A holnap okoskonyhái

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (Samsung Chef Collection – NV73J9 sütő, Samsung) - Fotó: Samsung

Okos otthonaink megjelenését, és azon belül a konyha digitalizációját a 21 század első évtizedének végén megjelenő mobil-applikációknak köszönhetjük, melyek közül elsőként a Samsung Smart Home mutatkozott be 2013-ban. Azóta persze már évről évre fejlődik a technika, és a legnagyobb gyártók – mint a Bosch, a Siemens, vagy a Miele - sorra jelennek meg innovációikkal. Ezeknek köszönhetően digitalizálható készülékeinket, vagyis a hűtőt, a sütőt, a tűzhelyet, a páraelszívót, mosogató- és mosógépet, valamint a kávéfőzőt már nem csupán a konyhából tarthatjuk szemmel!

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (MIELE - Miele@home applikáció) - Fotó: Miele

A Miele 2014-ben mutatta be a Miele@Home applikációját, mellyel telefonunkról irányíthatjuk konyhagépeinket, illetve azok aktuális állapotáról is tájékozódhatunk.

Az applikációval irányítható rendszerhez csatlakozó borhűtők, hűtő-és fagyasztó szekrények, sütők, valamint mosó – és mosogatógépek is csatlakoztathatók.

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (MIELE - Miele@home applikáció) - Fotó: Miele

Telefonunkon megnézhetjük munkából hazafelé, hogy mi van a hűtőben, illetve a távolról is bekapcsolhatjuk a sütőt, hogy mire hazaérkezünk, frissen sült vacsora várhasson minket.

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (Bosch Home Connect) - Fotó: Bosch

Áttekinthető, remekül átlátható a Bosch legújabb applikációja, a HOME CONNECT. Segítségével a hálózatba között készülékeket egyetlen pillantással áttekinthetjük, megváltoztathatjuk a hőmérsékletet vagy az adott programot, illetve ki – vagy bekapcsolhatjuk az eszközt.

Intelligens kapcsolat, könnyebb élet – a Bosch így hirdeti az intelligens technológiát.

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (Bosch Home Connect) - Fotó: Bosch

A Samsung együttműködött Club des Chefs programjában olyan sztárséfekkel, mint Michel Troigros, Elena Arzak vagy Davide Oldani, és együtt kifejlesztettek egy olyan konyhai kollekciót, mely lehetővé teszi az úttörő jellegű formatervezést a legújabb konyhai technológiákkal párosítva. A térhálós NV73J9 sütő intuitív, színes érintőképernyőjével a legújabb konyhatechnológia kiemelt sztárja.

A Samsung Chef Collection rendszere már a 2016-os CES kiállításán debütált, a kollekció egyik legújabb tagja pedig az a hálózatba köthető sütő (NV73J9), mely üzenetet küld az okostelefonunkra, ha az étel elkészült.

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (Samsung Chef Collection – NV73J9 sütő, Samsung) - Fotó: Samsung

Az eszköz amellett, hogy okos, gyönyörű is: már első pillantásra is igen meggyőző benyomást kelt a finom rozsdamentes acél és a végtelenségig letisztult, elegáns design. A szépség és elegancia mellett pedig rendkívül megkönnyíti életünket, mindennapjaink főzési technikáit.

Az okos eszközök nem csupán vezérlési technológiával és könnyen kezelhető rendszerükkel könnyítik meg a felhasználók életét: a SIEMENS iQ500 hűtő- és fagyasztószekrénye tartalmát két hidegnek ellenálló kamerájával könnyedén lecsekkolhatjuk távol otthonunktól.

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (Siemens IQ 500 NonFrost hűtő – és fagyasztó) - Fotó: Siemens

Jégmentes, páratartalom szabályozós, hyperFresh 0° C plus fiókjának köszönhetően a zöldségeket, gyümölcsöket valamint a halat és húsokat akár kétszer is tovább tartja frissen, storagePlus rendszere pedig a fiókokkal és polcokkal minden helyigényt kiszolgál.

Home Connect csatlakozási csomaggal pedig még tovább fejleszthetjük hűtőnket WiFi csatlakozással. Ez azonban már lassan minden komolyabb gyártó legújabb innovációjáról elmondható.

A Bauknecht Connectivity Range mosó – és szárítógépét, valamint hűtő – és fagyasztószekrényét pedig egy Blive elnevezésű applikációval szintén irányíthatjuk telefonjainkról.

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (IFA Bauknecht Connectivity Range - Bauknecht) - Fotó: Bauknecht

2015-től kezdve pedig már rádiótechnológiával is összeköthettük háztartási gépeinket a Con@ctivity rendszer segítségével, majd a Miele Supervision névre hallgató megoldásával a vezérlés akár okostelefon vagy tablet nélkül is megtörténhet.

A holnap konyhái – intelligens, telefonos applikációval vezérelhető komplett otthonrendszerek (Bauknecht) - Fotó: Bauknecht

 

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

Elképesztő megjelenés, légies hatás, minimál design, mely ugyanakkor cseppet sem megy a praktikum rovására, sőt, épp ellenkezőleg! A szénszálas karbon-csoda ugyanis nem csupán lenyűgözően néz ki, hanem az is.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

Az új Fiat modell a kényelem, a gazdaságosság és a fejlett technológiai tartalom különleges egységét kínálja. Mindezt utánozhatatlan olasz stílus egészíti ki, ami egy letisztult, hamisítatlan, erőteljes szedán arányaival ruházza fel a kiváló adottságokkal rendelkező gépkocsit.

Képes adatbázis ajánló

MegaWind extravagáns karóra

MegaWind extravagáns karóra

Forrás: 
MB and F