Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ZEN design - ázsiai, organikus

NDBJ
2021. 03. 06. 08:55:42
ZEN design - ázsiai, organikus
A zen stílus a természet és a design metszéspontjában van, ahol organikusan él együtt a minimalizmus az ázsiai design motívumokkal, a természetet is mindig beidézve a vizuális világába.

A zen design harmonikus egyensúlyt teremt a buddhista gyökerek, a természet tisztelete és a letisztult, minimalista gondolkodás között. A zen design tereiben nyugalmat találunk, optimális hely a meditációra, a relaxációra, a békés emberi együttlétekre és az elmélyült, koncentrált munkára is.

Minden esetben törekszik az egyszerűségre amivel a számára lényeges vizuális tartalmat, mondanivalót helyezi fókuszba,- a minket körülvevő világban található organikus egyensúlyt, a békességet. A zen egy nézőpont, megközelítési iránya a designak, amelyben a cél minden esetben a zen alapelveinek a megjelenítése,- az egyszerűség, visszafogottság, tökéletesség, letisztultság, természet közeliség, nyugalom - békesség.

A zen eltér a megszokottól, rutinszerűtől,- célja, hogy kiemeljen a hétköznapiból és szinte arra törekszik, hogy szakrális jellege legyen.

Az üzenete, hogy itt és most használd ki a teret és az időt a nyugalomra, a gondolkozásra, meditációra és közben érezd is jól magad.

 

A zen design számára a természetes anyagok - fa, kő - használata, a természetes fény elsődleges, jellemzőek a tágas, levegős terek és az élő - sok esetben trópusi és/vagy bonsai - növények alkalmazása.

 Vissza a MAGAZIN oldalra 

Tartalomhoz tartozó címkék: design Építészet zen