Az intelligens bőröndöt vinni sem kell - COWAROBOT R1

Forrás: 
COWAROBOT
2017.03.23.
COWAROBOT R1

A világ első robot-bőröndje – beépített érzékelőinek köszönhetően – mindent „lát és hall” maga körül, így kikerülve az akadályokat követi gazdáját, és segíti abban, hogy önfeledt és kényelmes utazásban legyen része.

COWAROBOT R1

A high-tech eszközökkel felszerelt, futurisztikus bőrönd egy kínai székhelyű robotikai cég, a COWAROBOT fejlesztése. Az tervezők legfőbb célkitűzése az volt, hogy komfortosabbá és szórakoztatóbbá tegyék az emberek számára az utazást. Találmányuk legnagyobb innovációja, hogy teljesen automatizált, így még vinni sem kell (csak ha akarjuk), önállóan gurul tulajdonosa mellett.

COWAROBOT R1

A COWAROBOT által szabadalmaztatott beépített CO-EYE mélység és akadályérzékelő és hangszenzor állandóan gyűjti és elemzi a környezetről az adatokat, és továbbítja azokat a CO-MOVE követő rendszernek, amely a bőrönd mozgását vezérli. A távirányítóként funkcionáló karperec segítségével pedig könnyedén előre beprogramozhatjuk a bőrönd útvonalát, és egyéb funkcióit – például az automata biztonsági zárat – is egyszerűen vezérelhetjük vele.

COWAROBOT R1: The First Robotic Suitcase

A bőröndöt a maximális védelem érdekében riasztóval látták el, valamint GPS helymeghatározóval is felszerelték. A gyártó saját mobilalkalmazást is fejlesztett termékéhez annak érdekében, hogy mindig naprakészek lehessünk csomagunk pontos helyzetéről.

COWAROBOT R1

A belső kialakítás is rendkívül intelligens és praktikus: jól elkülöníthető tárolóegységekkel felszerelve, például külön a laptopunknak és az iratainknak. Az 50x38 cm-es méret mindössze 4 százalékát teszi ki a beépített technika, így bőven marad hely a holminknak. Emellett az alumínium és polikarbonát vázat úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb súlyt nyomja és egyúttal tartós és strapabíró legyen.

COWAROBOT R1
COWAROBOT R1

 

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

Elképesztő megjelenés, légies hatás, minimál design, mely ugyanakkor cseppet sem megy a praktikum rovására, sőt, épp ellenkezőleg! A szénszálas karbon-csoda ugyanis nem csupán lenyűgözően néz ki, hanem az is.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

Képes adatbázis ajánló

Rendez-Vous wild rose karóra

Rendez-Vous wild rose karóra

Forrás: 
Jaeger-LeCoultre