Rado – Red Dot 2016

Szerző: 
2016.12.01.
Rado – Red Dot 2016 - Fotó: Rado

A méltán világhírnévre szert tett Rado órák közül, immár a 31 Red Dot Design Award kategóriából az egyik megtisztelő kitüntetést, a True Open Heart nyerte el a 2016-ban.

A Rado újraindította az elmúlt évek során a True Open Heart modellek tervezését és gyártását. Az idei Baselworld bemutatóján két új kiadással jelentkezett. A Rado True család két új tagja 2016-ban a Világosság ihletésű kollekció lett.

Rado – Red Dot 2016 - Fotó: Rado

A Rado mára az óratervezés egyik úttörője lett a kerámia felhasználásában, amely az elmúlt három évtizedben az egyik legmeghatározóbb anyagválasztásává vált az óraiparnak. A kerámiát, mint anyagot, mielőtt az óragyártás számára kifejlesztették, elsősorban a gyógyászat és a repülés során kezdték el alkalmazni, az egyedülálló jellemzői miatt.

Rado True Open Heart

Amellett, hogy a kerámiából készült órák figyelemre méltó módon könnyebbek az acélból és más anyagokból készült társaiknál, légiesebb benyomást is keltenek viselőikben. A kerámia szinte azonnal alkalmazkodik a test hőmérsékletéhez és így soha nem érezzük túl meleg vagy épp túl hidegnek. Sima felülete és könnyedsége szinte úszik az óra viselőjének csuklóján. Az Engineered ultrafinom cirkónium-oxid high-tech kerámia hihetetlenül könnyű anyaga: 25% -kal könnyebb, mint az acél, ez az egyik legkönnyebb felhasznált anyag, a luxus óragyártásban. Ugyanakkor ötször keményebb, mint az acél és lenyűgöző módon tartósabb. Egyúttal azt se felejtsük el, mivel nincs fémes hatása, ezért allergiás tüneteket sem vált ki a fém érzékenyek körében.

A Rado True Open Heart másik jellemző különlegessége, hogy az óra számlapja egy 0,6 mm-re vékonyított gyöngyház lemez, amely teljesen áttetszővé teszi a számlap mögötti óraszerkezet világát. Az órát borító zafir kristály mögött szinte áttetszően lebeg működése közben az időmérő. Az óragyártás piacán versengő újítások innovatív módon fordultak a különleges és szokatlan anyagok felhasználása felé, amelyben a Rado több évtizedes filozófiájaként jellemezhetjük, hogy amit el bírunk képzelni, azt meg is tudjuk csinálni.

Egészen elképesztő, hogy mire képes egy több száz éves svájci óramanufaktúra, amikor elhatározza, hogy megalkotja a világ legösszetettebb mechanikus óráját. Az eredmény kívülről is csodás, de a szerkezet belseje az igazán lélegzetelállító.

Takarítanak, beszélgetnek, füvet nyírnak... Az LG Electronics az idei CES-en mutatta be legújabb, valódi áttörést jelentő, intelligens robotokból álló termékpalettáját.

Idén két régi kiállítás új párosításban jelentkezik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A Budapest Boat Show a Budapest Motor Fesztivállal együtt várja a látogatókat február 23–26. között.

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

Képes adatbázis ajánló

La rose frose karóra

La rose frose karóra

Forrás: 
Jaeger-LeCoultre