Az új crossover hybrid: KIA NIRO

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Az új KIA Niro hibrid modellje összességében igen élénk benyomást tesz ránk már a látványát illetően is.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

A „crossover designnal" felfedezhetjük az élmények egy magasabb szintjét, ugyanis ez az első hibrid crossover. A crossover design pedig hozzátartozik a Niro alapfelszereltségéhez, ahogyan az extrákhoz is hozzátartoznak a kivételes technológiai újdonságok.

Krómbevonatú első hűtőráccsal, és magasfényű fekete betéttel rendelkezik. A Bi-Xenon fényszórók pedig dinamikus kanyarfényt is lehetővé tesznek…

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Designját sokan példaértékűnek és irigylésre méltónak tartják, ahogyan a fogyasztását is.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Az új KIA modell hibrid természetű, de mégsem kizárólag az: egy erőteljes családi autó legjobb tulajdonságait egy hibrid gazdaságosságával és hatékonyságával egyesítették a gyártók, vagyis kettőből egy, szinte tökéletes modellt alkottak. Hibrid, mely semmihez nem hasonlítható, és egy crossover – korlátok nélkül.

Tipikusan az az autó, mellyel nem beilleszkedni szeretnénk majd az autóstársadalomba, hanem kiemelkedni. Két motorral, és elképesztően kifinomult technológiával rendelkezik, mellyel igazán örömteli és biztonságos lesz a vezetés élménye.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Nézzük, milyen extrákat és technológiai újításokat tartalmaz az új KIA Niro?

Holttér figyelő rendszer, méghozzá hátsó keresztirányú forgalom felügyelettel.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Hiszen olykor még a legóvatosabb sofőrrel is elfordulhat, hogy valami elkerüli a figyelmét. Ekkor lép működésbe a holttér figyelő rendszer, mely azonnal értesít benünket, ha más járművek az autónk holtterébe érnek.

Kiparkolásnál pedig a hátsó keresztirányú forgalom felügyelet néz körül helyettünk, hogy még nagyobb biztonságban lehessünk.

Autonóm vészfékrendszer, gyalogos-felismerés opcióval

A biztonság a KIA szerint egy csapatmunka, és óriási előnyt jelentenek egy csapatban a segítők. Egy lehetséges, váratlan ütközés történt? Az új Kia Niro vészfékrendszere aktiválásával azonnal a segítségünkre siet!

Működésbe lép az intelligencia is – az Adaptív Sebességtartó Automatika rendszerrel

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Az autó automatikusan szabályozza a sebességet, hogy biztonságos távolságot tarthassunk az előttünk haladó autókhoz képest.

Sávtartó asszisztens – mintha lenne egy harmadik szemünk…

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Olykor nagyon is jól jönne egy harmadik szem a vezetés közben. Előfordulhat, hogy nem vesszük észre, amikor autónk véletlenül átsodródik a szomszédos sávba. A KIA Niro ilyen esetben nem csak figyelmeztet bennünket a veszélyre, hanem automatikusan vissza is kormányozza saját magát a helyes sávba.

Így aztán valóban minden segítséget megkapunk a biztonságunk és a tökéletes vezetésünk érdekében – miközben a crossover design szintén önmagáért beszél…

 

 

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

Elképesztő megjelenés, légies hatás, minimál design, mely ugyanakkor cseppet sem megy a praktikum rovására, sőt, épp ellenkezőleg! A szénszálas karbon-csoda ugyanis nem csupán lenyűgözően néz ki, hanem az is.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

Képes adatbázis ajánló

Samsung Galaxy S4 vízálló

Samsung Galaxy S4 vízálló

Forrás: 
Samsung