Pihe-puha kényelem – a Kölni Bútorvásár trendjei

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

Mintha csak hullámokon lovagolnánk, vagy éppen ringatóznánk!

A Bretz Miami névre hallgató ülőbútorának tervezője, Carolin Kutzera a hullámlovasoktól kölcsönzött életrérzést hozza el otthonainkba.

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

A több, különböző elemből álló, moduláris szófa a kellemesen simulákony természetet, a hullámokon való ringatózás élményét kínálja két ülőmélységben, három, különböző szélességű elemmel, melyek szinte bármilyen térbe, térkompozícióba könnyedén beilleszthetők.

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

Dinamikus eleganciát sugall a Lignet Roset Cover névre hallgató, új szofája, melynek neve ezúttal igazán találó.

Lignet Roset – Cover kanapé - Fotó: Ligne Roset

A Cover elnevezés egyrészről utal a konstrukcióra, hiszen a bútor alapját egy levehető takaró borítja, ahogyan a funkcióra is, elvégre isteni lehet belebújni, és elsüppedni a pihe-puha bársonyredők között.

Lignet Roset – Cover kanapé - Fotó: imm cologne

A Cover pihe-puha szófát a különleges, finoman szteppelt varrású, levehető kárpit, és a kellemes,  semleges színek, minőségi anyagok teszik igazán különlegessé.   

Ágy szárnyakkal? A Wittmann Wings ágya egy igazán páratlan, pomázatos darab!

A spanyol Jaime Hayon dizájner és az osztrák Wittmann manufaktúra közös együttműködése alapján született meg ez fenséges franciaágy, melyre az intimitás és a nagyvonalú nyitottság egyaránt jellemző. A kettősséget, és a szabad mozgást a modell márkájára oly jellemző jegy, a ki – és be hajtható oldalszárny teszi lehetővé.

Wittmann – Wings ágy, a Wittmann Hayon workshop új családtagja - Fotó: imm cologne

Ez a tipikus „kikacsintó” jegy különösen jellemző a tervező művész, Hayon munkáira. A bársony anyag itt is felbukkan, a bordó szín pedig igazán királyi, előkelő megjelenést kölcsönöz a tágas, 160X200 cm-es matraccal kapható ágynak.

Wittmann – Wings ágy, a Wittmann Hayon workshop új családtagja - Fotó: imm cologne

Egy valódi szépség, mely gazdag és igazán hívogató…

A mesés, currysárga meleg színvilágban és pihe-puha, fényesen ragyogó plüss kárpithuzattal megálmodott Leolux kanapé a Bellice Design (Norbert és Silja Beck tervezőpáros) közös projektje ahol a változatosság és a sokszínűség gyönyörködtet.

Bellice szófa, Leolux. - Fotó: Leolux, imm cologne

Itt a szófák és a hozzájuk párosítható sarokmegoldások szinte minden variációban megvalósíthatók, legyen az egyenes többüléses, vagy éppen ívelt sarokkombináció – de a karfák, kartámlák magassága és szélessége, a rugalmasság vagy az anyagválaszték egyaránt megválasztható.

Bellice szófa, Leolux. - Fotó: Leolux, imm cologne

A különböző lábvariációk és kényelmi megoldások, opciók szintúgy a dizájn sokoldalúságáról tanúskodnak. Mindeközben pedig van némi titokzatosság is: a szófák moduláris karaktere ugyanis végig rejtve marad…

Az új bútortrendek között tehát mindenképpen elsőrangú a kényelem, és a luxus megidézése, kicsit talán a régebbi korokat megidézve, ám mindenképpen mai, kreatív köntösben térnek vissza az értékes, időtlen anyagok és fazonok - ahogyan a divatban is, úgy a lakberendezés terén!

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

A design értelme nem csupán az esztétikus kinézetben rejlik, hanem a praktikumban is. Az alábbi három használati tárgy ötlete más-más országban született meg és különböző funkciókat szolgálnak, közös azonban bennük a „design gondolkodás”, amely egyesíti az ízléses kinézetet és a használhatóságot.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

A neves olasz építésztervező, Massimo Iosa Ghini a fenntarthatóság, az esztétikum és a költségtakarékosság jegyében tevezte meg saját otthonát és tervezőirodáját.

Képes adatbázis ajánló

madeinhungary 2013
Forrás: 
madeinhungary 2013