Álom jacht

Jacht terasz - Fotó: Myd-II. Belsőépítészeti Iroda

A Myd-II. belsőépítészeti csapatának teljesen újra kellett tervezni a 100 négyzetméter alapterületű, 3000 lóerős jacht belsejét.

A jacht tulajdonosától távol állt az angol szalonok berendezését idéző hajó eredeti belső kialakítása, ezért úgy döntött, hogy a konzervatív stílust modern formavilágra cseréli. Finta Csaba belsőépítész vezetésével a tervezőcsapat három napig mérte fel a hajó belsejét, mivel abban egyetlen egyenes felület sem volt, így újra kellett modellezniük az egész hajótestet.

A teljes hajóbelső átalakult: a nappalit, a hálót és a teraszt letisztult formavilágú, de kényelmesen elegáns bútorokkal rendezték be, a cseresznyefa burkolatú konyha helyett pedig világos, magas fényű bútor lett beépítve. A kétszintes jacht felső részén kapott helyet a vezető fülke, mögötte a nappalival és a hozzá kapcsolódó terasszal, az alsó részen pedig a konyha és a három hálószoba, mindegyik saját fürdőszobával.

Nappali modern berendezéssel - Fotó: Myd-II. Belsőépítészeti Iroda
Nappali modern berendezéssel - Fotó: Myd-II. Belsőépítészeti Iroda

A felületeket olyan laborminőségű anyagokkal burkolták, és olyan speciális ragasztókkal rögzítették, amelyek ellenállnak a tengeri sós pára maró hatásának. A kis alapterületű fürdőszobákba a mosdókagyló és a vécé mellett befért egy-egy zuhanyfülke is.

Falburkolatuk egy hatszögletű mozaikból lett kirakva, melynek kockái különböző irányba dőlnek, akár a jacht a hullámzó vizeken. A tervezőknek a kisebb tengeri viharoknak, és hullámmozgásnak is ellenálló stabil berendezést kellett kialakítani, a mobil tárgyak elrejtésére szolgáló zárható rekeszekkel. A bútoroknál is visszaköszön a tenger világa, a hálószobában egy hajó formáját idézi fel a franciaágy.

 

It's Always Tea-Time címmel nyílt nemzetközi kiállítás a Deák 17 Galériában, ahol 18 ország illusztrátora mutatja be Alíz Csodaországban témájú művét.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Az ünnepi hangulat a karácsonyi dekorációval kezdődik. Az IKEA és Villeroy&Boch idei kollekciójából válogattuk ki a legszebb díszeket, terítékeket, kiegészítőket.

A hideg, fémes csillogás óriási trend, nem csoda, hogy a divattervezők mellett a belsőépítészeti piac nagy gyártói is meglovagolták. A metál csempékkel egyszerre vihetünk fényűző ragyogást az enteriőrbe, miközben optikailag tágíthatjuk, világosabbá is teghetjük általuk a teret. 

Képes adatbázis ajánló

Elegáns nyaralólakás Balatonfüreden

Elegáns nyaralólakás Balatonfüreden

Forrás: 
Lima Design