Organikus téglaház Indiában - iSTUDIO

Forrás: 
iSTUDIO architecture
2015.11.13.
Brick House, tervező: iSTUDIO architecture - Fotó: bmdpix.com, anclicks.com

Az indiai Wada városához közeli dombvidéken, mezőgazdasági területek közepén található egy különleges villa, amit tervezői, az iSTUDIO architecture építészei Brick House („téglaház”) névre kereszteltek.

Az épület organikus stílusával a szabálytalanság érzetét kelti szemlélőjében, arra sarkallva őt, hogy mindig újabb szemszögből vizsgálja meg a szerkezetet. A kacskaringós motívumok a földből az ég felé kígyózva ejtik rabul a tekintetünket.

A belső terekben szintén az ívelt, görbe vonalak dominálnak, ezek határozzák meg az egymásba kanyargó, kacskaringózó helyiségek elrendezését.

A központi terem fő alkotóelemei a hatalmas, boltíves ablakok, melyek gyönyörű kilátásban részesítik a bent tartozódókat, ugyanakkor rengeteg természetes fénnyel töltik meg a tágas teret. A beszűrődő napfény szemet kápráztatóan törik meg az épület centrumában elhelyezett tavacska vizén, ami mellé egy kis fát ültettek. A többi szoba, a nappali, a hálószoba, a konyha és a vendégszoba mind ekörül a központi rész körül helyezkedik el, bárhonnan indulunk el végül ide lyukadunk ki. A szobák elrendezésénél ügyeltek azok fekvésére a klimatikus viszonyok szempontjából, hogy minél kellemesebb legyen a bennük eltöltött idő.

Mint azt neve is jelzi a ház fő alapanyaga a tégla, de sok fát, követ és egyéb természetes anyagot felhasználtak, emellett kizárólag környezetbarát technikákat alkalmaztak az építés során. A terek hangulatához jól illeszkedő bútorok megalkotásánál a fő esztétikai elv az egyszerűség volt, ugyanakkor a berendezési tárgyak ugyanazt az organikus formavilágot követik, ami a ház egészének építészeti stílusát meghatározza.

fotók: bmdpix.com, anclicks.com

 

 

A Simple House impozáns, markáns megjelenésű épület, mely hideg és csupasz mozdulatlanságával éles kontrasztot alkot az őt körülvevő zöldellő természettel.

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Ez az egyik legdirektebb artisztikus megnyilvánulási forma, mely  a tér és az idő játékos kölcsönhatására apellál.

Képes adatbázis ajánló

Dior store Milánóban

Dior store Milánóban

Forrás: 
Alex Turco