Izgalmas design stúdió: Zebramade

Zebramade

Zebramade egy design stúdió, mely a következő irányvonalakra fókuszál: belsőépítészet, kivitelezés, bútortervezés illetve -gyártás.

A Zebramade egy felvidéki magyar házaspár által életre hívott vállalkozás, amely nem csupán egyedi bútorokat, de lakberendezési kiegészítőket, sőt belsőépítészeti-tervezői szolgáltatásokat is kínál.

 

Flow flashback studio - Fotó: Zebramade
Ex desk - Fotó: Zebramade

 

Kezdetben csak magával a bútorral foglalkoztak, de időközben tudatosították, hogy ügyfeleik legfőképpen idejüket és kényelmüket tartják fontosnak, így most már a projektek lefutásának többi folyamatában is részt vesznek.

 

Brood bistro - Fotó: Zebramade

 

Palettájukon praktikus, egyszerű és igazán könnyed darabok találhatók, amelyek szinte bármilyen karakterű enteriőrben jól mutatnak. A jellemzően tömör tölgy és fenyő modelleken szépen érvényesül a fa erezete.  

 

Livingroom villa in Belgium - Fotó: Zebramade

 

Brood bistro - Fotó: Zebramade

 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

A design értelme nem csupán az esztétikus kinézetben rejlik, hanem a praktikumban is. Az alábbi három használati tárgy ötlete más-más országban született meg és különböző funkciókat szolgálnak, közös azonban bennük a „design gondolkodás”, amely egyesíti az ízléses kinézetet és a használhatóságot.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

A neves olasz építésztervező, Massimo Iosa Ghini a fenntarthatóság, az esztétikum és a költségtakarékosság jegyében tevezte meg saját otthonát és tervezőirodáját.

Képes adatbázis ajánló

Invisible Table

A Kartell „láthatatlan asztalának” letisztult, időtlen formavilága minden belső térbe jól illeszkedik. A 100 x 100 cm nagyságú asztalkát 20 kg-os műanyag tömbből formázzák meg az innovatív gyártási folyamat során.

Forrás: 
Red Dot Design Award