjából, hogy minél kellemesebb legyen a bennük eltöltött idő.

Mint azt neve is jelzi a ház fő alapanyaga a tégla, de sok fát, követ és egyéb természetes anyagot felhasználtak, emellett kizárólag környezetbarát technikákat alkalmaztak az építés során. A terek hangulatához jól illeszkedő bútorok megalkotásánál a fő esztétikai elv az egyszerűség volt, ugyanakkor a berendezési tárgyak ugyanazt az organikus formavilágot követik, ami a ház egészének építészeti stílusát meghatározza.

fotók: bmdpix.com, anclicks.com

 

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Egy kreatív lakberendező számára nem lehet akadály a kicsiny méret: jó elosztással, praktikus elrendezéssel, harmonikusan megválasztott formák és színek alkalmazásával még a legkisebb terű lakásból is szemrevaló otthonmegoldások születhetnek.

„Egy épület architektúrája a benne élő embereket tükrözi” – vallja a Tóth Project építésziroda csapata, akik építészirodaként az Internorm prémium minőségű nyílászárók hazai forgalmazói is. 

Képes adatbázis ajánló

Trenkwalder tárgyaló

Trenkwalder tárgyaló

Forrás: 
Archimon Építész Stúdió