David Ericsson és a VOID Watches

Szerző: 
Forrás: 
VOID Watches
2016.12.17.
David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

Csodás svéd szögletesség, ezúttal órában megtestesülve.

David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

Az órák formatervezésében a fantáziának rendszerint gátat szab a használhatóság, ezért kevés az igazán formabontó darab. Vannak persze különleges szerkezetű, lélegzetelállító kivitelű mesterművek, de az alapkoncepció általában adott. Ezért szeretjük nagyon David Ericsson darabját, mert a V02MKII fantázia – vagy inkább fantáziátlan – nevű órája felrúgja a berögzült szabályokat, így hangulatában inkább karkötő, mintsem óra. A szerkezeten az üres, funkció nélküli felület dominál, míg a számlap inkább csak mellékes szerepet kapott. Az óralap használata alapjában véve egyszerű: a rövid mutató az órát, míg a hosszú a percet mutatja, csak annyi a csavar, hogy mindkettőből van egy-egy fehér és piros színű is. A trükk mindössze annyi, hogy a piros mutatók a piros számokon, a fehér mutatók a fehér számokon mutatják az időt, egyszerre pedig mindig csak két mutató látható a fél óralapon. Egy kis gyakorlás persze így is elkél majd, cserébe viszont garantált a feltűnés.

David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

A projekt nem friss, még 2009-ben indult, ám azóta már a második változat készült el az órából, amelynél a ház kecsesebb, az óralap pedig finomabb kidolgozású lett. A gyártó vállalkozást, a VOID Watshes-t egyébként a már említett svéd tervező David Ericsson által alapította Hong Kong-i központtal, ugyanis jól ráérzett arra, hogy az európai formavilág és a kifinomult anyagok kombinációjára nagy a kereslet az ázsiai piacon.

David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

  

Egészen elképesztő, hogy mire képes egy több száz éves svájci óramanufaktúra, amikor elhatározza, hogy megalkotja a világ legösszetettebb mechanikus óráját. Az eredmény kívülről is csodás, de a szerkezet belseje az igazán lélegzetelállító.

Takarítanak, beszélgetnek, füvet nyírnak... Az LG Electronics az idei CES-en mutatta be legújabb, valódi áttörést jelentő, intelligens robotokból álló termékpalettáját.

Idén két régi kiállítás új párosításban jelentkezik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A Budapest Boat Show a Budapest Motor Fesztivállal együtt várja a látogatókat február 23–26. között.

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

Képes adatbázis ajánló

Harbinger karóra

Harbinger karóra

Forrás: 
refinedhardware.com