Hasznos design tárgyak a nagyvilágból

Forrás: 
PARAX UG, Meyou Paris
2017.03.31.
Hasznos design tárgyak a nagyvilágból - PARAX, Meyou Paris, DropCatch

A design értelme nem csupán az esztétikus kinézetben rejlik, hanem a praktikumban is. Az alábbi három használati tárgy ötlete más-más országban született meg és különböző funkciókat szolgálnak, közös azonban bennük a „design gondolkodás”, amely egyesíti az ízléses kinézetet és a használhatóságot.

Biciklitartó Németországból

A berlini székhelyű PARAX UG terméke a praktikus és kellemes kinézetű, falra szerelhető D-RACK kerékpártartó, amely azoknak készült, akik lakásukban kényszerülnek tárolni járművüket. Tervezői azzal a szándékkal alkották meg, hogy ne csak a praktikum szempontjából legyen tökéletes, hanem a falra erősített bicikli egyfajta „művészeti alkotásként” jelenjen meg.

D-RACK- PARAX UG - Fotó: PARAX UG
D-RACK- PARAX UG - Fotó: PARAX UG

A D-RACK a felhasználók eltérő igényei és kerékpárjuk típusa szerint többféle méretben és színben elérhető, valamint tartós és kiváló minőségű alapanyagokból készül.

D-RACK- PARAX UG - Fotó: PARAX UG

Cica-lakok Franciaországból

Meyou Paris

A cicákra szakosodott Meyou Paris mindenféle tárgyat készít, ami kedvencünk kényelmét és szórakozását szolgálja. A cica-lakok és cica-házak nemcsak rendkívül praktikusak, hanem esztétikus kinézetükkel otthonunk díszei is.

Meyou Paris
Meyou Paris

Sörnyitó az Egyesült Államokból

Két fiatal amerikai tervező, Joe Walsh és Kent Frayn ötletes találmánya, a DropCatch sörnyitó. A kézzel készített, falra erősíthető szerkezetben az a pláne, hogy nemcsak kinyitja az üveges sörünket, hanem a kupakot is „kezeli”: azaz – mágneses belsejének köszönhetően – nem engedi leesni, hanem tárolja azt mágneses felületén.

DropCatch - tervező: Joe Walsh és Kent Frayn
DropCatch - tervező: Joe Walsh és Kent Frayn

Az elegáns kinézetű sörnyitó alapja diófából készült juharfa-berakású díszítéssel és lakkozással. Két fajtája: a „standard” változat 70 darab, az „ultra” variáció pedig 140 darab söröskupakot bír el.

DropCatch - tervező: Joe Walsh és Kent Frayn

 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

A neves olasz építésztervező, Massimo Iosa Ghini a fenntarthatóság, az esztétikum és a költségtakarékosság jegyében tevezte meg saját otthonát és tervezőirodáját.

A régi, tetőtéri kislakás, ízlésesen szép modern külsőt kapott az ügyes átalakításoknak köszönhetően, a Batiik Studio jóvoltából.

Képes adatbázis ajánló