Telefon fotósoknak - Kodak Ektra

Forrás: 
Kodak
2017.01.23.
Kodak Ektra - Fotó: KODAK

Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő fotós márka nemrégiben olyan okostelefonnal rukkolt elő, ami mind kinézetét, mind használhatóságát tekintve a fényképezőgépekkel kel versenyre.

Az Android operációsrendszert futtató eszköz mindent tud, amit egy okostelefonnak kell tudnia, ám legfontosabb tulajdonságait a kamerák paraméterei és az ezekhez kapcsolódó alkalmazások adják.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

A telefon előlapi kamerája 21, hátlapi kamerája 13 megapixeles. Az előlapi kamera egy autófókuszos F2.2 rekeszértékkel bíró optikai egység. A hátlapi kamera pedig F2.0 rekeszértékkel, optikai képstabilizátorral és egy Dual LED vakuval van felszerelve.

A Kodak a kamerák megfelelő szoftveres támogatásáról is gondoskodott. A kamera alkalmazás manuális beállításaiban például lehetőségünk van az expozíciós érték, az ISO, a fókusztávolság, a fehéregyensúly és a zársebesség beállítására, de választhatunk az előre beépített módokból (portré, sport, éjjeli, HDR, panoráma, makró, tájkép stb.) is. Utóbbiak közül valódi különlegesség a Super 8-as retró videorögzítési mód. Telepítve kapjuk továbbá a Snapseed képszerkesztőt, egy integrált nyomtató alkalmazást és képmegosztó funkciókat is.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

A Kodak Ektra kinézete leginkább egy levékonyított kompakt fényképezőgépre emlékeztet.  A tervezői szándék szerint arra az 1941-es Kodak Ektra készülékre hasonlít, amiről nevét kapta.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

Az 5 hüvelykes kijelző HD felbontású. A telefon lelke egy 2,3 GHz-es Helio X-20 Decacore (tíz magos) CPU, RAM (az átmeneti tároló) 3 GB, a tároló 32 GB kapacitású és továbbbővíthető. Az energiaellátásért egy 3000 mAh-s akkumulátor felel.

A gyártó ígérete szerint a Kodak Ektra Európában még az idei év elején forgalomba kerül, 449 fontos (nettó 155 ezer forintos) áron.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

 

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

Elképesztő megjelenés, légies hatás, minimál design, mely ugyanakkor cseppet sem megy a praktikum rovására, sőt, épp ellenkezőleg! A szénszálas karbon-csoda ugyanis nem csupán lenyűgözően néz ki, hanem az is.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

Az új Fiat modell a kényelem, a gazdaságosság és a fejlett technológiai tartalom különleges egységét kínálja. Mindezt utánozhatatlan olasz stílus egészíti ki, ami egy letisztult, hamisítatlan, erőteljes szedán arányaival ruházza fel a kiváló adottságokkal rendelkező gépkocsit.

Képes adatbázis ajánló

Philips 6900 and 9000 series televízió

Philips 6900 and 9000 series televízió

Forrás: 
Philips