Kiállítás a Palmettában: PLY DESIGN és BLUM & WOLF

Szerző: 
Forrás: 
Palmetta Design és Textilművészeti Galéria
2017.04.19.
Acoustic lámpacsalád - BLUM & WOLF (Albert Virág és Pongrácz Farkas) - Fotó: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria

Két feltörekvő hazai márka termékeiből, PLY DESIGN székeiből és BLUM & WOLF lámpáiból nyílt kiállítás a Palmetta Design és Textilművészeti Galériában. Megtekinthető: 2017. május 5-ig.

PLY DESIGN (Kerékgyártó András)

„A Plydesign Kft. és Kerékgyártó András bútortervező együttműködésében létrejött kollekció februárban mutatkozott be a Stockholmi bútorkiállításon. A Plydesign márka mögött az idompréselt rétegelt lemez technológia területén szerzett kiterjedt, 25 éves gyártói tapasztalat áll, amelyre alapozva jöhetett létre az első teljesen saját fejlesztésű kollekciójuk.

„Flagship” karfás szék - gyártó: PLY DESIGN, tervező: Kerékgyártó András - Fotó: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria

A kollekció első darabja, a „Flagship” karfás szék nem csak a cég életében, hanem a magyar bútorgyártás szempontjából is első fecske, hiszen elég régóta nem készült hazai vállalkozásban, saját kockázatra, újonnan kifejlesztett sorozat gyártott ülőbútor. "

„Flagship” karfás szék - gyártó: PLY DESIGN, tervező: Kerékgyártó András - Fotó: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria


BLUM & WOLF (Albert Virág és Pongrácz Farkas)

Albert Virág építész és Pongrácz Farkas formatervező közös márkája, a Blum & Wolf, melyben különleges világítótestek megálmodásán és megvalósításán dolgoznak. Fő szenvedélyük a folding –a hajtogatás, mely szerkesztési elv minden Blum&Wolf tárgyon felismerhető. Az anyagok hajtása által létrejövő stabilitással elérhető, hogy minimális anyag felhasználásával jöjjön létre a meghökkentően izgalmas formaiság. 

Ennek a struktúrának ikonikus példája a Plümo lámpa, melynek elvontabb, reprezentatív terekbe illő testvérét a Plümo Wind-et mutatják be az alkotók a kiállításon.

Plümo lámpa - BLUM & WOLF (Albert Virág és Pongrácz Farkas) - Fotó: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria

Másik termékük, az új fejlesztésű Blum & Wolf Acoustic lámpacsalád, melynél a fa és a lágy filc kombinációjával jön létre a másodlagos funkció, a hangelnyelés, mely a világítás mellett fontos igény a nagy, egyterű irodák, lounge-terek esetében.

Acoustic lámpacsalád - BLUM & WOLF (Albert Virág és Pongrácz Farkas) - Fotó: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria

A Blum & Wolf tervezők fő célkitűzése, hogy tárgyaikkal minőséget, művészi hatást, inspiráló, magával ragadó fényeket adjanak, és meghatározó vizuális élménnyel töltsék meg a tereket.

 

Helyszín: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria (1111 Budapest, Bartók Béla út 30.)

Nyitva: hétfő-péntek 11-19 h

A kiállítás megtekinthető: 2017. május 5-ig.

Balogh Adrienn Beáta belsőépítész, enteriőrtervező munkája az a Budapest belvárosában nemrég megnyílt H2O Budapest iroda, amelynek formája két fő irányvonalat ötvöz: a meeting studio és az open-office koncepciójáét.

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A jövő építészete nem uralja a természetet, hanem alárendeli magát neki, így kihasználva az előnyeit: a fenntartható építészet integrálódik a természetes környezetbe és kiegyensúlyozott kölcsönhatásban él vele.  

Képes adatbázis ajánló

Guangzhou Operaház, Kína, 2003-2010

Guangzhou Operaház, Kína, 2003-2010