Álom jacht

Jacht terasz - Fotó: Myd-II. Belsőépítészeti Iroda

A Myd-II. belsőépítészeti csapatának teljesen újra kellett tervezni a 100 négyzetméter alapterületű, 3000 lóerős jacht belsejét.

A jacht tulajdonosától távol állt az angol szalonok berendezését idéző hajó eredeti belső kialakítása, ezért úgy döntött, hogy a konzervatív stílust modern formavilágra cseréli. Finta Csaba belsőépítész vezetésével a tervezőcsapat három napig mérte fel a hajó belsejét, mivel abban egyetlen egyenes felület sem volt, így újra kellett modellezniük az egész hajótestet.

A teljes hajóbelső átalakult: a nappalit, a hálót és a teraszt letisztult formavilágú, de kényelmesen elegáns bútorokkal rendezték be, a cseresznyefa burkolatú konyha helyett pedig világos, magas fényű bútor lett beépítve. A kétszintes jacht felső részén kapott helyet a vezető fülke, mögötte a nappalival és a hozzá kapcsolódó terasszal, az alsó részen pedig a konyha és a három hálószoba, mindegyik saját fürdőszobával.

Nappali modern berendezéssel - Fotó: Myd-II. Belsőépítészeti Iroda
Nappali modern berendezéssel - Fotó: Myd-II. Belsőépítészeti Iroda

A felületeket olyan laborminőségű anyagokkal burkolták, és olyan speciális ragasztókkal rögzítették, amelyek ellenállnak a tengeri sós pára maró hatásának. A kis alapterületű fürdőszobákba a mosdókagyló és a vécé mellett befért egy-egy zuhanyfülke is.

Falburkolatuk egy hatszögletű mozaikból lett kirakva, melynek kockái különböző irányba dőlnek, akár a jacht a hullámzó vizeken. A tervezőknek a kisebb tengeri viharoknak, és hullámmozgásnak is ellenálló stabil berendezést kellett kialakítani, a mobil tárgyak elrejtésére szolgáló zárható rekeszekkel. A bútoroknál is visszaköszön a tenger világa, a hálószobában egy hajó formáját idézi fel a franciaágy.

 

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

Tantara Borkostoló Pavilon

Tantara Borkostoló Pavilon

Forrás: 
SCHÜLLER TSA Építésziroda Kft