Luminari Glass: üvegburkolat az egyediség kézjegyével

Forrás: 
Luminari Glass
2015.12.12.
LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft - Fotó: Luminari Glass

Innovatív, fantáziadús, egyedi és változatos – ezek a legtalálóbb jelzők arra a design üveg termékcsaládra, amit az S'39 Hybrid Design Manufacture és a Rákosy Glass közösen alkotott meg. A Luminari Glass a Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájának idei egyik győztese.

LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft - Fotó: Luminari Glass

A folyamatosan bővülő üvegburkolat termékcsalád fejlesztését tavaly kezdte a Rákosy Glass, azóta pedig már a második kollekciót készítik el a Szövetség ’39 tervezőivel.

LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft. - Fotó: Luminari Glass

Az S’39 művészeti és design stúdió tevékenysége a művészet, a design és az oktatás metszéspontjain mozog. A Rákosy Glass egy 1981 óta sikeresen működő családi vállalkozás, amely építészeti kontextusú egyedi üvegelemek tervezésével, gyártásával, és beépítésével foglalkozik. A Rákosy Glass számára ezelőtt sem volt idegen az együttműködés különféle művészeti ágak képviselőivel (pl. textiltervezőkkel), hogy így adjanak teret az újításnak és kreatív kísérletezésnek. A közös munka eredménye egy olyan termékkollekció, amely egyesíti a precizitást és magas technológiát a manufakturális gyártás gondosságával.

LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft. - Fotó: Luminari Glass

A Luminari Glass a hagyományos burkolati és térelválasztó rendszerek közül innovatív anyaghasználatával és különleges vizualitásával tűnik ki. Újdonsága, hogy laminált, azaz többrétegű üvegből készül, így a különböző technikák – az üveg- és textilnyomatás, a szitanyomás, a lézervágás és hímzés – transzparens és nem-átlátszó felületen egyaránt megjelenhetnek. Így szinte végtelen kombinációját kapjuk – egy kollekción belül is – az anyagoknak, színeknek és mintáknak. A többrétegű felépítés másik praktikus előnye a biztonságosság és az időtállóság.

A sokszínű, változatos termékpaletta rendkívül sokrétű felhasználásra alkalmas: a falburkolattól az ajtón és térelválasztón át egészen a bútor léptékű alkalmazásig, vagy akár a zuhanykabinig.

A grafikai elemek egymással tetszés szerint kombinálhatóak, a transzparenciára épülő motívumok így mind a sík, mind a térformálásban nagyfokú szabadságot biztosítanak a tervezőnek.

 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

A neves olasz építésztervező, Massimo Iosa Ghini a fenntarthatóság, az esztétikum és a költségtakarékosság jegyében tevezte meg saját otthonát és tervezőirodáját.

A régi, tetőtéri kislakás, ízlésesen szép modern külsőt kapott az ügyes átalakításoknak köszönhetően, a Batiik Studio jóvoltából.

Képes adatbázis ajánló

NQ007

NQ007

Forrás: 
Novo Quadratum