Építészeti érdekességek a CDC kínálatából: 3 + 1 pesti lakás

Fiatalos otthon a Városliget közelében

Fiatalos otthon a Városliget közelében

A Városligettől néhány percre található, magas színvonalon és korszerű módon felújított lakás igazodik a modern igényekhez, így hangulatos otthont biztosíthat egy fiatal pár számára. Számos látványos megoldás teszi különlegessé a lakás kialakítását. Ritkaságszámba megy a fürdőből és a nappaliból is megközelíthető, saját kis hátsó udvar, ahová egy zuhanyzót helyeztek el, illetve egy hangulatos „kiülős” részt is kialakítottak. A 9 négyzetméteres udvar mellett egy 6 négyzetméteres galéria is növeli a lakás hasznos alapterületét, amely így összesen 58 négyzetméter. A belső tér remek elrendezését kiváló minőségű, ízléses fürdőszobabútorok, illetve modern konyhabútorok és konyhagépek teszik tökéletessé.

A CDC Ingatlan kínálatában megtalálható:

http://www.cdci.hu/elado-lakas/budapest/vii/erzsebetvaros_nagykoruton_kivul/peterdy_utca-423199

 

Elegáns újlipótvárosi garzon

A teljes körűen, luxus szinten felújított 31 négyzetméteres lakás kis alapterülete szinte fel sem tűnik – a praktikus elrendezésnek és az esztétikus berendezésnek köszönhetően. A tágas, egybenyitott nappali-étkező-konyha részben jól elkülönülnek egymástól a más-más funkciójú terek. Az amerikai típusú konyha egy étkező pulttal egészül ki, amely a nappali és a konyha határát jelöli. A konyhaszigetet alulról és felülről megvilágító kék hangulatfény kellemes esztétikai hatást kelt, emellett vizuálisan még inkább elkülöníti a konyhaszigetet az étkező és a nappali terétől. A világos színek és a natúr faanyagok használata a tágasság érzetét erősíti a nappali terekben. A 2. emeleti, udvarra néző lakás a 13. kerület szívében, a Kresz Géza utcában található.

A CDC Ingatlan kínálatában megtalálható:

http://www.cdci.hu/elado-lakas/budapest/xiii/ujlipotvaros/kresz_geza_utca-423452

 

Nagypolgári lakás modern köntösben

A visszafogott elegancia kiváló elrendezéssel párosul ebben a belső kétszintes, dupla komfortos lakásban, amely az Andrássy úton, az Opera közelében található egy nemrég felújított, impozáns polgári házban. A világos, nagy belmagasságú tér hangulatát ízléses berendezés, a faanyagok, valamint a fehér és bézs színek használata teszi harmonikussá. A minimalista stílusú belsőépítészeti megoldások és bútorok letisztult formavilágot, mégis barátságos, meleg hangulatú, egységes belső tereket eredményeznek. A legmodernebb konyhagépek és a praktikus beépített szekrények mellett a lakás olyan extrákkal van felszerelve, mint a nappaliban található kandalló, az elektromos redőny és a klíma. Ráadásként a felső szinthez egy 6 négyzetméteres, hangulatos terasz is tartozik.

A CDC Ingatlan kínálatában megtalálható:

http://www.cdci.hu/elado-lakas/budapest/vi/terezvaros_nagykoruton_belul/andrassy_ut-423330

 

Design lakás a belvárosban

Az 59 négyzetméteres, két és fél szobás, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal kivitelezett és prémium minőségben felújított lakás a Dohány utcában egy gyönyörűen felújított régi polgári házban található. A lakás nemcsak a luxus, hanem a high tech szerelmeseinek is remek választás, hiszen smart rendszerrel és riasztóval is fel lett szerelve, ráadásként pedig egy szaunát is beépítettek a fürdőszoba mellé. A díszítés és a berendezés életteli, vidám atmoszférát teremt leendő lakói számára. Minden részlet – a burkolatoktól a beépített bútorokig – a legjobb minőségű alapanyagokból, egyedi módon lett megalkotva.

A CDC Ingatlan kínálatában megtalálható:

http://www.cdci.hu/elado-lakas/budapest/vii/erzsebetvaros_nagykoruton_kivul/dohany_utca-423374

A cikk a CDC Ingatlan szponzorálásával készült.

A 30-as évekbeli, 160 négyzetméteres villa hangulata hasonlóképp lenyűgözte Bonta Gáspár belsőépítészt, mint az őt felkérő fiatal párt, akik új otthonuknak választották a házat.

A maform június 1-jén rendhagyó eseménnyel lepi meg a design és a formatervezés szerelmeseit. A négyszeres A’Design díjas stúdió nyílt napján olyan programokkal készül, amelyek között a formatervező hallgató, a designer és design iránt érdeklődő is megtalálja a számára megfelelőt.

A Fehér fa 17 emeletes lakótornya nyerte meg a “21. század építészeti őrületei” címmel második alkalommal meghirdetett pályázatot Montpellierben. A tervezők a fák ágaihoz és leveleihez hasonló kertes teraszokkal sok emelet magasságban a város felett is megteremtették a városlakók szabadlevegőhöz szokott életmódjának a feltételeit.

A görögországi Santorini vulkanikus szikláin található Astarte Suites hotel vendégei saját terasszal rendelkező luxus lakosztályaikból élvezhetik az Égei-tengerre nyíló lenyűgöző kilátást.

Képes adatbázis ajánló

House of Luisa Faxas - Havana, 2004

House of Luisa Faxas - Havana, 2004

Forrás: 
Lumas Galéria