Édes napok 2015

Szerző: 
2015.09.12.
Édes Napok 2015

Szeptember 18. és 20. között immár ötödik alkalommal élvezhetjük Magyarország legnagyobb édességfesztiválját a Budai Várban.

Az Édes napok az édesség-piac legszínvonalasabb magyar szakmai seregszemléje, amely mára Európában is jegyzett a legnagyobb hasonló témájú rendezvények között.

Édes Napok 2014 - Fotó: Kollarik Ágnes

Idén is több mint száz kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be újdonságait, legínycsiklandóbb, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit. A kiállítók ismét rengeteg színes programmal várják az édesszájú közönséget. Lesz például Cake Pop mártás-díszítés, pucér bonbonkóstolás, de megtudhatjuk azt is, mennyit nyom csokoládé tenyerünk, amit a legfinomabb belga csokoládéból készítenek el nekünk a helyszínen.

Édes Napok 2014 - Fotó: Kollarik Ágnes

A színpadon is érdekesebbnél érdekesebb programokkal várják a kilátogatókat a szervezők az év legédesebb hétvégéjén. A sok érdekes sütő-főző show mellett lesz például Cseh Tamás emlékkoncert, de láthatunk Capoeira-bemutatót is.

Édes Napok 2014 - Fotó: Kollarik Ágnes

 

Balogh Adrienn Beáta belsőépítész, enteriőrtervező munkája az a Budapest belvárosában nemrég megnyílt H2O Budapest iroda, amelynek formája két fő irányvonalat ötvöz: a meeting studio és az open-office koncepciójáét.

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A jövő építészete nem uralja a természetet, hanem alárendeli magát neki, így kihasználva az előnyeit: a fenntartható építészet integrálódik a természetes környezetbe és kiegyensúlyozott kölcsönhatásban él vele.  

Képes adatbázis ajánló