Dyan, (a)sszimetria a lábadon

DYAN ASSYM - Fotó: Dénes Nóra

A DYAN legújabb cipőkollekciója a szimmetriával és az asszimetriával játszik, az elegáns vonalvezetést geometrikus formákkal kombinálja. A kortárs stílus és a finomság találkozik DYAN cipőknél.

A DYAN márka a nevét a tervezőről, Polgár Diánáról kapta. Diána a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen divat- és textiltervezés szakon végzett. A cipőkészítés gyakorlati tudását pedig a híres magyar Asso cipőnél sajátította el.

DYAN ASSYM - Fotó: Dénes Nóra

Diána cipői könnyed eleganciát és minimalista megjelenést biztosítanak viselőjüknek. A kényelem mindig elsődleges szempont, ezek a cipők kiváló társak egy hosszú szaladgálós naphoz. A DYAN cipők a legjobb minőségű alapanyagokból kézzel készülnek szakszerű aprólékos munkával Magyarországon.

A márka 2017-es tavasz-nyári kollekciója a városban töltött hosszú, forró nyári estékből inspirálódik. A város egy új arcát mutatja meg, amikor hajnalban az üres utcákon sétálunk haza. Bárki azt mondaná, hogy túl sötét van, az ég majdnem fekete már, de a mi szemünk képes meglátni azt a bűvös mély kék színt, amelyet a hajnal tartogat. A telihold fénye tükröződik a kirakatokban és kiemeli az épületek vonalait, geometrikus alakját. A szemünkkel követjük a vonalaikat, minden nagyon élesnek tűnik. A meleg betonon fekve csak azt kívánjuk, bárcsak soha nem érne végett ez a nyár.  

DYAN ASSYM - Fotó: Dénes Nóra
DYAN ASSYM - Fotó: Dénes Nóra
DYAN ASSYM - Fotó: Dénes Nóra

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Nora Sarman legújabb, 2017-es tavasz/nyári kollekciója Aphroditének, a nőiesség ősi istennőjének madarát idézi. A ruhákon finoman megjelenő madártoll és galamb motívumok, valamint a fehérneműk által inspirált gyönyörű csipkerészletek teszik igazán különlegessé az álomba illő ruhakölteményeket.

Egy újabb tavaszi szezon indult el és újabb mesés divattrendeket hozott. De vajon melyek a szezon legjobb trendjei a kifutón látott kollekciók alapján? Jurik Fanni, a Mod'Art International Hungary divatiskola tervező diákja megmutatja.

Képes adatbázis ajánló

Okos cipők Tervező: Anna Zaboeva, 2013, Magyarország

Okos cipők
Tervező: Anna Zaboeva, 2013, Magyarország

Forrás: 
Design Hét 2013