Építészet-belsőépítészet

 

A TACO irodája remek példa az épület és az őt körülvevő természet összhangjára törekvő okos tervezésnek.

 

Városaink betonrengetegében komoly tervezői találékonyságra van szükség, hogy újabb területeket nyerjünk vissza a természetes környezet számára. A mesterségesen létrehozott zöldterületek, parkok, és vízparti létesítmények igyekeznek élhetőbb tereket becsempészni a városlakók életébe. Koppenhágában nagyszerű projekt látszik megvalósulni: fából épített kis szigetek kerülnek a kikötőbe.

 

 

A városok aszfaltrengetegében az építészek egyik legnagyobb kihívása, hogy megtörjék a mesterséges környezet merevségét, s élhetőbb, természethez közeli élményt nyújtó tereket, épületeket alkossanak. A Hanoi külvárosában megvalósult projekt eredménye egy olyan „téglabarlang”, mely ennek a törekvésnek tökéletes példája.

 

Magyarországon és a világ más tájain is egyre égetőbb gazdasági és szociális probléma a lakáshiány. A Kodasema nevű észt designcég erre adott válasza a KODA, amely egy rugalmasan alakítható, gyorsan és egyszerűen felhúzható, kis alapterületű mobilházikó.

Aki valaha foglalt már szállást az interneten keresztül, annak nem kell bemutatni a világ egyik legnagyobb online szállásfoglaló-rendszerét, a Booking.com-ot. A tavalyi év második felében budapesti irodájuk új, nagyobb helyre költözött. Az impozáns új iroda azonmód felkeltette a szakma érdeklődését is.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

 

Dubai nem fukarkodik a csodákkal. Legújabb közülük a Royal Atlantis Residences, mely a klasszikus építészet ikonjainak kortárs interpretációja. Ugye mindenki látja benne a római Colosseumot? Maga a forma, a körív egyfajta védettséget, biztonságot sugall, így kelti a tökéletes otthon érzetét.

A MAXXI múzeum, Zaha Hadid építészeti munkásságának egyik mérföldköve, amely a múzeumok építészetben is új fejezetet nyitott.

Amint az építész kijelentette, a múzeum "nem tárgykonténer, hanem művészeti campus", ahol a folyamatok és útvonalak átfedik egymást, dinamikus és interaktív tér létrehozásához kapcsolódnak.

Így látja a világot egy madár, vagy egy fán élő kisemlős, ragadozó is.

 

A Piero Antinori borpince és szőlőbirtok Firenzétől nem messze, festői szépségű tájba illeszkedik. A borpince és a hozzá kapcsolódó étterem, múzeum és bolt, az Archea Associati stúdió hét éves munkájának az gyümölcse.

Oldalak