Divat, egyén, társadalom. Egy hiánypótló kötet bemutatója

Divat, egyén, társadalom. Egy hiánypótló könyv megjelenése

Hiánypótló divattörténei munka jelent meg a magyar könyvpiacon. A kötet bemutatóján a szerkesztők a tudományterület kihívásairól, valamint a könyv megvalósulásáról beszélgetnek majd.

A divattörténet tudományos igényű kutatása, tanítása és művelése Magyarországon egy maroknyi kutató munkásságának köszönhetően fellendülőben van. 2015 novemberében került megrendezésre az első tudományos igényű divattörténeti konferencia Budapesten, az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A konferenciát igen nagy érdeklődés övezte és rendkívül pozitív volt a visszhangja. A konferencia szervezőinek fáradságos munkája nyomán, F. Dózsa Katalin, Szatmári Judit és Vér Eszter Virág szerkesztésében megjelent a konferencián elhangzott előadásokat tanulmányként egybefogó kötet.

Az egyértelműen hiánypótló kötet tartalmáról, megjelenésének munkálatairól, valamint a divattörténeti kutatások kihívásairól a szerkesztők a kötet bemutatóján beszélgetnek. A könyvbemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

könyvbemutató meghívó

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Nora Sarman legújabb, 2017-es tavasz/nyári kollekciója Aphroditének, a nőiesség ősi istennőjének madarát idézi. A ruhákon finoman megjelenő madártoll és galamb motívumok, valamint a fehérneműk által inspirált gyönyörű csipkerészletek teszik igazán különlegessé az álomba illő ruhakölteményeket.

Egy újabb tavaszi szezon indult el és újabb mesés divattrendeket hozott. De vajon melyek a szezon legjobb trendjei a kifutón látott kollekciók alapján? Jurik Fanni, a Mod'Art International Hungary divatiskola tervező diákja megmutatja.

Képes adatbázis ajánló

Furla napszemüveg

Furla napszemüveg