A hetvenes évek hangulata a Karman ékszerein

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő

Kármán Orsi, a Karman Jewelry tervezője ezúttal "éles váltásban" van. Az Edge kollekció elnevezése is erre utal: az eddig megszokott finom, kacskaringós formák helyett ezúttal a hetvenes évek éles geometriái uralják a kollekciót. Egyenesen vadító!

A nyári szezont uraló hetvenes évek trendjeibe tökéletesen illeszkedik a Karman Jewelry legújabb, Edge kollekciója. Az éles vonalakkal, geometriai alakzatokkal játszó ékszerek egyszerre ontják magukból a retró hangulatot és a minimál modernséget. 

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő

A kettősség az anyagválasztásban és a színekben is jelen van. Az anyag rigiditása és rugalmassága egyszerre érvényesül a háromszögek, rombuszok ritmikus váltakozásában. Ami pedig a színeket illeti, a tervező  a fehér plasztik hűvösségét egy puhább, pasztell réteg hozzáadásával lágyítja.

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő
Edge nyaklánc

A kollekcióban a látványos karkötők, nyakláncok, a nyakon szorosan ülő, ún. choker nyakékek, brossok, oversize statement darabok mellett helyet kaptak single fülbevalók is – ezeknél az aszimmetrikus kiegészítőknél még szembetűnőbb a geometrikus térjáték. 

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő
Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő
Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő

A Karmantól már megszokott, újító szellemű exkluzivitás jegyében az Edge darabjaihoz koncepcióba illeszkedő csomagolás is választható. Az Edinas Paper kifejezetten a kollekcióhoz tervezett dobozai maguk is mesteri műalkotások: a papír világában értelmezik újra az ékszereken megjelenő formai megoldásokat, természetesen a funkció szem előtt tartásával. 

Edge kollekció csomagolás - Fotó: Edinas Paper Installations

Image kreditek: 

fotó: Pejkó Gergő

styling: Laczkó Mónika

haj: Koczka / Outsiders Hair

smink: Galambos Eszter

fotó asszinsztens: Szabadi Flóra

smink asszisztens: Ármós Anna

model: Anna / VM Model

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Nora Sarman legújabb, 2017-es tavasz/nyári kollekciója Aphroditének, a nőiesség ősi istennőjének madarát idézi. A ruhákon finoman megjelenő madártoll és galamb motívumok, valamint a fehérneműk által inspirált gyönyörű csipkerészletek teszik igazán különlegessé az álomba illő ruhakölteményeket.

Egy újabb tavaszi szezon indult el és újabb mesés divattrendeket hozott. De vajon melyek a szezon legjobb trendjei a kifutón látott kollekciók alapján? Jurik Fanni, a Mod'Art International Hungary divatiskola tervező diákja megmutatja.

Képes adatbázis ajánló

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

Forrás: 
Piaget