Mobilház két főre - ÁBATON

Szerző: 
2015.08.21.
Mobilház - Fotó: abaton.es/es

A spanyol ÁBATON tervezőiroda különleges mobilházat álmodott a fiataloknak. A szinte bárhol elhelyezhető konténerház sokakat inspirált, hogy létrehozzanak egy saját, kertes otthont.

Az ÁBATON által tervezett mobilház ideális választás lehet két fő részére. Nagy erénye a közúton való szállíthatóság: a 3 x 9 méteres alapterülete, amelyet egy kamionnal már könnyen lehet fuvarozni. A 27 m2-es alapterületű lakóház három részre van osztva: az amerikai konyhás nappalira, mellette egy hálószobára és egy fürdőszobára. Egy dologra kell ügyelni, hogy ne délre tájoljuk az üvegezett homlokzatot - a felmelegedés miatt. Viszont egy ilyen háznál elméletileg még az is megoldható, hogy a nappali a napkelte, esetleg a napnyugta fényárjában ússzon.

 

Mobilház - Fotó: abaton.es/es

 

Mobilház - Fotó: abaton.es/es

A külső homlokzat anyaga szürke, átszellőztetett, cementkötésű homlokzatpanel, ami mögött 12 cm hőszigetelés rejlik. Az árnyékolásról elhúzható panelek gondoskodnak – ezáltal teljesen homogénné válik a külső rész. A belső térben spanyol fenyő található, ami ráadásul hipoallergén és igazán otthonos érzést biztosít. Nyitott ajtók mellett, pedig pont egy lépésre kerülünk az áhított természettől.

 

Mobilház - Fotó: abaton.es/es
Mobilház - Fotó: abaton.es/es

 

Magyarországon és a világ más tájain is egyre égetőbb gazdasági és szociális probléma a lakáshiány. A Kodasema nevű észt designcég erre adott válasza a KODA, amely egy rugalmasan alakítható, gyorsan és egyszerűen felhúzható, kis alapterületű mobilházikó.

Bonta Gáspár építész, belsőépítész megrendelője egy egyedülálló úriember volt, aki egy „férfibarlang” megálmodására kérte fel a tervezőt a felújítandó lakásból, melyet Budapest szívében, az Oktogonnál vásárolt.

A cseh szobrász erős társadalom és politikai kritikát fogalmaz meg alkotásai által, ami már nem egy ország felháborodását váltotta ki. Rózsaszínre festett tank, óriás fejű bébik, ánusz bejáratú galéria...

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Képes adatbázis ajánló

Kingspan Pavilon

Kingspan Pavilon

Forrás: 
SCHÜLLER TSA Építésziroda Kft