Az Apple Watch új ruhája

Szerző: 
Forrás: 
Noomoon LABB
2017.01.11.
Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

Benjamin Hubert londoni tervező a svájci Noomoon cég megbízásából szíjat készített az Apple Watch-okra.

Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

Az Apple Watch okosórák rendesen letarolták tavaly a piacot, voltak olyan nyári napok, amikor 50 ezer darab is elkelt belőlük, ami három hónap alatt 4 millió órát jelent. Idén kicsit lecsengett a láz, aminek több oka is van. Egyrészt a második verzió kinézetre semmilyen változást nem hozott, az új szolgáltatások – a GPS funkció és a vízállóság – miatt pedig sokan inkább nem cserélték le meglévő órájukat.

Már csak azért sem, mert az almás óra nem olcsó mulatság, a belépő szint éppen 100 ezer forint, míg az asztrofekete rozsdamentes acél tokkal és szíjjal felszerelt változatért 400 ezer forintnál is többet kérnek. Ilyen árakkal pedig nehéz tömegterméket árulni a ruhák és a kiegészítők piacán. Hiszen pár hónap alatt bármi kimegy a divatból, így minek túl sokat költeni rá. A divatbolond Apple Watch tulajdonosoknak sincs azonban minden veszve, mert több designer is segít nekik egyedivé tenni órájukat.

Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

Benjamin Hubert londoni tervezőt, aki főleg bútorokkal és belsőépítészeti megoldásokkal foglalkozik, szintén megihlette a feladat, és a svájci Noomoon cég megbízásából szíjat készített az Apple Watch-okra. A szíj anyaga egy szintetikusan előállított gumi, az úgynevezett fluoroelastomer, ami rendkívül jól alakítható és strapabíró. A guminak köszönhetően a fogas szerkezetű szíj könnyen felcsatolható és levehető, a színkombinációkat pedig úgy állították össze, hogy mindig alkalomhoz illőt választhasson magának az óra tulajdonosa. 

Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

 

Egészen elképesztő, hogy mire képes egy több száz éves svájci óramanufaktúra, amikor elhatározza, hogy megalkotja a világ legösszetettebb mechanikus óráját. Az eredmény kívülről is csodás, de a szerkezet belseje az igazán lélegzetelállító.

Takarítanak, beszélgetnek, füvet nyírnak... Az LG Electronics az idei CES-en mutatta be legújabb, valódi áttörést jelentő, intelligens robotokból álló termékpalettáját.

Idén két régi kiállítás új párosításban jelentkezik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A Budapest Boat Show a Budapest Motor Fesztivállal együtt várja a látogatókat február 23–26. között.

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

Képes adatbázis ajánló

BMW M4 Coupe

BMW M4 Coupe

Forrás: 
BMW