Ünnepi ínyencségek

Szerző: 
2015.12.24.
Szamos Gyöngypraliné

Egy rendkívüli desszert, egy kávékülönlegesség és egy exkluzív pezsgő Szilveszterre… azoknak, akik odafigyelnek a minőségre!

Szamos

A Szamos idén egy igazán nagy újdonsággal lepte meg a csoki szerelmeseit: a marcipánért rajongók mellett ezúttal azokra is gondolt, akik inkább a csupa csoki különlegességeket szeretik, ezért megalkotta a négyféle termékből álló Gyöngypraliné családot. A narancs-, meggy-, vaníliás karamell és édes-sós mandulanugát krémekkel töltött csoki golyók mellé a belga 70%-os, tej és fehércsokik egyedi párosítással kerültek kiválasztásra, miután a szakértő csokimesterek többszöri összekóstolás után megtalálták a legjobb kombinációkat.

A Szamos üzletekben szemenként is megvásárolhatjuk, összeválogathatjuk kedvenceinket, de ha igazán tetszetős ajándékot keresünk, akkor a legjobb választás a megújult stílusban készített díszdobozos kollekció.

 

Nespresso

A Nespresso számos ötletet kínál, melyek segítségével az ünnepek során meglepetést és örömöt szerezhetünk szeretteinknek. Ilyen például az All day Nespresso triopack – Téli kiadás, amely lehetővé teszi, hogy élvezhessük a finom kávéőrleményeket a nap bármely szakában. A csomag a nap indításához a gazdag és testes Fortissio Lungo-t, délutáni kávénak egy hosszan pörkölt Dharkan-t, estére pedig egy koffeinmentes Decaffeinato Intenso őrleményt kínál. Kényeztesse szeretteit a csomagoláson található ünnepi kávéreceptekkel!

All day Nespresso triopack – Téli kiadás

Ugyancsak remek ajándék lehet valamelyik limitált kiadású specialitás a kávé mellé, gyönyörű díszcsomagolásban: Carrés Amandes finoman ízesített mandulával és kandírozott gyümölcsös finomságokkal; Tejcsokoládé sós karamell darabokkal; Étcsokoládé karamellizált kakaóbabbal.

Kreinbacher

A somlói Kreinbacher Birtok alig több mint egy éve debütált Méthode Traditionnelle, palackban erjesztett és érlelt pezsgőivel és legkiválóbb tételük, a Prestige Brut nyáron már ezüstérmet hozott a Champagne és Pezsgő Világbajnokságról. Ez a 100% furmintból készített tétel decembertől magnum palackban is elérhető, sorszámozott palackban, egyedi fejlesztésű design csomagolásban.

Kreinbacher Brut Classic 2011 Magnum

A 1,5 literes méretnek nem az egyetlen előnye, hogy kétszer annyit tölthetünk ki a pohárköszöntőhöz vagy ünnepi koccintáshoz. A pezsgő magnum palackban egészen más fejlődési utat jár be a második erjedés és érlelés során, így végül még gazdagabb és egységesebb arcát mutatja. A Prestige Brut 2011 Magnum illata több mint három év seprőn tartást követően igazán kifinomult: virágok, lime és mangó, érintésnyi méz érződik. Lágy és elegáns karakter, krémes habzás jellemzi.

Kreinbacher Prestige Brut 2011 Magnum

 

Balogh Adrienn Beáta belsőépítész, enteriőrtervező munkája az a Budapest belvárosában nemrég megnyílt H2O Budapest iroda, amelynek formája két fő irányvonalat ötvöz: a meeting studio és az open-office koncepciójáét.

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A jövő építészete nem uralja a természetet, hanem alárendeli magát neki, így kihasználva az előnyeit: a fenntartható építészet integrálódik a természetes környezetbe és kiegyensúlyozott kölcsönhatásban él vele.  

Képes adatbázis ajánló

Családi ház- tervező: Lima Design

Családi ház- tervező: Lima Design

Forrás: 
Lima Design