Építészet-belsőépítészet

Dubai nem fukarkodik a csodákkal. Legújabb közülük a Royal Atlantis Residences, mely a klasszikus építészet ikonjainak kortárs interpretációja. Ugye mindenki látja benne a római Colosseumot? Maga a forma, a körív egyfajta védettséget, biztonságot sugall, így kelti a tökéletes otthon érzetét. 

 

A MAXXI múzeum, Zaha Hadid építészeti munkásságának egyik mérföldköve, amely a múzeumok építészetben is új fejezetet nyitott.

Amint az építész kijelentette, a múzeum "nem tárgykonténer, hanem művészeti campus", ahol a folyamatok és útvonalak átfedik egymást, dinamikus és interaktív tér létrehozásához kapcsolódnak.

Így látja a világot egy madár, vagy egy fán élő kisemlős, ragadozó is.

 

A Piero Antinori borpince és szőlőbirtok Firenzétől nem messze, festői szépségű tájba illeszkedik. A borpince és a hozzá kapcsolódó étterem, múzeum és bolt, az Archea Associati stúdió hét éves munkájának az gyümölcse.

 

Ritkán fordul elő, hogy egy építészeti irányzatnak játékfilm csinál reklámot.

Pedig van ilyen, igaz, mint a fehér holló.

 

 A BIG és a LEGO közösen létrehozták minden gyermek és nagyra nőtt gyermek legtitkosabb álmát: egy házat, ami pont úgy néz ki, mintha mi magunk építettük volna.

James Whitaker tervezett egy szállító konténerekből álló irodaházat, de a terv végül nem valósult meg. Aztán valaki megkereste, hogy a kaliforniai sivatag közepén elterülő 90 hektáros földjén el tudná képzelni a hófehér épületet. A látványtervek alapján a végeredmény olyan lesz, mint egy űrállomás a Marson.

 

David Tajchman belga építész innovatív felhőkarcolót álmodott az ortodox építészeti stílusáról ismert Tel-Aviv központjába. A Gran Meditarreano terve a korszerű kivitelezés, letisztult megjelenés és sokrétű funkcionalitást ötvözi, így minden tekintetben a modern városi igényei szerint lett kialakítva.

 

 

A Simple House impozáns, markáns megjelenésű épület, mely hideg és csupasz mozdulatlanságával éles kontrasztot alkot az őt körülvevő zöldellő természettel.

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Dubai repülőtér VIP fogadó tér

Dubai repülőtér VIP fogadó tér