Építészet-belsőépítészet

James Whitaker tervezett egy szállító konténerekből álló irodaházat, de a terv végül nem valósult meg. Aztán valaki megkereste, hogy a kaliforniai sivatag közepén elterülő 90 hektáros földjén el tudná képzelni a hófehér épületet. A látványtervek alapján a végeredmény olyan lesz, mint egy űrállomás a Marson.

 

David Tajchman belga építész innovatív felhőkarcolót álmodott az ortodox építészeti stílusáról ismert Tel-Aviv központjába. A Gran Meditarreano terve a korszerű kivitelezés, letisztult megjelenés és sokrétű funkcionalitást ötvözi, így minden tekintetben a modern városi igényei szerint lett kialakítva.

 

 

A Simple House impozáns, markáns megjelenésű épület, mely hideg és csupasz mozdulatlanságával éles kontrasztot alkot az őt körülvevő zöldellő természettel.

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Természetes környezet, napfény és friss levegő, harmonikus térkialakítás, ösztönző színek, kreatív térmegoldások - a hatékony tanulás feltételei. Építészeti ötletekben és dizájnmegoldásokban bővelkedő iskolaépületeket mutatunk a Világ valamennyi tájáról....

 

A függőleges kertek térhódítása a XXI. század egyik legsajátosabb urbánus jelensége szerte a világon. A nagyvárosok zsugorodó zöld felületei a föld szintjéről a betonozás elől a falakra menekültek.

 

A milánói székhelyű Stefano Boeri Architetti méltán világhírű egyedülálló Vertical Forest projektjeiről, melyek amellett, hogy látványosak, a környezetünk megóvása érdekében is hatalmas lépést tesznek.

A Carney Logan Burke Építészcsapat fejezte be ezt a pajta stílusban épült panziót, mely – ellentétben a közhiedelemmel – nem egy meglévő struktúra felújításaként, hanem mint egy újonnan épülő, hagyományos lakóház látott napvilágot. 

Az idei évben, 2017-ben az iF Design Award-on kívül a KAZA Concrete TRE háromdimenziós, rendkívül dinamikus, hatszögletű csempecsaládja elnyerte a ' Design Award Winner 2017 Platinum díjat is. Nem is csodáljuk!

Régi malomból kialakított, a  mai kortárs igényeknek megfelelő szálloda és étterem került kialakításra Debrecen egyik belvárosi utcasarkán, melyre egyik ottani sétánk alkalmával lettünk figyelmesek.

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

szecessziós ékszertartó

szecessziós ékszertartó

Forrás: 
Magyar Szecesszió Háza