Az idei évben, 2017-ben az iF Design Award-on kívül a KAZA Concrete TRE háromdimenziós, rendkívül dinamikus, hatszögletű csempecsaládja elnyerte a ' Design Award Winner 2017 Platinum díjat is. Nem is csodáljuk!

A hna design studio tervei alapján született újjá az a különleges adottságú kétszintes tetőtéri lakás, ahol a high-tech megoldásokban bővelkedő berendezés tökéletesen passzol a már meglévő szerkezeti elemekhez.

A budapesti 110 négyzetméteres, L alakú lakást már eleve egy konkrét elképzeléshez kereste és találta meg Batizi-Pócsi Gergő és Batizi-Pócsi Péter (batlab architects) . A pályakezdő, fiatal felnőttek által egyre keresettebbek a kisméretű garzonok, a „három lakás egyben” koncepcióval pedig igazi mikroközösség jött így létre.

Az olasz AIM Studio kreatív, ugyanakkor elegáns otthont álmodott meg Milánó egyik régi irodaházában.

A Tóth Project, Tóth László építészcsapata számára magától értetődő, hogy egy otthon külső és belső tereit teljes mértékben az építettő családra szabják, amihez szinte „bele kell bújni” az adott család életébe, hogy majdani lakóterük tökéletesen az ő kényelmüket szolgálja.

Vietnámban a vészesen csökkenő zöld területek hiányára hívja fel a figyelmet a Vo Trong Nghia építésziroda, mely új projektjében egy szokatlan megoldással élve, valamennyi új otthon közelébe egy élő fát képzel el.

Modern elegancia, kortalan szépség jellemzi a Garret Cord Werner Architects építészei és belsőépítészei által megalkotott gyönyörű otthont, melyet a beton és a cédrus izgalmas ellentéte tesz különlegessé…

A kétszintes, helyi, hagyományőrző anyagokből modern technikával megépült Olive House a Stara Novalja-öbölben helyezkedik el. Nevét egy élő olajfának köszönheti, melyet művészi módon rejtettek el a ház szívében. Újszerű tájolásának köszönhetően a tenger felőli oldaláról szinte láthatatlan: egy titokzatos, irigylésre méltó kis magánlak…

Egyedi és igen hatékony megoldások kicsi, ám funkcionális és dinamikus térmegoldásokra - irodákba, vagy ifjúsági szobákba tökéletes opció.

Igazi modern egzotikum a Khosla Associates építészcsapata által megálmodott Bhuwalka House, az indiai Bengaluru városában, melynek legfőbb anyaga igazi indiai nyersanyag: a világos Jaisalmer sárga homokkő szép kontrasztot alkot a kék színnel és a sok vörösre pácolt fával.