3D nyomtatott fellépőruhák az Anna & The Barbies koncertjein!

Szerző: 
2017.09.19.
anna_and_the_barbies_3d_nyomtatassal_keszult_latvanyos_impozans_fellepu_ruhaja.jpg

Különleges színpadi show-val készül az ekletikus színpadi vízióiról ismert Anna and the Barbies zenekar az idei év egyik legnagyobb koncertjére.

A produkció különlegessége, hogy a szürreális álomképekből álló látványvilág megteremtéséhez szükséges vizuális elemeket csúcstechnológiás háromdimenziós modellezési eljárásokkal tervezték meg és nyomtatták ki.

2017. szeptember 21-én, a Budapest Parkban tartja meg idei nagykoncertjét az Anna and the Barbies.

A banda speciális látványvilággal készül az alkalomra, amelynek különlegessége, hogy a zenekar tagjai által elképzelt álomképek megjelenítéséhez használt színpadi jelmezek és díszletek a jelenlegi csúcstechnológiát képviselő 3D nyomtatókkal készített tárgyak lesznek.

anna_and_the_barbies_3d_kentaur.jpg

A zenekar és a magyar fejlesztésű készülékeket gyártó CraftUnique áprilisban indította el a közös kísérleti projekjük előkészületeit. A mitológiai elemeket és a világvallások egyes szimbólumait tartalmazó látványvilágot a zenekar tagjai találták ki nagyvonalakban, amelyeket a vállalat formatervezője, Belán Eszter Katalin készített elő az otthoni felhasználók számára is elérhető 3D nyomtató készülékeken történő kinyomtatáshoz.

A közel két órás huszonegyedik századi összvallási celebrációnak is felfogható koncert során a zenekar frontembere, Pásztor Anna, a hindu főisten Síva, az emberiség felett őrködő Mindent látó szem, és a félig ember, félig ló alakú Kentaur jelmezét fogja magára ölteni.

anna_and_the_barbies_3d_mask.jpg

A kosztümök alapjául szolgáló ruhákat Szilas Rita divattervező tervezte, ezekre kerülnek a kisebb kinyomtatott elemekből összeállított nagy méretű szárnyak, fejdíszek, és számtalan további kiegészítő.

A legújabb albumunk az egyik legérettebb szöveg- és zenei világú anyagunk, és szerettük volna, ha a koncertélményt a színpadképen keresztül is még professzionálisabb szintre tudjuk emelni. A képzeletünkben már régóta körvonalazódott egy a zenei és szövegvilágnak megfelelő látványvilág, de nem igazán tudtuk, hogy technikailag hogyan lehetne mindezt megvalósítani. Őszintén szólva magunk is meglepődtünk, hogy az általunk kitalált tárgyakat milyen egyszerűen meg lehet tervezni és ki lehet nyomtatni” - mondta el Pásztor Anna, a zenekar frontembere.

A dekorációs elemek digitális lemodellezését a hazai fejlesztésű és gyártású, otthoni felhasználók igényeinek is megfelelő 3D nyomtatókat gyártó CraftUniqe munkatársai végezték el. A fiatal magyar fejlesztőmérnökök által alapított cég, amely első termékének gyártási költségeit közösségi finanszírozásból teremtette elő, ma már leányvállalattal rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban.

anna_and_the_barbies_bp.jpg

„Szerettük volna bebizonyítani, hogy a 3D nyomtatás rendkívül sokoldalú technológia, és felhasználásának ténylegesen csak a fantázia szab határ. Az új Anna and the Barbies jelmezek rá a bizonyíték, hogy szinte bármit meg lehet tervezni és ki lehet nyomtatni akár otthon is. Mint egy varázsdoboz. Elképzeljük, megtervezzük, kinyomtatjuk, és ott a tárgy. Vállalatunk küldetése, hogy ez az élmény a felhasználók sokkal szélesebb köre számára váljon elérhetővé” - mondta el Szász Éva a CraftUnique marketingvezetője.

Az elkészült elemek kinyomtatásához összesen 30 kg nyomtatószálat használtak fel, a 3D modellezésért felelős 3 fős csapat 10 hét alatt tervezte meg és hozta létre a megálmodott tárgyakat.

CraftUnique Nyomtatói

Az Utópia jelenleg az egyik legkeresettebb lemez a magyar zenei piacon. Az albumhoz kapcsolódó Álmatlan című koncert- és dokumentumfilm dedikálással egybekötött bemutató vetítését szeptember 29-én tartják a Toldi moziban. Jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Így készült - Timelapse videó egy elem kinyomtatásáról:

https://we.tl/EOES0DYGRy

A koncert Facebook eseménye:

https://www.facebook.com/events/479012912433285/

Anna & the Barbies

Anna & the Barbies-ról Az Anna & the Barbies öt tagú alternatív rap/rock/pop zenekar, mely a frontember-énekesnő-rapper Pásztor Anna különleges, meghökkentő és kétségtelenül üdítő színpadi megjelenésével és letaglózó-elemésztő-feltámasztó dalszövegeivel, előadói stílusával vált a hazai koncertzenekarok egyik élvonalbeli képviselőjévé.  Emblematikus dalaik közül (mint a Nyuszika, az Álmatlan, vagy épp a 4kézláb) kiemelkedik a Márti dala, melyet nem csak az alternatív zenei rajongótábor, de a szélesebb zenehallgató közönség is idéz nap, mint nap. Pásztor Annát 2014 őszén az egész ország megismerhette, amikor a TV2 televíziós csatorna Rising Star c. zenei tehetségkutatójában zsűritagként vett részt. 

CraftUnique

A CraftUnique-ról A CraftUnique-nál azon dolgozunk, hogy a 3D-s nyomtatás a fogyasztók sokkal szélesebb köre számára  váljon elérhetővé. Elsődleges célunk költséghatékony, de minőségi 3D nyomtató készülékek gyártása, amelyek alapját képezhetik a jövő fejlesztéseinek. Csapatunk főként hardver- és szoftverfejlesztőkből áll, akik több mint egy évtizede dolgoznak az iparágban.   Hisszük, hogy a 3D nyomtatás hasonló jelentőségű technológia innováció, mint a hagyományos nyomtatás megjelenése volt néhány száz évvel ezelőtt, amely a jövőben gyökeresen megváltoztatja az élet számos területét. A hazai fejlesztésű és gyártású CraftBot3D nyomtatókat elsősorban ipari felhasználásra terveztük, de a technológia rohamos terjedésével már egyre többen vásárolják oktatási vagy akár otthoni célokra is. Azt, hogy jó úton járunk, a nemzetközi díjaink is visszaigazoltak: 2016-ban, a legjobb ár- érték arányú (Best Budget) asztali 3D nyomtató, 2017-ben a „legfelhasználóbarátabb” (Best Plug&Play) díjat ítélte nekünk oda a 3DHUB, több, mint 8000 főből álló közössége. 

 

Ciprusz Éva, a Duna Televízió műsorvezetője otthonában osztotta meg velünk gondolatait életről, sorsról, munkáról, emlékekről, érzésekről, térről és környezetről.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Letisztult anyagok, egyszerű színválasztás mellett érvényesül igazán a forma és funkció – vallja az Artgroup Építész Stúdió vezetőtervezője, Tóth Zoltán.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Képes adatbázis ajánló

Trófea étterem Újbuda

Trófea étterem Újbuda