Társasjáték ihlette éteri luxus - A Jenga-ház

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

 

Dubai nem fukarkodik a csodákkal. Legújabb közülük a Royal Atlantis Residences, mely a klasszikus építészet ikonjainak kortárs interpretációja. Ugye mindenki látja benne a római Colosseumot? Maga a forma, a körív egyfajta védettséget, biztonságot sugall, így kelti a tökéletes otthon érzetét.

Ha közelebbről is megnézzük, beleszerelmesedünk. A Roal Atlantis Residences, vagy ahogy arrafelé már nevezik, a „Jenga ház” még csak 2019-ban kerül átadásra, de már most teljes extázisban jött tőle az építészvilág. A 231 lakásos komplexumban már t le lehet kötni a 2-5 szobás lakosztályokat.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

Dubai az Egyesült Arab Emírségek egyik leghíresebb, második legnagyobb városa, mely számunkra főleg túlzásairól ismert. Palm, azaz Pálma sziget, szigetcsoport szintén maga a csoda, hiszen több millió tonna homokra volt szükség ahhoz, hogy létrehozzanak 500 kilóméternyi privát partszakaszt, mely mindössze 30 méterre található a nemzetközi reptértől, egyedülálló strandok, s igazán sokszínű nappali és éjszakai élet fogadja az idelátogatókat: rengeteg étterem, vasalási és szórakozási lehetőség. A Palm szigeten épített „új életérzés otthonok” íves formában helyezkednek, pontosan úgy, mint gyermekkorunk egyik kedvenc fa játékának elemei, egy perccel azelőtt, hogy az egész összeomlana. A dubai Jenga-ház azonban ne aggódjunk, nem fog összedőlni, habár a látványtervek alapján viszonylag törékenynek tűnik, mivel a felületének nagy része üvegből készül majd el.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

A csillogó pompás komplexum legkisebb lakosztálya 140 négyzetméter, legnagyobb pedig 1600. Sybille de Margerie álmodta meg a belső tereket, ahol is a járólapok polírozott kőlapokból állnak majd, a csúcsminőségű konyhákban minden megtalálható lesz, ami csak szem-szájnak ingere: egyedi szekrények és rozsdamentes acél felületek váltogatják egymást, a nem mindennapi kilátást pedig a dupla üveges, padlótól a plafonig érő ablakok mögül csodálhatjuk a várost vagy a tengert. De egy tolóajtón keresztül akár ki is léphetünk saját erkélyünkre vagy teraszunkra.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

Sybille a belsőépítészet igazi szakértője, egy sor tehetséges modern művésszel dolgozott együtt, Annie Trussart, Céline Alexandre, Isabelle Poupinel, Helen Murray, akiknek munkái mind-mind megtalálhatóak lesznek majd a lakásokban, egyedivé és igazán különlegessé téve őket: finom textilek, kézzel készített bőrök és értékes porcelánok is a berendezés részét képezik majd.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

A legfelső apartmanokhoz hatalmas teraszok, kertek is tartoznak, és természetesen üveg úszómedencék és fedett pavilonok. Az apartmanok árusítása megkezdődődött, ám a legkisebb otthonra is legalább 2 millió dollárt kell rászánnunk.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

Akinek mindez még nem lenne elég, az akár exkluzív concierge-szolgálatot is igénybe veheti, azaz lesz valaki, aki éjjel-nappal lesi a kívánságait, a személyzet a nap bármely szakának bármely órájában a lakók rendelkezésére áll. Nem csak a takarítót, inast lehet igényelni, külön kérésre pazar vacsorát is szervíroznak nekünk, akár minden este. Gyakorlatilag nem lehet olyan vágya a lakóknak, melyet a készséges és profi személyzet nem teljesít majd.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

De a gasztrománok amúgy is biztosan jól fogják érezni magukat, hiszen Dubait a világ minden pontján irigylik mesés éttermi kínálatáról: talán nincs is olyan magára valamit is adó Michelin csillagos sztár séf, aki nem nyitott még errefelé éttermet, s jó hír, hogy valamennyien a leendő Jenga-ház közelében telepedtek le: Gordon Ramsay, Giorgio Locatelli és Nobu Matsuhisa.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Az organikus építészet fantasztikus példája az amerikai Kendrick Bangs Kellogg építész által tervezett ház Joshua Tree közelében.

 

Az idei évben, 2017-ben az iF Design Award-on kívül a KAZA Concrete TRE háromdimenziós, rendkívül dinamikus, hatszögletű csempecsaládja elnyerte a ' Design Award Winner 2017 Platinum díjat is. Nem is csodáljuk!

Az ipari méretű tömegtermelésre szakosodott, az innovációra és a tervezésre dollármilliókat fordító szemüveggyártó óriásmárkák mellett szinte lehetetlen labdába rúgnia egy mindössze néhány (de annál lelkesebb) főt számláló magyar cégnek.

 

Képes adatbázis ajánló

SnowHotel, Lappföld, Finnország

SnowHotel, Lappföld, Finnország

Forrás: 
Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd