Társasjáték ihlette éteri luxus - A Jenga-ház

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

 

Dubai nem fukarkodik a csodákkal. Legújabb közülük a Royal Atlantis Residences, mely a klasszikus építészet ikonjainak kortárs interpretációja. Ugye mindenki látja benne a római Colosseumot? Maga a forma, a körív egyfajta védettséget, biztonságot sugall, így kelti a tökéletes otthon érzetét.

Ha közelebbről is megnézzük, beleszerelmesedünk. A Roal Atlantis Residences, vagy ahogy arrafelé már nevezik, a „Jenga ház” még csak 2019-ban kerül átadásra, de már most teljes extázisban jött tőle az építészvilág. A 231 lakásos komplexumban már t le lehet kötni a 2-5 szobás lakosztályokat.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

Dubai az Egyesült Arab Emírségek egyik leghíresebb, második legnagyobb városa, mely számunkra főleg túlzásairól ismert. Palm, azaz Pálma sziget, szigetcsoport szintén maga a csoda, hiszen több millió tonna homokra volt szükség ahhoz, hogy létrehozzanak 500 kilóméternyi privát partszakaszt, mely mindössze 30 méterre található a nemzetközi reptértől, egyedülálló strandok, s igazán sokszínű nappali és éjszakai élet fogadja az idelátogatókat: rengeteg étterem, vasalási és szórakozási lehetőség. A Palm szigeten épített „új életérzés otthonok” íves formában helyezkednek, pontosan úgy, mint gyermekkorunk egyik kedvenc fa játékának elemei, egy perccel azelőtt, hogy az egész összeomlana. A dubai Jenga-ház azonban ne aggódjunk, nem fog összedőlni, habár a látványtervek alapján viszonylag törékenynek tűnik, mivel a felületének nagy része üvegből készül majd el.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

A csillogó pompás komplexum legkisebb lakosztálya 140 négyzetméter, legnagyobb pedig 1600. Sybille de Margerie álmodta meg a belső tereket, ahol is a járólapok polírozott kőlapokból állnak majd, a csúcsminőségű konyhákban minden megtalálható lesz, ami csak szem-szájnak ingere: egyedi szekrények és rozsdamentes acél felületek váltogatják egymást, a nem mindennapi kilátást pedig a dupla üveges, padlótól a plafonig érő ablakok mögül csodálhatjuk a várost vagy a tengert. De egy tolóajtón keresztül akár ki is léphetünk saját erkélyünkre vagy teraszunkra.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

Sybille a belsőépítészet igazi szakértője, egy sor tehetséges modern művésszel dolgozott együtt, Annie Trussart, Céline Alexandre, Isabelle Poupinel, Helen Murray, akiknek munkái mind-mind megtalálhatóak lesznek majd a lakásokban, egyedivé és igazán különlegessé téve őket: finom textilek, kézzel készített bőrök és értékes porcelánok is a berendezés részét képezik majd.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

A legfelső apartmanokhoz hatalmas teraszok, kertek is tartoznak, és természetesen üveg úszómedencék és fedett pavilonok. Az apartmanok árusítása megkezdődődött, ám a legkisebb otthonra is legalább 2 millió dollárt kell rászánnunk.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

Akinek mindez még nem lenne elég, az akár exkluzív concierge-szolgálatot is igénybe veheti, azaz lesz valaki, aki éjjel-nappal lesi a kívánságait, a személyzet a nap bármely szakának bármely órájában a lakók rendelkezésére áll. Nem csak a takarítót, inast lehet igényelni, külön kérésre pazar vacsorát is szervíroznak nekünk, akár minden este. Gyakorlatilag nem lehet olyan vágya a lakóknak, melyet a készséges és profi személyzet nem teljesít majd.

The Royal Atlantis Residences - Fotó: The Royal Atlantis Residences

De a gasztrománok amúgy is biztosan jól fogják érezni magukat, hiszen Dubait a világ minden pontján irigylik mesés éttermi kínálatáról: talán nincs is olyan magára valamit is adó Michelin csillagos sztár séf, aki nem nyitott még errefelé éttermet, s jó hír, hogy valamennyien a leendő Jenga-ház közelében telepedtek le: Gordon Ramsay, Giorgio Locatelli és Nobu Matsuhisa.

Magyarországon és a világ más tájain is egyre égetőbb gazdasági és szociális probléma a lakáshiány. A Kodasema nevű észt designcég erre adott válasza a KODA, amely egy rugalmasan alakítható, gyorsan és egyszerűen felhúzható, kis alapterületű mobilházikó.

Bonta Gáspár építész, belsőépítész megrendelője egy egyedülálló úriember volt, aki egy „férfibarlang” megálmodására kérte fel a tervezőt a felújítandó lakásból, melyet Budapest szívében, az Oktogonnál vásárolt.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

A budapesti 110 négyzetméteres, L alakú lakást már eleve egy konkrét elképzeléshez kereste és találta meg Batizi-Pócsi Gergő és Batizi-Pócsi Péter (batlab architects) . A pályakezdő, fiatal felnőttek által egyre keresettebbek a kisméretű garzonok, a „három lakás egyben” koncepcióval pedig igazi mikroközösség jött így létre.

Képes adatbázis ajánló

zuhanyzó

zuhanyzó

Forrás: 
Alex Turco