Mobilház két főre - ÁBATON

Szerző: 
2015.08.21.
Mobilház - Fotó: abaton.es/es

A spanyol ÁBATON tervezőiroda különleges mobilházat álmodott a fiataloknak. A szinte bárhol elhelyezhető konténerház sokakat inspirált, hogy létrehozzanak egy saját, kertes otthont.

Az ÁBATON által tervezett mobilház ideális választás lehet két fő részére. Nagy erénye a közúton való szállíthatóság: a 3 x 9 méteres alapterülete, amelyet egy kamionnal már könnyen lehet fuvarozni. A 27 m2-es alapterületű lakóház három részre van osztva: az amerikai konyhás nappalira, mellette egy hálószobára és egy fürdőszobára. Egy dologra kell ügyelni, hogy ne délre tájoljuk az üvegezett homlokzatot - a felmelegedés miatt. Viszont egy ilyen háznál elméletileg még az is megoldható, hogy a nappali a napkelte, esetleg a napnyugta fényárjában ússzon.

 

Mobilház - Fotó: abaton.es/es

 

Mobilház - Fotó: abaton.es/es

A külső homlokzat anyaga szürke, átszellőztetett, cementkötésű homlokzatpanel, ami mögött 12 cm hőszigetelés rejlik. Az árnyékolásról elhúzható panelek gondoskodnak – ezáltal teljesen homogénné válik a külső rész. A belső térben spanyol fenyő található, ami ráadásul hipoallergén és igazán otthonos érzést biztosít. Nyitott ajtók mellett, pedig pont egy lépésre kerülünk az áhított természettől.

 

Mobilház - Fotó: abaton.es/es
Mobilház - Fotó: abaton.es/es

 

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Vass László célja, hogy cipőivel és műtárgy kollekciójával is kitűnjön a többiek közül, majdnem fél évszázad után is új utakat keres, mindkét tevékenységét igazi szenvedéllyel és nagy szeretettel végzi.

Ciprusz Éva, a Duna Televízió műsorvezetője otthonában osztotta meg velünk gondolatait életről, sorsról, munkáról, emlékekről, érzésekről, térről és környezetről.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Képes adatbázis ajánló

LightMe világítóeszköz család

LightMe világítóeszköz család, Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória

Forrás: 
Magyar Formatervezési Tanács