Építészet-belsőépítészet

Nemcsak a gyerekek álmodnak arról, hogy fára házat építsenek. A kazahsztáni A.Masow Architects designcég építészetileg egyedülálló – hamarosan a kivitelezés fázisába lépő – projektje egy fenyőerdő közepén, egy élő fa köré épülő ház, amihez a tervek szerint egyetlen fát sem kell kivágni.

A LASSA építésziroda által megálmodott különleges, Y-alakú tetővel rendelkező nyári rezidencia a Peloponnészoszi-félsziget déli részén, távol a világ zajától nyújt maximális kikapcsolódást lakóinak.

A Maredo nemzetközi étteremlánc berlini étterme belső tereinek újragondolásához az Ippolito Fletz Group belsőépítész csapatát kérte fel, akik látványos, ötletes megoldásokat alkalmazva adták vissza a steakhouse autentikus hangulatát.

U alakú ház, 2400 négyzetméteres telek, és mintegy 60 ősfa: A Taller Estilo Arquitectura projektje arra világít rá, hogy az építészet és a természet közvetlen kapcsolata mennyi lehetőséget rejt, mennyi térbeli, dinamikus és formális együttélésre képes.

A 30-as évekbeli, 160 négyzetméteres villa hangulata hasonlóképp lenyűgözte Bonta Gáspár belsőépítészt, mint az őt felkérő fiatal párt, akik új otthonuknak választották a házat.

A tervezőcsapat modern mederbe terelte a gyönyörű természetet: a vad és buja természetesség bája, a mai modern és pazar eleganciával párosítva egészen lenyűgöző látványt nyújt…

A spanyol étterem tulajdonosa a Masquespacio építésziroda csapatát bízta meg régi nagy álma megvalósításával.

Bonta Gáspár építész, belsőépítész megrendelője egy egyedülálló úriember volt, aki egy „férfibarlang” megálmodására kérte fel a tervezőt a felújítandó lakásból, melyet Budapest szívében, az Oktogonnál vásárolt.

A budapesti 110 négyzetméteres, L alakú lakást már eleve egy konkrét elképzeléshez kereste és találta meg Batizi-Pócsi Gergő és Batizi-Pócsi Péter (batlab architects) . A pályakezdő, fiatal felnőttek által egyre keresettebbek a kisméretű garzonok, a „három lakás egyben” koncepcióval pedig igazi mikroközösség jött így létre.

A hideg, fémes csillogás óriási trend, nem csoda, hogy a divattervezők mellett a belsőépítészeti piac nagy gyártói is meglovagolták. A metál csempékkel egyszerre vihetünk fényűző ragyogást az enteriőrbe, miközben optikailag tágíthatjuk, világosabbá is teghetjük általuk a teret. 

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Felüljáró, Mumbai, 2007

Felüljáró, Mumbai, 2007

Forrás: 
X6 Galéria