Háromszoros Red Dot díjas magyar tervezők

Forrás: 
coandco.cc
2014.04.17.
CO&CO Designcommunication - Nosiboo - Fotó: CO&CO Designcommunication

Idén triplázott a tervező szakma Oscar-díjából (Red Dot Design Award) a CO&CO Designcommunication magyar designerekből álló csapata.

A CO&CO Designcommunication 3 Red Dot-díjas munkája - Fotó: CO&CO Designcommunication

2011 és 2012 után idén is elnyerte a világ legrangosabb designdíját, a Red Dot díjat a Co&Co Designcommunication csapata. A CocoDice nevű logikai gyerekjáték, majd a gyerekeknek (is) szánt DSI Inhalo sóinhaláló termék után, idén a szintén gyerekek számára készült Nosiboo orrszívó porszívóval nyert a csapat. Bár az összes díjazott termék gyerekekhez köthető, nem szándékos a tervezési célterület, a véletlen hozta így a designereknek.

CocoDice - Fotó: CO&CO Designcommunication

Először egy logikai készségfejlesztővel nyerte el a Co&Co 2011-ben a megtisztelő díjat. CocoDice nevű játékukkal újraértelmezték a dobókockát, és egy újfajta logikai játékcsaládot fejlesztettek ki. A következő évben egy hagyományos prevenciós eszközt dolgoztak át okos, friss formában. A DSI Inhalo sóinhalátort gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják tüdejük tisztítására. A mini „mobilsóbánya” alkalmazása a nagyvárosi, szmogos környezetben naponta ajánlott.

DSI Inhalo sóinhaláló - Fotó: CO&CO Designcommunication

Az idei évben a Nosiboo orrszívó porszívóval szerezte meg a Co&Co a Red Dot díjat. A termék fejlesztői, a két pécsi apuka, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem elégedtek meg a gyerekeknek készült orrszívó termékek nyújtotta félmegoldásokkal, ezért álmodták meg a Nosiboot, és kérték fel a Co&Co Designcommunicationt, hogy a gyerekek számára szerethető formában valósítsák meg elképzelésüket. A végeredmény egy játékos, ugyanakkor ergonomikus termék lett, amit a nemzetközi design-szakma az orvosi eszköz kategóriában jutalmazott a Red Dot díjjal.

Nosiboo - Fotó: CO&CO Designcommunication

A Co&Co Designcommunication ezzel Magyarországon egyedülálló teljesítményt vitt véghez. Hazánkban ugyanis csak ők rendelkeznek 3 Red Dot Design Award díjas termékkel – a több mint 10 Magyar Formatervezési Díj, valamint más további rangos, nemzetközi elismerések mellett. 

 

A Simple House impozáns, markáns megjelenésű épület, mely hideg és csupasz mozdulatlanságával éles kontrasztot alkot az őt körülvevő zöldellő természettel.

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Ez az egyik legdirektebb artisztikus megnyilvánulási forma, mely  a tér és az idő játékos kölcsönhatására apellál.

Képes adatbázis ajánló

Guangzhou Operaház, Kína, 2003-2010

Guangzhou Operaház, Kína, 2003-2010