Építészet-belsőépítészet

Magyarországon és a világ más tájain is egyre égetőbb gazdasági és szociális probléma a lakáshiány. A Kodasema nevű észt designcég erre adott válasza a KODA, amely egy rugalmasan alakítható, gyorsan és egyszerűen felhúzható, kis alapterületű mobilházikó.

Aki valaha foglalt már szállást az interneten keresztül, annak nem kell bemutatni a világ egyik legnagyobb online szállásfoglaló-rendszerét, a Booking.com-ot. A tavalyi év második felében budapesti irodájuk új, nagyobb helyre költözött. Az impozáns új iroda azonmód felkeltette a szakma érdeklődését is.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

 

Dubai nem fukarkodik a csodákkal. Legújabb közülük a Royal Atlantis Residences, mely a klasszikus építészet ikonjainak kortárs interpretációja. Ugye mindenki látja benne a római Colosseumot? Maga a forma, a körív egyfajta védettséget, biztonságot sugall, így kelti a tökéletes otthon érzetét.

A MAXXI múzeum, Zaha Hadid építészeti munkásságának egyik mérföldköve, amely a múzeumok építészetben is új fejezetet nyitott.

Amint az építész kijelentette, a múzeum "nem tárgykonténer, hanem művészeti campus", ahol a folyamatok és útvonalak átfedik egymást, dinamikus és interaktív tér létrehozásához kapcsolódnak.

Így látja a világot egy madár, vagy egy fán élő kisemlős, ragadozó is.

 

A Piero Antinori borpince és szőlőbirtok Firenzétől nem messze, festői szépségű tájba illeszkedik. A borpince és a hozzá kapcsolódó étterem, múzeum és bolt, az Archea Associati stúdió hét éves munkájának az gyümölcse.

 

Ritkán fordul elő, hogy egy építészeti irányzatnak játékfilm csinál reklámot.

Pedig van ilyen, igaz, mint a fehér holló.

 

 A BIG és a LEGO közösen létrehozták minden gyermek és nagyra nőtt gyermek legtitkosabb álmát: egy házat, ami pont úgy néz ki, mintha mi magunk építettük volna.

James Whitaker tervezett egy szállító konténerekből álló irodaházat, de a terv végül nem valósult meg. Aztán valaki megkereste, hogy a kaliforniai sivatag közepén elterülő 90 hektáros földjén el tudná képzelni a hófehér épületet. A látványtervek alapján a végeredmény olyan lesz, mint egy űrállomás a Marson.

 

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

szecessziós óra

szecessziós óra

Forrás: 
Magyar Szecesszió Háza