Alessi 2017-es tavaszi-nyári kollekció

Szerző: 
Forrás: 
Alessi
2017.02.15.
„Nomu” kávéfőző - tervező: Naoto Fukasawa - Fotó: Alessi

Ahogyan azt már a korábbi években megszokhattuk, a termékpaletta idén is jó néhány praktikus és mutatós konyhai eszközzel, étkező és tálaló szettel lett gazdagabb, de találunk két ötletes faliórát is az Alessi új, 2017-es tavaszi-nyári kollekciójában.

A sztártervezők mellett ifjú tehetségek sorának ad bemutatkozási lehetőséget az olasz design márka. Az anyagokat tekintve továbbra is meghatározó maradt a rozsdamentes acél, de emellett a tervezők kísérleteznek például a műanyaghoz való visszatéréssel vagy a természetes anyagok használatával is.

„Forma” reszelő - tervező: Zaha Hadid - Fotó: Alessi

A „Forma” fantázianevet viselő konyhai reszelő a tavaly elhunyt sztárépítész-designer Zaha Hadid utolsó munkája formatervezőként. Ahogyan az általa tervezett épületek többségére, erre a tárgyra is igaz, hogy a természeti formák - jelen esetben a szél és a víz által kialakított alakzatok - inspirálták megjelenését. A reszelő két elemből áll: a fekete, tárolóként funkcionáló, szoborhatásúra csiszolt alapzaton foglal helyet a rozsdamentes acélból készült reszelő felület.

„Forma” reszelő - tervező: Zaha Hadid - Fotó: Alessi

A Stefano Giovannoni által tervezett 1999-es „Mami” edénysorozat, amely anno újraértelmezte a zománcozott konyhai edények fogalmát, most, húsz évvel később újabb darabokkal bővült "Mami 3.0." néven: a fekete, rozsdamentes acélból készült lábas, palacsintasütő és serpenyő mellett találunk az új sorozatban egy szószos tálat és egy tejforralót is.

„Mami 3.0.” edénysorozat - tervező: Stefano Giovannoni - Fotó: Alessi

Egy gyönyörű megmunkálású acél evőeszköz készlet is gazdagítja az új kollekciót. A „Giro” szett különleges, építészeti ihletettségű vonalvezetése Ben van Berkel (UNStudio) munkája.

"Giro" evőeszköz készlet - tervező: Ben van Berkel (UNStudio) - Fotó: Alessi

A 2015-ben elkezdettColombina fish” sorozat (tervező: Doriana és Massimiliano Fuksas) idén egy osztrigahámozó késsel, valamint apró, kedves halformájú fűszertartókkal lett teljes.

„Colombina fish” sorozat - tervező: Doriana és Massimiliano Fuksas - Fotó: Alessi

Sakura Adachi japán tervező első munkája az Alessi számára a „Lovely Breeze” tál, melynek különleges kinézetét a keljfeljancsi játék inspirálta. Az ötletes forma kiváló lehet például gyümölcsök vagy édességek mutatós elhelyezésére, függőleges helyzetbe állítva pedig helyet takaríthatunk meg vele a konyhában.

„Lovely Breeze” tál - tervező: Sakura Adachi - Fotó: Alessi
„Lovely Breeze” tál - tervező: Sakura Adachi - Fotó: Alessi

A „kotyogós” kávé szerelmeseinek két kávéfőző is született idén. A klasszikusabb és egyszerűbb vonalvezetésű „Nomu” nevű kotyogós Naoto Fukasawa tervező munkája, aki egyike a legsikeresebbeknek a minimalista design kortárs képviselői közül. A másik extravagánsabb darab a Michele De Lucchi által 2015-ben megalkotott, azóta pedig ikonikussá vált „Pulcina” új változata.

„Nomu” kávéfőző - tervező: Naoto Fukasawa - Fotó: Alessi
"Pulcina" kávéfőző - tervező: Michele De Lucchi - Fotó: Alessi

A két falióra, amely helyet kapott az újdonságok között – a kávéfőzőkhöz hasonlóan ­– szintén két eltérő stílus jegyeit viseli magán. Adam Cornish „Arris” faliórája egy az építészetben használt fogalomról kapta a nevét, amely a két felület metszéshatárán lévő éleket jelöli. A hajlított acéllemezből készült számlapon a fény-árnyék játékának végtelen mozgását csodálhatjuk meg az idő múlásával párhuzamosan.

"Arris" falióra - tervező: Adam Cornish - Fotó: Alessi

A másik óra Michele De Lucchi alkotása: a „Raggiante” számlapja bambuszból készült, formája pedig a nap sugarait utánozza. A természetes anyag melegségét a narancssárgára festett alumínium mutató ellensúlyozza és emeli ki.

„Raggiante” falióra - tervező: Michele De Lucchi alkotása - Fotó: Alessi

 

Láttunk már asztallapot kifaragva élő fából, széket rönkből, natúr kőből… ám a közösségi, nappali terek után már a fürdőszobába is begyűrűzött az új trend: a természetes, élő bútorok csodája...

Luxus a Lipótvárosban, pazar kényelem a Duna parton, családi ház a tóparton, otthon Wekerlén, többgenerációs ikerház.

Az egykori katonai laktanya rideg barakkjai meseszerű terekké változtak. Az átalakításoknak köszönhetően egy igazán modern, fényűző és nagyvonalú, élhető otthonná lett, ahol az egész család jól érzi magát.

Bárszékek és kávézószékek: színesek, hívogatóak, mindig  jó érzés kényelembe helyezkedni  rajtuk, egy pohár nemes italt elfogyasztani, vagy egy kávét inni és kicsit lazítani a munkahelyen. Válogatás a Fonte Bútor kínálatából.

Képes adatbázis ajánló

Hoventa Kiállítás, Construma, 2012

Hoventa Kiállítás, Construma, 2012
Az eredetileg modern tolóajtós szekrény aranyozott kerettel már jól illeszkedik a klasszikus térbe.

Forrás: 
LOSZ