Fresh FIShEs 9. kiállítás

Szerző: 
Forrás: 
FISE
2017.01.11.
Fresh FIShEs 9. - Fotó: FISE

A FISE (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) galériájában január 10-től látható a tavalyi évben felvett szilikát és textilművész tagok bemutatkozó kiállítása.

Egy kis kedvcsináló a színes, fiatalos tárlat alkotóitól:

Balázs Zsolt: „A Belső kert parallel módon hív utazásra. Bizonyos nézőpontból letér a hagyományos útról, bizonyos nézőpontból pedig tovább halad rajta."

Alkotó: Balázs Zsolt - Fotó: FISE

Berecz Vanda: A China sorozat darabjai a cseh kubista porcelánok formavilágából merítenek inspirációt. Esztétikailag és szerkezetileg egyaránt a geometriai szabályszerűségek által diktált ésszerűségre törekszenek.

Alkotó: Berecz Vanda - Fotó: FISE

Börcsök Anna: „Nem gondolhatok többet úgy az ékszerre mint önmagában is értelmezhető ék. Vissza kell térni az alapokhoz. A viselő generálja a folyamatosan megszülető igényt az újra, hogy minden nap másra ébredhessen.”

Alkotó: Börcsök Anna - Fotó: FISE

Darvasi Dóra

Alkotó: Darvasi Dóra - Fotó: FISE

Ózsvár Zsófi

Alkotó: Ózsvár Zsófi - Fotó: FISE

Sebesi István

Alkotó: Sebesi István - Fotó: FISE

 

A kiállítás megtekinthető 2017. január 27-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

Kiállító művészek: BALÁZS Zsolt, BÖRCSÖK Anna, BERECZ Vanda, DARVASI Dóra, FÁBIÁN Veronika, FEJÉR-SZÉKELY Anna, HORVÁTH Krisztina, HORVÁTH Renáta, KISS Márton Gyula, KŐMŰVES Kata, LÁNG Nándor, MELKOVICS Ágnes, NÉMETH Orsolya, ÓZSVÁR Zsófi, PÁSZTORNICZKY Balázs, SEBESI István, SIMON Luca Eszter,
SZABÓ Péter, VÁRADY Nikoletta, ZACHAR Viktória

A kiállítás szervezője: ZÁSZKALICZKY Anna Eszter

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

A 30-as évekbeli, 160 négyzetméteres villa hangulata hasonlóképp lenyűgözte Bonta Gáspár belsőépítészt, mint az őt felkérő fiatal párt, akik új otthonuknak választották a házat.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

„Valamikor a 90-es évek végén egy testvérpár, két fiatal, vidéki suhanc – Zoltán és Péter - édesanyjukat követve, mertek nagyot álmodni. Annak reményében, hogy a hazai lakástextilpiacon minőséget képviselve, a legnagyobb márkákat hozva új utat kövessenek… 

Képes adatbázis ajánló

Stuart Weitzman cipő szalon, Milánó

Stuart Weitzman cipő szalon, Milánó