Caprice Dorottya Diamond Palace

Caprice Dorottya Diamond Palace - Fotó: Kádár Viktor

Európa legimpozánsabb gyémánt- és ékszerpalotája nyílt meg az idei esztendő szeptemberében, a Pollack Mihály tervei alapján épült, Dorottya utcai Wurm-ház, teljesen felújított falai között.

Az épület Pollack Mihály - a magyar klasszicista építészet egyik nagymestere - tervei alapján 1821 és 1824 között készült el. A régi sóházak helyét 1820-ban elárverezték, a telkek közül kettőt Wurm József vaskereskedő vásárolt meg. Ő építtette fel itt Pest egyik legnagyobb és legimpozánsabb bérházát. Kezdetben kávéházként működött, majd 1894-ben a Wurm családtól a Magyar Pénzváltó és Leszámítoló Bank vette meg a házat, így aztán újabb átalakítások kezdődtek. Az udvaron ekkor épült meg Hauszmann Alajos tervei szerint egy üvegtetős pénztárcsarnok, és ekkor épült meg a Dorottya utca felőli oldalon a főbejárat.

Caprice Dorottya Diamond Palace - Fotó: Kádár Viktor

A szocializmus idején irodaházként használták, majd 2009-ben 86 lakásból álló luxus bérházzá alakították át. Az eredetileg Wurm-házként ismert teljesen felújított épület Palazzo Dorottya néven 2009-ben nyitotta meg kapuit.

A Dorottya Palota jelenlegi nevét Mária Dorottya württembergi hercegnő után kapta, aki József nádor harmadik felesége, majd özvegye volt 1847-ig. Ő alapította a budai evangélikus egyházközséget, valamint számos jótékonysági szervezetben tevékenykedett.

Caprice Dorottya Diamond Palace - Fotó: Kádár Viktor

A Dorottya palota központi csarnokterében kapott helyet a Caprice új bemutatóterme. A belsőépítészeti koncepció legfontosabb elemei a csarnoktérben elhelyezett polírozott, világító keretek, melyek kisebb tereket jelölnek ki egy-egy funkció számára anélkül, hogy az átlátást megakadályoznák. A keretek a historizáló környezetben egy-egy modern installációként érdekes kontrasztot hoznak létre.

 

A több építészeti különlegességet felvonultató házban található az a lenyűgöző üvegtetős pavilon is, amelyet a Budavári Palota tervezésével hírnevet szerzett Hauszmann Alajos tervezett, és jelenleg a Caprice bemutatótermének ad helyet.

A Caprice Közép-Európa legnagyobb ékszerkollekciójával büszkélkedhet. Izraeli csillogó, „fancy” color gyémántok, drága- és féldrágakövek, különleges fehér és sárga arany ékszerek a világ leghíresebb tervezőitől vásárolhatóak meg a bemutatóteremben.

A központi csarnok mellett kiállítóterek, egy exkluzív eladótér - a „gyémánt szoba“ -, az ezüst ékszereket bemutató üzlettér, valamint a kiszolgáló funkciók – irodák, tárgyalók, ügyfélszolgálat – találhatók a Dorottya Diamond Palace-ban. Az Apáczai Csere János utca felől a nagy üzlettérhez egy kisebb kapcsolódik, ahol egy frissebb, fiatalosabb hangulatot szerettünk volna megvalósítani. Az itt megjelenő belsőépítészeti elemek természetesebb, élénkebb színeket, gazdagabb díszitést kaptak.

 

Az elegáns VIP privát gyémánt szobában szakértők által kínált gyémántköveket választhatunk egyedi minőségű  ékszerhez, valamint személyre szabott gyémánt portfoliót befektetőink számára.

A Dorottya Gyémánt Palota ’kertjében’ a ’Levendula’ teremben trendi és stílusos ékszerkollekciók várják a fiatalabb generációt.

foto08.jpg - Fotó: Kádár Viktor

A monumentális fő üzlettértől elkülönül a gyémánt szoba, melynek meghittebb, elegáns miliőt szántunk. A textilek, kárpitok valamint az ülőbútorok kiválogatásában és gyártásában Müller Mónika segített. A hazai gyártású kanapékat egzotikus kiegészítőkkel párosítva egyedi, kortalan végeredmény született. A gyémánt szoba fontos eleme a teret körülölelő többfunkciós „szalag“, mely kiállító felületként szolgál.

 

A Cég alapítója és ügyvezetője Arik Herman, aki egy tradicionális izraeli ékszerész család harmadik generációs tagja, 25 éve dolgozik a nemzetközi ékszerkészítők világában és foglalkozik gyémánttal. 

Caprice - Fotó: Caprice

14 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy New York, Tel-Aviv és Európa nagyvárosaiban szerzett szakmai tapasztalatokkal felvértezve Magyarországon is

megteremti az ékszeralkotás és gyémántkészítés hagyományát. 2001-ben létrehozta a Caprice Kft.-t és egy 2000 m2-es látogatóközpontot Szentendrén, a művészetek városában.

A világ különböző országaiban élő tervezők készítik a Caprice egyedi ékszer kreációit. A cég Kelet-közép Európa legnagyobb gyémánt és drágakő választékával rendelkezik. A Caprice Dorottya Diamond kész ékszereket és szóló drágaköveket, ezek között elsősorban gyémántot árul.

 

Az alkotók - Belsőépítészet: Minusplus Generáltervező Kft. Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Molnár Tímea, Péteri Olga, Gulyás Kata, Kis Ferenc, Balogh Diána, Világítás: Lumoconcept - Jánosi András, Enteriőr stylist: Lang Viktória, Bútorok: Müller Mónika, Kivitelezés: DVM group, Fotók: Kádár Viktor

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Az Adidas és Stella McCartney első kollaborációja 2005-ben jött létre. Az angol tervezőnő és a német sportmárka azóta is rendületlenül dobja piacra a kollaborációból született kollekciókat.

Nem tehetek róla, egyszerűen beleszerettem a Brigitta Barczi Jewellery csodaszép ékszereibe. Az egész azzal a fülbevalóval kezdődött, amit az egyik diákomon láttam meg. Köszi Kinga, a helyzet menthetetlen. 

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy