Herman Miller – Living Office

Forrás: 
2016.11.28.
A Manpower prágai irodája a Living Office koncepció alapján berendezve - Fotó: Herman Miller

Mark Catchlove, a világ egyik vezető irodabútorgyártója, a Herman Miller tudásalapú és kutatási központjának, az Insight Group EMEA-nak igazgatója, az Europa Design nemrégen átadott, vadonatúj központjában ismertette az irodai munkavégzés jelenét és jövőjét bemutató  Living Office koncepciót.

Az Europa Designban megtartott lendületes, interaktív előadása előtt az irodavilágának trendjeiről kérdeztük Mark Catchlove-ot.

Mark Catchlove előadása - Fotó: Europa Design

A jelenlegi felgyorsult világunkban, az újabb és újabb technológiai innovációk idején milyen tényezők határozzák meg leginkább az irodai trendeket?

Az Insight Group EMEA keretében számos kutatást végzünk a munka pszichológiájának feltárására, és meggyőződésünk, hogy a jövő munkahelyén egyre inkább az ember fog a középpontban állni, az ő igényeinek a megértése és kielégítése. Az irodaépületnek és a technológiának ezeknek a humán követelményeknek kell megfelelni  és figyelembe venni mit, hogyan, hol és mikor szeretnének az emberek csinálni. A technológia továbbra is befolyással lesz az iroda működésére, de inkább segíteni fogja az emberek munkáját. Egyszerre kell érvényesíteni a munkavállalók, mint önálló egyéniségek és a vállalatok, mint önálló szervezetek igényeit. A kihívást annak a felismerése jelenti, hogy mindannyian egyediek vagyunk, legyen szó személyről vagy intézményről.

Kutatási tevékenységükkel hogyan támogatják ezt a folyamatot?

Munkánk során tervező cégekkel dolgozunk együtt, és azt próbáljuk megérteni, hogy mitől lesz jó és eredményes a munkavégzés. Kidolgozunk különböző módszereket, workshopokat tartunk cégeknek, nemzetközi szervezeteknek, arra törekszünk, hogy megalkossuk azt az új koncepciót, amit Living Office-nak neveztünk el.Mi először a munkavégzés jellegéről gondolkodunk, a tevékenységről, a vállalati kultúráról, és csak utána a térről, a munkavégzés helyéről, amelyhez különböző választási lehetőségeket adunk. Most adunk ki egy magazint, amelynek Living Office a címe, ezáltal szeretnénk megosztani olvasóinkkal a kutatási eredményeinket, amelyeket a munkahelyi együttműködés, kreativitás témakörében végzünk, vizsgálva az együttdolgozás pszichológiáját, az alapvető emberi szükségleteket az irodában, ahogy egy irodát fizikai, technikai és kulturális valóságában megtervezünk.

A Manpower prágai irodája a Living Office koncepció alapján berendezve - Fotó: Herman Miller

Az iroda tehát sokkal több, mint a bútorok összessége, inkább egy gondolkodási, cselekvési forma?

Az iroda világát holisztikusan kell megközelíteni, a technológia, a kultúra és a tér szempontjainak együtt kell teljesülniük. Mindezek középpontjában pedig az embernek kell állnia, mindennek az ő érdekében kell történnie, hogy optimális környezetben és eszközökkel hatékonyan dolgozzon, miközben jól érzi magát a munkahelyén. Ez a Living Office, olyan akár egy élő szervezet.

Milyen lesz az iroda jövője?

Az iroda fizikailag nem fog eltűnni, csak a szerepe fog megváltozni. Az iroda berendezésében megnő a rugalmasság igénye, hiszen az autonómia alapvető emberi szükséglet, az embereknek lehetőséget kell adni a választásra. Emellett mindig szükségünk lesz a személyes, face-to-face kommunikációra, az együttműködés lehetőségére. Már régen nem egy asztal vagy egy szék jelenti az iroda berendezését, megjelentek a kollaborációt és az informális megbeszéléseket támogató új bútorok és terek.

A Manpower prágai irodája a Living Office koncepció alapján berendezve - Fotó: Herman Miller

A gyártó cégek készen állnak, hogy kövessék a változásokat?

