CONSTRUMA 2017

Szerző: 
Forrás: 
Construma 2017
2017.04.06.
Construma 2017 - Fotó: Construma

Minden korábbinál nagyobb kiállítói érdeklődés övezi az idei CONSTRUMA otthonteremtési csokrot. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az idei évben az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor tagjai: CONSTRUMA (építőipar), HUNGAROTHERM (épületgépészet, megújuló energia), OTTHONDesign (lakberendezés, design), CONSTRUMA Kert (kerttervezés, kertépítés, dísznövény).

CONSTRUMA 2017. Mit tudok megnézni 2017-ben a kiállításon? Érdemes-e elmenni idén?

OTTHONDesign 2017

OTTHONDesign - Fotó: Construma

A lakberendezés és design téma ezúttal is két pavilonban fér már csak el. A nappalitól a fürdőszobáig, a burkolattól a kandallóig szinte mindent megtalál itt majd a látogató, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet. A KONYHA témakör külön pavilonban helyezkedik el, bemutatva a legújabb konyhatechnológiai trendeket. A hazai designtervezés legújabb irányzatait, fiatal tervezők munkáit tekinthetik meg a MAGYAR DESIGN standon, míg a DOWNLOAD DESIGN KID standján olyan egyedi tervezésű, fiataloknak szóló design bútorok kerülnek bemutatásra, melyek tervei később ingyenes letölthetők és akár el is készíthetők. A már megszokott ingyenes lakberendezési tanácsadás is lesz a Lakberendezők Országos Szövetségének tagjai közreműködésével.

Jövő Otthona: összehangolt kényelem, intelligens otthon

Mit takar valójában ez az elnevezés? Mitől lesz intelligens vagy okos egy otthon? Mit jelent az automatizálás, illetve miért fontos a különböző automatizált gépek és egységek összehangolása? Mennyire vannak jelen már most is az otthonunk működtetését okosabban, hatékonyabban alakító és alapvetően a kényelmünket szolgáló lehetőségek? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphatunk választ a Jövő otthona tematikus kiállításon

Jövő otthona tematikus kiállítás - Construma

Magyar Design 2017

Az OTTHONDesign kiállítás iránymutató szerepének megfelelően a látogatók 2017-ben is találkozhatnak a fiatal magyar tervezők legújabb munkáival a MAGYAR DESIGN standon. A szakmai és nagyközönség olyan tervezői munkákkal találkozhat, amelyek egyszerre képviselik az aktuális trendek szellemiségét és adnak kézzelfogható, akár megvásárolható példákat.

OTTHONDesign - Magyar Design stand tavaly - Fotó: Construma

Az idei kiállítók:

AB CONCRETE DESIGN

BAANTAL

BARAKSÓ ALEXANDRA

DEME TAMÁS

FÉSZEK RÉSZEK

GYŐRE MÁTÉ

HANNABI

INDUSTREAL

JUHOS LEHEL

KERÉKGYÁRTÓ ANDRÁS

PAPER UP!

PDSIGN

PUZSÉR ZSANNA

SOCOWOO

SÖPTEI ESZTER

STUDIO NOMAD

 

Download Design Kid

A 2015-ös OtthonDesign kiállításon nagy sikerrel debütált Download Design projekt folytatódik! Az ország első open design szemléletű bútor kezdeményezéséről, amelyet a MOME indított, közel 60 cikk született és a downloaddesign.hu honlapról majdnem 1000-szer töltötték le a 13 bútor ingyenes gyártmányrajzait már az első évben. A kezdeményezés célja, hogy a felhasználó az open design szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz/kiviteli tervekhez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és meg is fizethetők. A projekt évről évre új tematikával jelentkezik, és a tervezők egyre ötletesebb, ugyanakkor érettebb szemléletet tükröző bútorokat találnak ki. Idén a 6–12 éves korosztály igényei kerültek a projekt fókuszába, vagyis gyerekbútorok készültek kisiskolások számára.

CONSTRUMA 2016 - Download Design Baby - Fotó: Hungexpo Zrt. - OTTHONDesign

OTTHONDesign KONYHA – új, elegáns környezetben

A konyhatechnológia, konyhabútor téma az OTTHONDesign egyik legdinamikusabban növekvő témaköre. 2016-ban már önálló pavilonban, elegáns kialakítású környezetben várta a látogatókat.

OTTHONDesign - Fotó: Construma

 

Balogh Adrienn Beáta belsőépítész, enteriőrtervező munkája az a Budapest belvárosában nemrég megnyílt H2O Budapest iroda, amelynek formája két fő irányvonalat ötvöz: a meeting studio és az open-office koncepciójáét.

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A jövő építészete nem uralja a természetet, hanem alárendeli magát neki, így kihasználva az előnyeit: a fenntartható építészet integrálódik a természetes környezetbe és kiegyensúlyozott kölcsönhatásban él vele.  

Képes adatbázis ajánló

Kézi szövött, színátmenetes függöny, tervező: Pájer Emília

Kézi szövött, színátmenetes függöny, tervező: Pájer Emília