A fából faragott akusztikus erősítő egyedülálló hangzást biztosít az okostelefon mikrofonjának. Használata egyszerű, hiszen nincs szükség hozzá semmilyen áramforrásara. Ráadásul akárhová magunkkal vihetjük, mivel nem foglal sok helyet és csupán 326 gramm.

Eredetileg egy ismert festőművész műterme volt az a Városliget szomszédságában található, 100 négyzetméteres lakás, amit a GASPARBONTA tervezőiroda csapata egy fiatalos, modern stílusú lofttá alakított át.

Szívesen utaznál tömegközlekedés helyett önjáró (sofőr nélküli) robot-taxival? Néhány évvel ezelőtt talán még science-fiction kitalációnak gondoltuk volna az ötletet, amitől a szakemberek manapság a közlekedésből adódó környezeti és egyéb súlyos problémák hosszú távú megoldását remélik.

Mit jelent a „parametrikus” kifejezés a formatervezés kontextusában, és mi köze van az algoritmusoknak az építészethez? Cikkünkben ezt igyekszünk feltárni.

A geodéziai dómok olyan eljárással készülnek, ami lehetővé teszi nagy tömegű boltozatok megépítését. A technika lényege, hogy a kupolát alkotó, nagy gonddal megtervezett háromszögeket az alapból kiindulva, rétegről rétegre haladva illesztik össze.

Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő fotós márka nemrégiben olyan okostelefonnal rukkolt elő, ami mind kinézetét, mind használhatóságát tekintve a fényképezőgépekkel kel versenyre.

A német irodabútor gyártó Klöber legújabb innovációja egy olyan irodaszék, amibe hűtő-fűtő klímaberendezést építettek be, hogy mindenki a saját igényei szerint szabályozhassa maga körül a hőmérsékletet.

Bretz 1895 óta a karakteres és eredeti, német gyártású kárpitosmunka szinonimája. A bársonyos tapintású, telt színű bútorok szakítanak a minimál stílus puritánságával - vidámsággal, az élet szeretetével töltik meg az otthonokat. A 2017-es kollekcióból mutatunk néhány gyönyörű darabot.

Franciaországban több mint 200 exkluzív Ligne Roset üzlet, világszerte pedig majd 1000 forgalmazó található. Közel 200 designer dolgozik a cégnek a világ minden tájáról, ők biztosítják a Ligne Roset termékek sokszínűségét és időtálló minőségét.

Lepd meg szeretteidet egyedi design tárgyakkal, kézműves termékekkel! A Paloma alkotóinak kínálatából gyűjtöttünk össze néhány különleges ajándékötletet.