A Herman Millernek már történelmi hagyománya van a fejlesztések, új ötletek terén. A Living Office szellemében 20 új koncepció született az elmúlt 20 évben. Minden egyes bútortípusnak ezt a koncepciót kell támogatnia. Az irodabútorok terén is teljes megoldásokat kínálunk, az asztaloktól az irodaszékeken keresztül a kárpitos ülőbútorokig, de a világ egyes részein, például a Közel-Keleten vezető szerepet játszunk az oktatási és egészségügyi intézmények berendezésében.A Herman Miller egyik erőssége az irodaszékekben rejlik, ezeknek a területén történik a legtöbb fejlesztés és befektetés.

Hogy fog kinézni egy irodaszék 10 év múlva?

A fejlesztések a minél kevesebb anyagfelhasználás jegyében történnek, sokkal letisztultabb, minimál megjelenése lesz az irodaszékeknek. Ezen kívül automatikussá válik a székeknek a megfelelő üléshelyzetbe történő állítása, az embereknek nincs ideje arra, hogy ezzel töltsék az idejüket.

A cikk az Europa Design szponzorálásával készült.

Europa Design 

1025 Budapest Törökvész út 71-73.
telefon: + 36 1 274 0001
mobil:  +36 30 378 1746 

fax: + 36 1 200-8428

email: marketingateuropadesign.hu

Az ÉLŐ IRODA program

Az elmúlt évtizedek markáns kulturális és technológiai változásai a munkahelyek újragondolásának szükségét hozta magával. Változtak és napjainkban is változnak a munkafolyamatok, a munkavállalók elvárásai, valamint a rendelkezésre álló eszközök és lehetőségek. Mindeközben pedig új munkavégzési és együttműködési formák jelennek meg.

A Herman Miller korunk kiemelkedő kutatóival és tervezőivel karöltve azon dolgozik, hogy minél jobban megértse az emberi természetet – hogyan gondolkodunk, mi motivál bennünket, hogyan hozunk létre új dolgokat. Mindezek eredményeképp alkották meg forradalmi koncepciójukat, mely támogatja a vállalkozásokat egy olyan inspiratív és reszponzív munkakörnyezet kialakításában, amely az egyéni és közösségi érdekeket közös nevezőre hozva lehetővé teszi a stratégiai célok megvalósítását nemcsak a jelenben, de a jövő munkavállalói generációjának színre lépésénél is.

Az „Élő Iroda” program az új munkakultúra tudományos vizsgálatán alapuló gyakorlati megoldásokat ad a munkafolyamatok, eszközök és terek újraértelmezése által. Segítségével olyan sokszínű térszerkezet hozható létre, amit specifikus, ugyanakkor az aktuális igények szerint formálható zónák alkotnak.

 

Living Office - Fotó: Herman Miller

Az új munkakörnyezet eredendően globális, innováció és gazdasági erő hatja át.

Az új munkakörnyezet fizikailag és virtuálisan egyaránt létezik.

Bárki képes kapcsolatot létesíteni bárki mással, bármely információval, ötlettel és technológiával.

Elmosódnak a határok az egyén és szervezet tradicionális szerepei között, a kreativitás és produktivitás egyre inkább demokratikussá válik.

Az ötletek, termékek és maguk a cégek életciklusa is egyre változik, évtizedekről évekre, de akár percekről a másodperc töredékére is csökkenhet.

Ennek megfelelően az új munkakörnyezetet, valamint magát a Living Office koncepciót is 4 lényegi elem táplálja: a konnektivitás, a kreativitás, a produktivitás és a fellendülés.

Ezek közül a fellendülés fogalmát szeretnénk most körbejárni, hiszen jelen esetben a köznapi értelmezésén jelentősen túlmutat.

Kutatási eredmények alapján a modern munkakörnyezetben a munka iránti szenvedély és profit közti dinamikus egyensúlyi állapot magasabb teljesítményszintet eredményez, valamint értéket teremt mind egyéni, mind pedig szervezeti szinten. A négy egymást erősítő elem egyidejű megvalósulása által jön létre egy általános fellendülés.

