Háromszoros Red Dot díjas magyar tervezők

Forrás: 
coandco.cc
2014.04.17.
CO&CO Designcommunication - Nosiboo - Fotó: CO&CO Designcommunication

Idén triplázott a tervező szakma Oscar-díjából (Red Dot Design Award) a CO&CO Designcommunication magyar designerekből álló csapata.

A CO&CO Designcommunication 3 Red Dot-díjas munkája - Fotó: CO&CO Designcommunication

2011 és 2012 után idén is elnyerte a világ legrangosabb designdíját, a Red Dot díjat a Co&Co Designcommunication csapata. A CocoDice nevű logikai gyerekjáték, majd a gyerekeknek (is) szánt DSI Inhalo sóinhaláló termék után, idén a szintén gyerekek számára készült Nosiboo orrszívó porszívóval nyert a csapat. Bár az összes díjazott termék gyerekekhez köthető, nem szándékos a tervezési célterület, a véletlen hozta így a designereknek.

CocoDice - Fotó: CO&CO Designcommunication

Először egy logikai készségfejlesztővel nyerte el a Co&Co 2011-ben a megtisztelő díjat. CocoDice nevű játékukkal újraértelmezték a dobókockát, és egy újfajta logikai játékcsaládot fejlesztettek ki. A következő évben egy hagyományos prevenciós eszközt dolgoztak át okos, friss formában. A DSI Inhalo sóinhalátort gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják tüdejük tisztítására. A mini „mobilsóbánya” alkalmazása a nagyvárosi, szmogos környezetben naponta ajánlott.

DSI Inhalo sóinhaláló - Fotó: CO&CO Designcommunication

Az idei évben a Nosiboo orrszívó porszívóval szerezte meg a Co&Co a Red Dot díjat. A termék fejlesztői, a két pécsi apuka, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem elégedtek meg a gyerekeknek készült orrszívó termékek nyújtotta félmegoldásokkal, ezért álmodták meg a Nosiboot, és kérték fel a Co&Co Designcommunicationt, hogy a gyerekek számára szerethető formában valósítsák meg elképzelésüket. A végeredmény egy játékos, ugyanakkor ergonomikus termék lett, amit a nemzetközi design-szakma az orvosi eszköz kategóriában jutalmazott a Red Dot díjjal.

Nosiboo - Fotó: CO&CO Designcommunication

A Co&Co Designcommunication ezzel Magyarországon egyedülálló teljesítményt vitt véghez. Hazánkban ugyanis csak ők rendelkeznek 3 Red Dot Design Award díjas termékkel – a több mint 10 Magyar Formatervezési Díj, valamint más további rangos, nemzetközi elismerések mellett. 

A 30-as évekbeli, 160 négyzetméteres villa hangulata hasonlóképp lenyűgözte Bonta Gáspár belsőépítészt, mint az őt felkérő fiatal párt, akik új otthonuknak választották a házat.

A maform június 1-jén rendhagyó eseménnyel lepi meg a design és a formatervezés szerelmeseit. A négyszeres A’Design díjas stúdió nyílt napján olyan programokkal készül, amelyek között a formatervező hallgató, a designer és design iránt érdeklődő is megtalálja a számára megfelelőt.

A Fehér fa 17 emeletes lakótornya nyerte meg a “21. század építészeti őrületei” címmel második alkalommal meghirdetett pályázatot Montpellierben. A tervezők a fák ágaihoz és leveleihez hasonló kertes teraszokkal sok emelet magasságban a város felett is megteremtették a városlakók szabadlevegőhöz szokott életmódjának a feltételeit.

A görögországi Santorini vulkanikus szikláin található Astarte Suites hotel vendégei saját terasszal rendelkező luxus lakosztályaikból élvezhetik az Égei-tengerre nyíló lenyűgöző kilátást.

Képes adatbázis ajánló

Dior bútor in LA.

Dior bútor in LA.

Forrás: 
Alex Turco