Intelligens robotok az LG-től

Szerző: 
2017.02.21.
A négy nyelven beszélő, LG reptéri idegenvezető robot (Airport Guide Robot) - Fotó: LG

Takarítanak, beszélgetnek, füvet nyírnak... Az LG Electronics az idei CES-en mutatta be legújabb, valódi áttörést jelentő, intelligens robotokból álló termékpalettáját.

Több más készülék mellett egy olyan robot is a termékcsalád tagját alkotja, mellyel egyszerre vezérelhetjük okos otthonunkat, miközben egyfajta házi értesítési központként is funkcionál – így téve még könnyebbé a felhasználók mindennapjait. Az LG az otthonok falain túlra is kiterjeszti az okos technológia erejét, olyan robotokkal bővítve a hálózatát, melyeket repülőtereken vagy más közösségi tereken történő használatra terveztek.

LG HUB robot - okos otthonaink házi asszisztense már-már családtag - Fotó: LG

A barátságos, „emberszerű” LG HUB robot  új szintre emeli az okos otthonok koncepcióját. Amazon Alexa hangfelismerő technológiát használva, nem csupán a különböző háztartási feladatok elvégzésére képes – mint például a légkondicionáló bekapcsolása vagy a ruhák szárítási ciklusának megváltoztatása –, hanem más, kényelmi funkciókban is számíthatunk a segítségére: ébresztőóra, zenelejátszás, emlékeztetők készítése vagy éppen a legfrissebb időjárási, közlekedési információk átadása.

Mindemellett pedig már szinte családtaggá is válhat: ugyanis különböző módokon kapcsolatot is tud létesíteni az egyes családtagokkal. Képes egy helyben mozogni és forogni, valamint érzelmek széles skáláját kifejezni a képernyőjén megjelenő arc segítségével.

Hubot úgy tervezték meg, hogy még a testbeszéd egyszerűbb fajtáival is képes legyen kommunikálni, például fejbólintással válaszolni egy egyszerűbb, eldöntendő kérdésre, mivel kamerája segítségével képes azonosítani a családtagokat – mindenkit köszönt a megérkezésekor, illetve tudja azt is, ki mikor van távol hazulról.

Hub egyébként akkor nyújtja legjobb teljesítményét, ha az otthon közösségi tereiben helyezkedhet el, ahol a család gyakorta összegyűlik – például a nappaliban vagy az étkezőben, de együttműködik akár más, kisebb robotokkal is, melyeket szintén vizuális kijelzővel láttak el, és voltaképpen Hub kiterjesztéseiként funkcionálva működnek.

Új utaskísérőnk, a reptéri idegenvezető robot (Airport Guide Robot) –  nemsokára a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtéren is szolgálatba áll majd, és afféle intelligens információs asszisztensként, 4 nyelven beszélve válaszol az utasok kérdéseire.

Miután beszkennelte a repülőjegyeket, pontosan tud segíteni a beszállási időt, a kaput illetően, vagy útvonalat javasol becsült távolságokkal - de akár még a célállomáson várható időjárásról is tájékoztat. Nagy segítségére lehet továbbá az eltévedt vagy késésben lévő utasoknak is, akiket a kívánt helyszínre kísér.

A négy nyelven beszélő, LG reptéri idegenvezető robot (Airport Guide Robot) - Fotó: LG

Reptértisztító robot (Airport Cleaning Robot) is része az LG legújabb termékcsaládjának, mely aligha lehetne teljes egy ipari méretű porszívó nélkül. A nagy méretű robotporszívó számos, különböző méretű tisztítókefével van felszerelve. Szimultán helymeghatározás és feltérképezés technológiájának köszönhetően mindig tudja, hogy éppen hol tartózkodik, és mindenfajta felületet képesmegtisztítani a csempétől műgyantán át a padlószőnyegig. A hatékony teljesítményt még a legzsúfoltabb reptereken is biztonsággal hozza - köszönhetően a lézeralapú fény- és távérzékelési technológiájának, valamint érzékeny lökhárítóinak, melyekkel az útjába eső akadályokat pontosan képes felmérni.  

 

Az LG fűnyíró robottal a fűnyírást is a maximumra emelhetjük!

Pontos, megbízható, és valamennyi kerttípusnál kiválóan teszi a dolgát. A 2017-es CES kiállításon bemutatott LG robotparkot a HOM-BOT porszívó sokéves fejlesztéseiből profitáló Lawn Mowing Robot teszi teljessé.

Lawn Mowing - a tökéletes gyepet produkáló, felhasználóbarát fűnyíró robot (LG) - Fotó: LG

A reptéri robotban is fellelhető szenzorokkal és lökhárítókkal van felszerelve, így minden pillanatban pontosan tudja, éppen hol helyezkedik el, és felismeri az útjába kerülő akadályokat - például a fák vagy a sövények helyzetét. Gyorsmozgású pengéjének köszönhetően kifogástalanul nyírt gyepet hagy maga után, kezelése pedig könnyen hozzáférhető, és kifejezetten felhasználóbarát.

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

Elképesztő megjelenés, légies hatás, minimál design, mely ugyanakkor cseppet sem megy a praktikum rovására, sőt, épp ellenkezőleg! A szénszálas karbon-csoda ugyanis nem csupán lenyűgözően néz ki, hanem az is.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

Képes adatbázis ajánló

OE2 fejhallgató, fehér

OE2 fejhallgató, fehér

Forrás: 
www.bose.com