Ezen folyamatban rendkívül fontos szerepet kap az úgynevezett fenntartható elkötelezettség, vagyis az akarat és képesség, hogy az elvárások fölé emelkedjünk, és valóban kötődni tudjunk munkahelyünkhöz. Ennek intenzitása 3 ponton mérhető:

  • elkötelezettség: motiváltság a közös célok elérésében,
  • szabad mozgástér: munkakörnyezet, mely minden területen támogatja a produktivitást,
  • energikusság: munkaélmény, mely jóllétet eredményez.

A Herman Miller mélyen hisz abban, hogy a megfelelő munkakörnyezet növeli az elkötelezettséget és revitalizálja az energiaszintet, nem pedig elszívja azt, valamint fizikai, érzelmi és szociális jóllétet teremt azáltal, hogy magára az emberre helyezi a hangsúlyt, és az ő értékeiből merít.

Közvéleménykutatások bizonyítják, hogy az „Élő Iroda” elveit adaptáló munkahelyeken az emberek 27%-a érzi úgy, hogy jobban megbecsülik, 23%-a hatékonyabban képes végezni feladatait, 19%-a pedig erősebbnek érzi a cégen belüli kommunikációt.

Probléma akkor merül fel, mikor a munkakörnyezet ezen aspektusai nem valósulnak meg. Számos példa mutatja, hogy a nem megfelelően kialakított környezet, és különösen a kihasználatlan, üresen álló terek egyáltalán nem ösztönzőek, sőt, kimondottan negatív hatást gyakorolnak a produktivitásra, valamint a munkahely iránti elkötelezettségre. Kétségtelen, hogy a munkavégzés metódusai megváltoztak. A munkavállalók a globalizációnak köszönhetően sokkal kevesebb időt töltenek nemcsak a saját munkaállomásuknál, de munkahelyükön is. Ezáltal a munkaállomások az idő 60%-ban kihasználatlanok, a privát irodák esetében pedig ez a mutató a 77%-ot is elérheti. Az emberek üresnek érzik a munkahelyüket, hiányzik a hagyományos értelemben vett közösség, ezáltal pedig a kollaboráció és információáramlás akadozik, és ez csökkenti a termelékenységet.

Pedig épp a kollaboráció segíti leginkább a munkafolyamatok összehangolását.Társas lények vagyunk: a kommunikáció, a csoportos ötletelés, a közös munkavégzés az, ami az innováció irányába mozdít.

A hatékony munkahelyi együttműködés létrehozása érdekében a Herman Miller összeállított egy listát azon munkavégzési folyamatokról, melyek a mai irodai környezetben megjelennek, és a jövőben még hangsúlyosabbak lesznek.

A lista 7 társas tevékenységet tartalmaz, melyek a kollaborációra helyezik a hangsúlyt. Az információ akadálymentes áramlása nélkülözhetetlen a zavartalan munkavégzéshez. Minél variábilisabb tereket teremtünk az információcseréhez, annál gyorsabban születnek új ötletek.

A lista emellett 3 egyéni tevékenységet is felsorol, melyek a koncentráció, valamint az önmagunkra fordított idő fontosságára mutatnak rá. Különbözőek vagyunk, ezért meg kell adni a lehetőséget az elvonulásra is.

 

10 munkahelyi tevékenység, mely lefedi a teljes folyamatot

TÁRSAS

Bemelegít/levezet (WarmUp, Cool Down)

Kötetlen megbeszélés közvetlenül egy hivatalos, előre megszervezett tárgyalás előtt/után. Rendszeresen előfordul, hogy a megbeszélés résztvevői nem tudnak, vagy nem akarnak bizonyos témákat nagyobb közönség előttmegvitatni. Ezen ötletek, felvetések átbeszélésre adnak lehetőséget a levezetésre alkalmas terek.

Bemelegít/levezet - Fotó: Herman Miller

Cseveg (Chat)

Társalgás kollégák között véletlen találkozáskor.

Azáltal, hogy alkalmat teremtünk egy-egy kötetlen, szakmai vagy akár magánjellegű beszélgetésre, növeljük a csapat közösségi szellemét, s ezáltal az összetartozás, elkötelezettség érzését.

