Budapest Boat Show és Budapest Motor Fesztivál 2017

Szerző: 
Forrás: 
HUNGEXPO
2017.02.22.
Újdonság Pályázat 3. helyezett: Power and Sail Kft. - Luka 30 - ötlet és koncepció: Rodion Luka, gyártó: Ocean Tec (Slovenia), design: Justin Yacht Design - Fotó: Hungexpo Zrt.

Idén két régi kiállítás új párosításban jelentkezik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A Budapest Boat Show a Budapest Motor Fesztivállal együtt várja a látogatókat február 23–26. között.

BUDAPEST BOAT SHOW

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye február 23–26. között vonultatja fel a hazai vitorlás, elektromos és motoros hajó piacot, valamint a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat, kiegészítőket és felszereléseket. A 2016-ra már két pavilont elfoglaló Budapest Boat Show továbbra is a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában mutatja be a hajókat és a hajózáshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatásokat, míg a luxus termékek és vízi sportok az F pavilonban mutatkoznak be.

A 90 kiállító csaknem 100 hajót, köztük soha nem látott mennyiségű (12) 10 méternél hosszabb vitorlást mutat be. A két pavilonban – az előzetes számítások szerint – több mint 2 milliárd forint értékű hajó kap helyet! A kiállítás fejlődésére jellemző, hogy a kiállítói helyek gyakorlatilag már az év elejére teljesen elfogytak.

Budapest Boat Show - Fotó: Hungexpo Zrt.

A Budapest Boat Show minden évben egy-egy fő téma köré szerveződik, mely idén a Szabadidős Hajózás. Ennek fényében a kiállítás Programszigete is ehhez illeszkedő interaktív érdekességekkel várja a látogatókat. A tervezett programok között szerepel árbóc mászás, csomókötöző és -dobó verseny, hajós ügyességi versenyek és interaktív „kiskapitány képző”. A tavaly felépített 40m2-es bemutató medence is újra megtelik programokkal. A kiállítás fő támogatójáról elnevezett GENERALI Kikötő Színpadon idén is szakmai programok, filmvetítések és élménybeszámolók várják a közönséget.

Budapest Boat Show - Fotó: Hungexpo Zrt.

A Budapest Boat Show négy éve indította első Újdonság Pályázatát, mellyel letette voksát az innovációk támogatása mellett. A szervezők célja, hogy a látogatók egy helyen találkozzanak a hajós piac elmúlt évi fejlesztéseivel. A szervezők két kategóriában hirdettek versenyt, így hajó gyártók és forgalmazók, valamint hajózáshoz kapcsolódó kiegészítőket és szolgáltatásokat kínálók is indulhattak a pályázaton. A beadott anyagok magas színvonalú szakmai elbírálásának érdekében a Budapest Boat Show szervezői független szakembereket, illetve újságírókat kértek fel értékelésre. A helyezettek kedvezményes megjelenési lehetőséget kapnak a kiállításon.

Hajó kategóriában 1. helyezett lett a Média & Marketing kft. Trentasette elnevezésű vitorlása, mely egy teljes egészében hazai tervezésű és gyártású, gyenge szelekre optimalizált versenyhajó.

Újdonság Pályázat 1. helyezett: Média & Marketing Kft. - Trentasette - tervezte: Flaar Kft. két mérnöke Déry Attila és dr. Mezey Zoltán, kivitelezte: Média & Marketing Kft. - Fotó: Hungexpo Zrt.

Második helyre a Flaar Kft. Flaar 5.3 hajója került, mellyel a gyártó cég egy kiváló ár/értékű edző hajót kínál kis tavak edzői számára kisebb hajók kíséréséhez vagy táborok szervezéséhez.

Újdonság Pályázat 2. helyezett: Flaar Kft. - Flaar 5.3 RIB - Fotó: Hungexpo Zrt.

Harmadikként értékelte a zsűri a LUKA30 vitorlást, mely egy 30 lábas verseny és túravitorlás, amit a könnyű kezelhetőség és szállíthatóság jellemez.

Újdonság Pályázat 3. helyezett: Power and Sail Kft. - Luka 30 - ötlet és koncepció: Rodion Luka, gyártó: Ocean Tec (Slovenia), design: Justin Yacht Design - Fotó: Hungexpo Zrt.

A Kiegészítő kategóriában 1. helyre került az Elvstrøm EPEX vitorla, mely az EPEX és GLP membrán kombinációjából egyedülálló technológiával készül, mely strapabíró felületet és hosszú élettartamot eredményez. 2. lett a Yapp mobil applikáció, amely a hazai charterpiac első online hajóbérlést biztosító alkalmazása. 3. a SEAJET hajófestékek és Shogun 033 algavédő festék, mely 20 egyéb algavédő festék közül egy 2015-2016-os Európai teszten az első helyezést ért el.

 

BUDAPEST MOTOR FESZTIVÁL

Magyarország legjelentősebb motoros szezonnyitó rendezvénye, a Budapest Motor Fesztivál a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában, az A pavilonban kap helyet február 24–26. között.

Budapest Motor Fesztivál - Fotó: Hungexpo Zrt.

A Budapest Motor Fesztiválra szinte az összes nagy motor márka, köztük az Aprilia, a Harley-Davidson, a Honda, a Husqvarna, az MV Augusta, a Piaggio, a Suzuki, a Vespa, a Yamaha, az Askoll, a Triumh és a Kawasaki is elhozza újdonságait. Az érdeklődők több mint 300 motorral és autóval találkozhatnak a fesztiválon, az Épített Motorok és Autók Találkozóján és a Veterán Motor Kiállításon.

Az importőrök új és használt motor kínálata, a motorozáshoz szükséges összes felszerelés, ruházat, kiegészítő és alkatrész mellett színes programok várják a látogatókat fedett helyen, a D pavilonban.

Budapest Motor Fesztivál - Fotó: Hungexpo Zrt.

Programok a kiállításon a teljesség igénye nélkül: Supermoto bemutató, Streetfighter bemutató, mentő- és rendőrmotoros bemutató, Trofeo Motorline robogó verseny versenyzőknek, MAMS Gyorsasági futamok bemutató, MAMS OT MZ futamok bemutató, MAMS SuperEnduro futamok bemutató, MAMS MX futamok bemutató, MAMS Mini MX futamok bemutató, gyerekmotoroztatás elektromos gyakorlómotorokkal látogatóknak, Quad vezetés korábbinál nagyobb méretben, több felnőtt és gyerek pályán (szabadtéren).

 

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

Elképesztő megjelenés, légies hatás, minimál design, mely ugyanakkor cseppet sem megy a praktikum rovására, sőt, épp ellenkezőleg! A szénszálas karbon-csoda ugyanis nem csupán lenyűgözően néz ki, hanem az is.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

A Libratone hangszórócsaládja egy új típusú vezeték nélküli hangszórókból áll, amelyek a klasszikus skandináv kivitelnek köszönhetően inkább bútorra emlékeztetnek és elegánsan beleolvadnak a környezetbe. 

Képes adatbázis ajánló

Jaeger-LeCoultrev Mt diamond karóa

Jaeger-LeCoultrev Mt diamond karóa

Forrás: 
Jaeger-LeCoultre