IKEA-bringa: SLADDA

Forrás: 
IKEA
2017.03.10.
SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

Az IKEA márkát mindenki a bútorokkal társítja, ezért számít  igazi meglepetésnek a svéd bútorgyártó óriás újdonsága, a SLADDA kerékpár.

Az ötlet egy workshopon született meg, aminek témáját a városi biciklis közlekedés adta: tervezők és termékfejlesztők azt a feladatot kapták, hogy három napon keresztül kísérjenek el olyan kerékpárosokat, akik mindennapi szállítási feladataikat két keréken oldják meg, és ennek nyomán készítsenek olyan terveket, amelyek hasznosak lennének a számunkra.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

Könnyű alumíniumvázának köszönhetően az uniszex SLADDA kerékpár ideális a városi használatra, ráadásul nemcsak kényelmes, hanem rendkívül praktikus is. Főleg a különféle kiegészítőknek köszönhetően, melyek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék a biciklisek életét. Az olyan beépített tartozékokon kívül, mint például a rozsda- és olajmentes szíjhajtás vagy az automata (kétfokozatú) sebességváltó, vehetünk a bicikli mellé egy ötletes – hátizsáknak összehajtogatható – biciklis táskát, amit a hátsó csomagtartóra erősíthetünk. Emellett előre is beszerezhetünk csomagtartót, amit könnyedén, egy mozdulattal le- és felszerelhetünk. Ha pedig még ez sem volna elegendő, a nagyobb és nehezebb tárgyak szállításához vásárolhatunk egy, a kerékpárhoz csatolható utánfutót is.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

A SLADDA az egyik legnevesebb nemzetközi design díjnak számító Red Dot „Best of best“ kategóriájában nyert elismerést 2016-ban.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

A rossz hír a végére maradt: az IKEA egyelőre nem tervezi a SLADDA kerékpárt Magyarországon forgalomba hozni, kiegészítőket, például pumpát és bukósisakot azonban találhatunk majd a boltok kínálatában.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

 

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

Elképesztő megjelenés, légies hatás, minimál design, mely ugyanakkor cseppet sem megy a praktikum rovására, sőt, épp ellenkezőleg! A szénszálas karbon-csoda ugyanis nem csupán lenyűgözően néz ki, hanem az is.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

A Libratone hangszórócsaládja egy új típusú vezeték nélküli hangszórókból áll, amelyek a klasszikus skandináv kivitelnek köszönhetően inkább bútorra emlékeztetnek és elegánsan beleolvadnak a környezetbe. 

Képes adatbázis ajánló

Bose SoundDock Series III system

Bose SoundDock Series III system

Forrás: 
www.bose.com