Mint egy kalitka - Tommaso Caldera

Szerző: 
2017.01.29.
Tommaso Caldera

Tommaso Caldera fiatal olasz designer tervezte ezeket a madárkalitkára emlékeztető, játékos lámpaburákat. Különlegességük, hogy a fényketrec miatt fényük egészen szabályos árnyékokat vet.

Tommaso Caldera nevével már találkozhattunk, mert alkotó társával Paolo Giacomazzival elnyerték 2008-ban a Réz és otthonunk pályázatot a „Verderame” (zöld réz) című alkotással, egy avantgárd beltéri padlóburkolat ötletével.

 

Tommaso Caldera

 

Tommaso Caldera

 

Ezúttal a fiatal olasz tervező ismét a rézhez nyúlt, hogy vintage hangulatú lámpákkal örvendeztesse meg a design szerelmeseit.

 

Tommaso Caldera

 

Tommaso Caldera

 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

A design értelme nem csupán az esztétikus kinézetben rejlik, hanem a praktikumban is. Az alábbi három használati tárgy ötlete más-más országban született meg és különböző funkciókat szolgálnak, közös azonban bennük a „design gondolkodás”, amely egyesíti az ízléses kinézetet és a használhatóságot.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

A neves olasz építésztervező, Massimo Iosa Ghini a fenntarthatóság, az esztétikum és a költségtakarékosság jegyében tevezte meg saját otthonát és tervezőirodáját.

Képes adatbázis ajánló

Avenue irodai fotel

Avenue irodai fotel. Visszafogott, szögletes design fotelek sorakoznak az Epure asztal mellett. dönthető háttámlával és görgőkkel rendelkeznek, így biztosítva a kényelmet és könnyedséget bármely szakmai környezetben.

Forrás: