Ingyenes programsorozat indul az Iparművészetiben!

Ingyenes programsorozat 2016 - Fotó: Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeumban új előadássorozat indul a tárgykultúra, az iparművészet, a design és a divat kedvelői számára, melyre nem csak szakembereket, hanem a nagyközönséget is szeretettel várják. Az ingyenes programok helyszíne a múzeum könyvtára, különlegessége, hogy a hétfői zárva tartási napokon enged betekintést a múzeum életébe. Ezért lett a programsorozat címe Zárva tartás idejére.

Első alkalommal, 2016. május 23-án Prékopa Ágnes művészettörténész, a sorozat ötletgazdája tartott előadást Groteszk és irónia a tárgyak felől nézve címmel. Az előadásokra a kötelező regisztráció a múzeum honlapján tölthető ki. A sorozat eseményei minden hónap harmadik hétfőjén három órakor kezdődnek.

"A tárgyak hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Lehet nem olvasni, nem járni színházba, múzeumba, kiállításra, de tárgyak és építmények nélkül nem lehet élni. Ha ezt végiggondoljuk, egy furcsa ellentmondásra bukkanunk: a kivétel nélkül mindenkit, az egész társadalmat hatásába vonó tárgyakkal esztétikai vonatkozásban kevesebbet törődünk, mint a lényegesen kisebb körben ható, nagy eszmei értékű műalkotásokkal." / Miklós Pál /

Ingyenes programsorozat 2016 - Fotó: Iparművészeti Múzeum

 

Balogh Adrienn Beáta belsőépítész, enteriőrtervező munkája az a Budapest belvárosában nemrég megnyílt H2O Budapest iroda, amelynek formája két fő irányvonalat ötvöz: a meeting studio és az open-office koncepciójáét.

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A jövő építészete nem uralja a természetet, hanem alárendeli magát neki, így kihasználva az előnyeit: a fenntartható építészet integrálódik a természetes környezetbe és kiegyensúlyozott kölcsönhatásban él vele.  

Képes adatbázis ajánló

Haraszthy- Vallejo Pincészet

Haraszthy- Vallejo Pincészet

Forrás: 
SCHÜLLER TSA Építésziroda Kft