Harmónia Lentiben - Hotel Balance

Forrás: 
2017.01.12.
Étterem fénykiemelésekkel - Fotó: Batár Zsolt

Zala megye erdőségekkel borított, dombos táján, Lentiben terveztek egy otthonosan elegáns szállodát a meglévő gyógyfürdő mellé Medveczky Kazimir és Gothárd Erzsébet belsőépítészek. A bútorokat a Desidea szállította.

 A termálfürdő bővítésével egy időben épült fel az új Thermal Hotel Balance****Lenti, ahol a vendégek átélhetik a felfrissülés és harmónia érzését, amikor egyensúlyba kerül a test, a lélek és a szellem. A teljes egészében önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben lévő szállodával, az építtető Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparknak a gondtalan pihenés feltételeinek a megteremtése volt a célja. A gyógyfürdő egyre több turistát vonzott Lentibe, így igény jelentkezett egy minőségi szálláshely felépítésére. A Hotel Balance részben Európai Uniós regionális operatív program részeként jött létre.

Hotel Balance recepció és előtér - Fotó: Batár Zsolt

A beruházásnál a minél több hasznos eladható tér létrehozására törekedtek, így saját wellness rész nem épült, hanem összekötötték a szállodát a közeli gyógyfürdővel, amit a projekt keretében kibővítettek egy 1200 négyzetméteres zárt fürdőrésszel, élménymedencével. A szálloda belső megjelenésénél a nyugalmat, csendet és harmóniát árasztó letisztultan elegáns stílus megvalósításával bízták meg a belsőépítészeket, olyan családias környezet létrehozásával, amely segíti a teljes kikapcsolódást és feltöltődést. A 94 szobában és a közösségi terekben a magas minőségű anyagok és berendezések használata tükrözi a szálloda átlagon felüli kényelmét, amely a képviselt négy csillagnál is színvonalasabb szolgáltatások nyújtását jelenti.

Szállodai szoba egyedi gyártású fotellel, Fornasarig Wolfgang székkel - Fotó: Batár Zsolt

Medveczky Kazimir belsőépítész elmondta, hogy feleségével, Gothárd Erzsébettel együtt kaptak megbízást a Hotel Balance belsőépítészeti terveinek az elkészítésére, illetve a kibővített fürdő új épületének a tervezésére. A szállodában Erzsébet alakította ki a lakosztályokat, a fürdő és a wellness részt, míg Kazimir tervei szerint készültek el a közösségi terek – recepció, étterem, konferencia rész – és a szállodai szobák. A szálloda a városi gyógyfürdővel átjáróval összekötve épült, a szállóvendégek részére biztosítva a fürdő szolgáltatásait. Medveczky Kazimir kiemelte, hogy saját tervezői  eszközeikkel, egyedi hangulatot akartak kölcsönözni a szobáknak, ezért a belső terekben helyi értékeket- „jeleket”, valamint a környéken jellemző régi emlékek használatát javasolták. Igy esett a választásuk a jellegzetes hetési mintára, amelynek geometriájából kiindulva tervezték a szőnyegeket, amit eltérő háttérszínnel alkalmaztak a különböző helyiségeknél. Ezen kívül Zala megye történetét feldolgozó, régi hetési épület és zsánerfotókat használtak fel a helyi fotó archívumból, valamint a Forteplantól, és azokat kicsit átértelmezve helyezték el a közösségi terekben és a szállodai szobákban. Igy például a reggeliző térben a székek kárpitjának színével egyezően került színezés a digitalizált fekete-fehér fotókba.

Hetési zsánerfotó a reggeliző térben - Fotó: Batár Zsolt

A bejárattól a recepciós zónáig és a liftekig taktilis sáv vezet, amelyet a padló burkolások léptékváltása jelez.

A közösségi terekben a világos földszíneket alkalmazták alapszínként, kiegészítve a natúr tölgy és a kerámia erezetek finom textúrájával. Néhol sötét kiemelések is megjelennek, melyek keretesen kiemelik az álmennyezet monolit tömegét, illetve a végfalak plasztikus mintázatot kaptak.

Az étteremben sötét hátterű falakat és mennyezetet terveztek, hogy a fény kiemelésekkel tagolni tudják a nagy teret és otthonos hangulatot varázsoljanak a vendégek számára. A fal geometriai mintáit hangulatfényekkel tették még hangsúlyosabbá.  A natúr föld színű padlón élénk színfoltot jelentenek a piros kárpitos székek, az egyedi tervezésű vörösréz huzalcsillárok pedig melegséget és finom eleganciát visznek a térbe.

Sötét háttér, hangulatos fényekkel az étteremben - Fotó: Batár Zsolt

A közösségi terekben kisebb léptékű formákat és tárgyakat használtak, például hatszögletű kerámialapokat, fali kazettás burkolati fülkéket, farácsozatot és láncos térelválasztót. Az étterem nagyobb, reggeliző része tolófallal elválasztható, ahogyan a konferenciaterem is, amely két tolófallal igény szerint három részre osztható.

A belsőépítészek eltérő akcentus színekkel emelték ki szintenként a különböző szobákat, és a közlekedőket, más tónusú, inverz mintájú szőnyegeket alkalmazva. A bútorfelületeknél ismerős anyagként a szürkés természetes tölgy színt, a kárpitozásoknál a filcet használták.

