Organikus téglaház Indiában - iSTUDIO

Forrás: 
iSTUDIO architecture
2015.11.13.
Brick House, tervező: iSTUDIO architecture - Fotó: bmdpix.com, anclicks.com

Az indiai Wada városához közeli dombvidéken, mezőgazdasági területek közepén található egy különleges villa, amit tervezői, az iSTUDIO architecture építészei Brick House („téglaház”) névre kereszteltek.

Az épület organikus stílusával a szabálytalanság érzetét kelti szemlélőjében, arra sarkallva őt, hogy mindig újabb szemszögből vizsgálja meg a szerkezetet. A kacskaringós motívumok a földből az ég felé kígyózva ejtik rabul a tekintetünket.

A belső terekben szintén az ívelt, görbe vonalak dominálnak, ezek határozzák meg az egymásba kanyargó, kacskaringózó helyiségek elrendezését.

A központi terem fő alkotóelemei a hatalmas, boltíves ablakok, melyek gyönyörű kilátásban részesítik a bent tartozódókat, ugyanakkor rengeteg természetes fénnyel töltik meg a tágas teret. A beszűrődő napfény szemet kápráztatóan törik meg az épület centrumában elhelyezett tavacska vizén, ami mellé egy kis fát ültettek. A többi szoba, a nappali, a hálószoba, a konyha és a vendégszoba mind ekörül a központi rész körül helyezkedik el, bárhonnan indulunk el végül ide lyukadunk ki. A szobák elrendezésénél ügyeltek azok fekvésére a klimatikus viszonyok szempontjából, hogy minél kellemesebb legyen a bennük eltöltött idő.

Mint azt neve is jelzi a ház fő alapanyaga a tégla, de sok fát, követ és egyéb természetes anyagot felhasználtak, emellett kizárólag környezetbarát technikákat alkalmaztak az építés során. A terek hangulatához jól illeszkedő bútorok megalkotásánál a fő esztétikai elv az egyszerűség volt, ugyanakkor a berendezési tárgyak ugyanazt az organikus formavilágot követik, ami a ház egészének építészeti stílusát meghatározza.

fotók: bmdpix.com, anclicks.com

 

A 30-as évekbeli, 160 négyzetméteres villa hangulata hasonlóképp lenyűgözte Bonta Gáspár belsőépítészt, mint az őt felkérő fiatal párt, akik új otthonuknak választották a házat.

A maform június 1-jén rendhagyó eseménnyel lepi meg a design és a formatervezés szerelmeseit. A négyszeres A’Design díjas stúdió nyílt napján olyan programokkal készül, amelyek között a formatervező hallgató, a designer és design iránt érdeklődő is megtalálja a számára megfelelőt.

A Fehér fa 17 emeletes lakótornya nyerte meg a “21. század építészeti őrületei” címmel második alkalommal meghirdetett pályázatot Montpellierben. A tervezők a fák ágaihoz és leveleihez hasonló kertes teraszokkal sok emelet magasságban a város felett is megteremtették a városlakók szabadlevegőhöz szokott életmódjának a feltételeit.

A görögországi Santorini vulkanikus szikláin található Astarte Suites hotel vendégei saját terasszal rendelkező luxus lakosztályaikból élvezhetik az Égei-tengerre nyíló lenyűgöző kilátást.

Képes adatbázis ajánló

Dubai repülőtér VIP fogadó tér

Dubai repülőtér VIP fogadó tér