A budapesti 110 négyzetméteres, L alakú lakást már eleve egy konkrét elképzeléshez kereste és találta meg Batizi-Pócsi Gergő és Batizi-Pócsi Péter (batlab architects) . A pályakezdő, fiatal felnőttek által egyre keresettebbek a kisméretű garzonok, a „három lakás egyben” koncepcióval pedig igazi mikroközösség jött így létre.

Az olasz AIM Studio kreatív, ugyanakkor elegáns otthont álmodott meg Milánó egyik régi irodaházában.

A Tóth Project, Tóth László építészcsapata számára magától értetődő, hogy egy otthon külső és belső tereit teljes mértékben az építettő családra szabják, amihez szinte „bele kell bújni” az adott család életébe, hogy majdani lakóterük tökéletesen az ő kényelmüket szolgálja.

Vietnámban a vészesen csökkenő zöld területek hiányára hívja fel a figyelmet a Vo Trong Nghia építésziroda, mely új projektjében egy szokatlan megoldással élve, valamennyi új otthon közelébe egy élő fát képzel el.

Modern elegancia, kortalan szépség jellemzi a Garret Cord Werner Architects építészei és belsőépítészei által megalkotott gyönyörű otthont, melyet a beton és a cédrus izgalmas ellentéte tesz különlegessé…

A kétszintes, helyi, hagyományőrző anyagokből modern technikával megépült Olive House a Stara Novalja-öbölben helyezkedik el. Nevét egy élő olajfának köszönheti, melyet művészi módon rejtettek el a ház szívében. Újszerű tájolásának köszönhetően a tenger felőli oldaláról szinte láthatatlan: egy titokzatos, irigylésre méltó kis magánlak…

Egyedi és igen hatékony megoldások kicsi, ám funkcionális és dinamikus térmegoldásokra - irodákba, vagy ifjúsági szobákba tökéletes opció.

Igazi modern egzotikum a Khosla Associates építészcsapata által megálmodott Bhuwalka House, az indiai Bengaluru városában, melynek legfőbb anyaga igazi indiai nyersanyag: a világos Jaisalmer sárga homokkő szép kontrasztot alkot a kék színnel és a sok vörösre pácolt fával.

Masquespacio, a díjnyertes kreatív tanácsadó iroda otthonos hotelként építette újjá a spanyol Valencia örökségét.

Santpoort-Noord állomása mellett, egy Nemzeti Park közvetlen szomszédságában, egy festői környezetben található vasúti ház izgalmas külső és belső tereivel, értékes műkincseivel keltette fel a figyelmünket…