Közösség tér egyedi gyártású fotelekkel és asztalokkal - Fotó: Batár Zsolt

A 94 szobás szálloda negyedik, legfelső szintjén kapott helyet a két lakosztály, amelyek kialakítása és felszereltsége a magasabb igényeknek is megfelel. Az egyenként mintegy 110 négyzetméter alapterületű lakosztályokban két hálószoba és két fürdőszoba található, a saját tetőteraszon pedig egy hangulatos télikert és egy kényeztető jacuzzi kényelmét élvezhetik a vendégek.

Superior szoba egyedi gyártású fotellel, Fornasarig Wolfgang székkel - Fotó: Batár Zsolt

A két lakosztály színeiben különbözik egymástól, az egyik a krém-galambszürke–antracit szürke- fekete hidegebb színállású, míg a másik vajszínű- őzbarna- sötétbarna  melegebb  színárnyalatot kapott. A hálószobák is hasonlóak: Gothárd Erzsébet az előbbinél óarany-fekete és galambszürke-barna színű drapériát és hozzá illő színű tapétát és szőnyegpadlót, míg utóbbiba narancs-fekete és türkizkék-óarany geometriai mintás textilekkel tervezett.

Óarany-fekete és galambszürke-barna hálószoba a szállodai lakosztályban - Fotó: Batár Zsolt

Az előtér egyedileg tervezett térbeli kockát idéző bordűrös szőnyegpadlója egységet alkot a pulzáló, különféle méretű terek között, és bevezet az étkezőn keresztül át a nappali térbe. Az egyedi bútorok és ajtók csokoládé barnára pácolt tölgyfából készültek, melyhez finom, árnyalatában különböző uni színű és anyagában nyomott trapéz mintázatú szarvasbőr érzetű, textillel kárpitozott ülőbútorok készültek. A berendezéshez a hátteret fekete és szürke átlós mintájú, illetve barna és bézs színű tapéta alkotja.

Superior szoba egyedi gyártású fotellel, Fornasarig Wolfgang székkel - Fotó: Batár Zsolt

Az exkluzivitás érzését a belsőépítész elsősorban a fényekkel érte el, melyek egyrészt rejtett álmennyezeti szegélyvilágításként emelik az alacsony belmagasságot, másrészt függőlegesen is osztják a hosszú közlekedőt, és a különféle hangulathoz  illeszkedő intim fényhatást adnak.

Exkluzív fürdőszoba - Fotó: Batár Zsolt

A vizes helyiségeket nagyméretű vékony csontszínű és barna, anyagában pöttyös,  illetve arany apró pöttyös gres lapokkal alakították ki - edzett üveg tolóajtókkal,  rejtett álmennyezeti, illetve tükör mögötti  világítással és a beépített mosdós pult alatti fényekkel.

A Hotel Balance bútorait a Desidea szállította, melyek egy része egyedi gyártású fotel, kanapé és asztal, a többi pedig a Billiani, a Pedrali, a Fornasarig és a Respace olasz gyártó cégek terméke.

Medveczky Kazimir és Gothárd Erzsébet a minőségi, otthonosan elegáns szállástér érzetét a színek és anyagok alkalmazásával, valamint a textíliák kis tónus különbségekkel illeszkedő színharmóniájával érték el, melyet az ezt kiegészítő rozsdamentes acél valamint vörösréz kiegészítők, a tudatosan megtervezett világítás, valamint a keretezett fotótári fotók, festmények egészítenek ki.

Belsőépítész tervező:

közösségi terek és szobák - Medveczky Kazimir /Medveczky & Gothárd Kft/,

lakosztályok, fürdő és wellness – Gothárd Erzsébet /Medveczky & Gothárd Kft/,

Építész tervező: Régió Építész Kft, Schifter Gergely.

Építtető: Lenti termálfürdő és Szent György Energiapark

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

 

A Desidea által szállított bútorok:

Földszint bár - Billiani olasz cég Gradisca 625 bárszéke

Földszint recepció - egyedi gyártású fotelok és asztalok 

Szobai erkélyek - Pedrali olasz cég ARA széke, egyedi gyártású asztalok 

Étterem - egyedi gyártású asztalok

4. emeleti lakosztályok – egyedi gyártású kanapék, fotelok, étkező és kávézóasztalok

Szállodai szobák -Fornasarig olasz cég Wolfgang széke, Respace olasz cég Begin fotelágya, egyedi gyártású fotelok

                                       

A cikk a Desidea szponzorálásával készült.

Desidea

2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a (Max City, üzlet száma: 031)

Mobil: 00 36 20 318 8975

Email: salesatdesidea.hu

www.desidea.hu

                                                                                                               

A fürdő - Fotó: Batár Zsolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

It's Always Tea-Time címmel nyílt nemzetközi kiállítás a Deák 17 Galériában, ahol 18 ország illusztrátora mutatja be Alíz Csodaországban témájú művét.

Az ünnepi hangulat a karácsonyi dekorációval kezdődik. Az IKEA és Villeroy&Boch idei kollekciójából válogattuk ki a legszebb díszeket, terítékeket, kiegészítőket.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A hideg, fémes csillogás óriási trend, nem csoda, hogy a divattervezők mellett a belsőépítészeti piac nagy gyártói is meglovagolták. A metál csempékkel egyszerre vihetünk fényűző ragyogást az enteriőrbe, miközben optikailag tágíthatjuk, világosabbá is teghetjük általuk a teret. 

Képes adatbázis ajánló

Elegáns nyaralólakás Balatonfüreden

Elegáns nyaralólakás Balatonfüreden

Forrás: 
Lima Design