Cseveg - Fotó: Herman Miller

Megoszt és legyőz (Divide&Conquer)

Projektcsoport tagjainak önálló munkája, ami a rendszeres egyeztetések miatt megköveteli, hogy egymás közelében dolgozzanak.

Megoszt és legyőz - Fotó: Herman Miller

Összeránt (Huddle)

Rövid, sokszor rögtönzött csapat-megbeszélés, feladatkiosztás egy sürgős cél elérése érdekében. Van, hogy egy probléma orvoslása azonnali egyeztetést igényel, nincs idő egymásra, vagy egy szabad tárgyalóra várni. Ilyenkor az egyetlen megoldás a rögtönzött megbeszélés.

Összeránt - Fotó: Herman Miller

Mutat és mond (Show & Tell)

Tervezett összejövetel, melyen az információ megosztása a részt vevő csoportok mellett további munkatársakra, ügyfelekre, vagy a szervezet szélesebb köreire is kiterjed.

Mutat és mond - Fotó: Herman Miller

Megvitat (Converse)

Tervezett megbeszélés 2-3 kolléga között előre meghatározott témában.

Megvitat - Fotó: Herman Miller

Kooperál (Co-create)

Új tartalmak létrehozása csoportok együttműködése eredményeképpen.

Kooperál - Fotó: Herman Miller

 

EGYÉNI

Alkot (Create)

Önálló munka, részletkidolgozás és problémamegoldás a dolgozó munkaköre alapján.Ennél a tevékenységnél kiemelten fontos szempont a koncentráció zavartalan biztosítása.

Alkot - Fotó: Herman Miller

Pihentet (Contemplate)

Rövid idejű pihenés kikapcsolás vagy egy probléma nyugodt átgondolása céljából. Társas lények vagyunk, ennek ellenére mindenkinek szüksége lehet egy-egy rövidebb időszakra a nap során, mikor önmagára koncentrálhat. Különösen fontos ez introvertált személyiséggel rendelkezők esetében.

Pihentet - Fotó: Herman Miller

Feldolgoz és reagál (Process&Respond)

Kapott feladatok önálló kidolgozása.Megfelelő alkalom a személyes intuíciók és kreativitás kibontakoztatására.

Feldolgoz és reagál - Fotó: Herman Miller

A munkakörnyezet megtervezésénél az a legfontosabb szempont, hogy ne általánosítsunk, vizsgáljuk meg, hogy az adott munkahelyen a fenti tevékenységek milyen mértékben vannak jelen, s ennek megfelelő legyen a különböző térszerkezetek megválasztása. „The next big thing isn’t for you” – summázta előadásában Mark Catchlove, azaz hiába találjuk megnyerőnek egy bizonyos vállalat irodáját, egyáltalán nem biztos, hogy az nálunk is ugyanolyan hatékony lenne. Ez az oka, hogy a Herman Miller a Living Office programban az egyénekből indul ki,és olyan munkakörnyezet kialakítását szorgalmazza, amely a munkavállalóknak szabadságot és választási lehetőséget ad.

 

Magyarországon és a világ más tájain is egyre égetőbb gazdasági és szociális probléma a lakáshiány. A Kodasema nevű észt designcég erre adott válasza a KODA, amely egy rugalmasan alakítható, gyorsan és egyszerűen felhúzható, kis alapterületű mobilházikó.

Bonta Gáspár építész, belsőépítész megrendelője egy egyedülálló úriember volt, aki egy „férfibarlang” megálmodására kérte fel a tervezőt a felújítandó lakásból, melyet Budapest szívében, az Oktogonnál vásárolt.

A cseh szobrász erős társadalom és politikai kritikát fogalmaz meg alkotásai által, ami már nem egy ország felháborodását váltotta ki. Rózsaszínre festett tank, óriás fejű bébik, ánusz bejáratú galéria...

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Képes adatbázis ajánló

Glowing Pearl Hotel, Dubai

Glowing Pearl Hotel, Dubai

Forrás: 
Lima Ssg