Iparművészek Karácsonyfái

2014.12.10.
Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Textil MA csoport - Fotó: Balázs Nikolett

A Karácsony a Kastélyban című programsorozat keretében a különböző területeken dolgozó iparművészeknek az idei évben is lehetőségük nyílt feldíszíteni egy-egy fenyőfát. A 18. században épült Nagytétényi Kastély termeiben a gyönyörű bútorok között felállított fák különleges hangulatot árasztanak. Jelen esetben gondolhatunk a hagyományos iparművészeti díszekre, de egyre több a fiatal alkotó vagy alkotócsoport, akik újraértelmezik a karácsonyfa díszítés fogalmát és izgalmasabbnál izgalmasabb munkákkal rukkolnak elő. A kastély tehát egy sokszínű, minden korosztály és ízlés számára érdekes tárlattal várja látogatóit.

Rotter Antónia- textilművész - Fotó: Balázs Nikolett
Rotter Antónia-textiltervező - Fotó: Balázs Nikolett
Karsai Zsófia- Ferenczy Noémi díjas keramikus iparművész - Fotó: Balázs Nikolett
Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Textil MA csoport - Fotó: Balázs Nikolett
Magyar Origami Kör - Fotó: Balázs Nikolett
Simándi-Kövér Annamária, textiltervező művész - Fotó: Balázs Nikolett
Simándi-Kövér Annamária, textiltervező művész - Fotó: Balázs Nikolett

A január 4-ig tartó kiállítás rengeteg programmal várja az érdeklődőket, többek között tárlatvezetésekkel, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, bábelőadásokkal, vásárokkal.

Kiállító művészek:

Bányász Judit, Bráda Judit és Bráda Enikő, A Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatói, Dobos Andrea, Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, Farkas Imola és Nádasdi Katalin, Földi Kinga, ÁRTÉR Művészeti Egyesület, Gera Klára, Gink-Miszlivetz Sára, Gyulai Natália, Hellenbach Gabriella, Hidvégi Éva, A KISKÉPZŐ hallgatói, Karsai Zsófia, Kárpáti Rácz Judit és a Pesti Waldorf Pedagógiai Alapítvány, Kontur Réka, Latin Anna, Lesznik Angéla, Magyar Origami Kör, Patent Duó, Rotter Antónia, GYÍK Műhely, Simándi-Kövér Annamária, Smetana Ágnes, Soltész Melinda, Szabó Fruzsina, Tiszka Annamária, A Jelki András Iparművészeti Szakközépiskola hallgatói, A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói

Balogh Adrienn Beáta belsőépítész, enteriőrtervező munkája az a Budapest belvárosában nemrég megnyílt H2O Budapest iroda, amelynek formája két fő irányvonalat ötvöz: a meeting studio és az open-office koncepciójáét.

Gáspár Bonta belsőépítész, designer rögtön meglátta a szépséget a budai ingatlanban, a feladat az volt, hogy mindezt fel is tárja a történelem rétegei alól. A végeredmény egy barátságos hangulatú, modern otthon lett.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A jövő építészete nem uralja a természetet, hanem alárendeli magát neki, így kihasználva az előnyeit: a fenntartható építészet integrálódik a természetes környezetbe és kiegyensúlyozott kölcsönhatásban él vele.  

Képes adatbázis ajánló

Icon Hill borosüveg

Icon Hill borosüveg, ügyfél: Leo Hillinger, tervező: Zaha Hadid Architects, 2013