Manage [it] Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Szerző: 
2017.03.09.
Manage [it] Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Március 16-án, csütörtökön új eseménnyel jelentkezik a MOME Design-és művészetmenedzsment szakos hallgatók tematikus estje, amelynek témája ezúttal a TEAM lesz. A szervezők a de_form és az L2 grafikai stúdiók tagjaival fognak beszélgetni.

A márciusi esemény résztvevői a csapatban való együttműködés tapasztalatiról és előnyeiről mesélnek majd, külön hangsúlyt fordítva a grafika területére. Kiderül majd az est folyamán, hogy mit gondolnak a saját vállalkozás lehetőségeiről, szerintük milyen tanulsággal jár belevágni egy saját márka létrehozásába. Az esemény szervezői rákérdeznek az önmenedzselés előnyeire és hátrányaira, valamint a hazai és külföldi piacon való érvényesülés lehetőségire. Az est moderátora Korn Anita, a szak végzős hallgatója.

[de_form]

Déri Enikő és Demeczky Nóra 2014-ben végeztek a MOME-n. Munkájuk során a legfontosabb számukra, hogy a puszta vizuális megjelenések helyett egy letisztult és erős koncepciót jelenítsenek meg, mindezt egy emocionális csavarral felpezsdítve. Feltűnő és ötletes megoldásaikkal olyan munkákban találkozhatunk, mint a 2015 és 2016-os Gallery Weekend Budapest arculata, a Színház és Filmművészeti Egyetem 150 éves fennállása alkalmából kivitelezett új vizuális megjelenése vagy a 2016-os budapesti Design Hét nyitókiállításának arculata.

 [L2]

Lakosi Richárd és Lakosi Krisztián tervezőgrafikus-ikerpár a MKE-n végeztek és kollaborációjukból született meg az L2 grafikai stúdió. A négyzetszám az együttműködésük hatékonyságát mutatja: a közösen, csapatként létrehozott munka során sokkal többet képesek elérni, mint egyénileg. Hisznek a megfontolt, okos designban. Vizuális látásmódjuk a legalapvetőbb elemekből épül föl: leíró szimbólumokból és intenzív színekből. Vizuális nyelvezetüket olyan munkáikon érhetjük tetten, mint a Büttner borászat arculata, a Metro 4 projekt kiadványa.

Időpont: 2017. 03. 16. csütörtök, 19.00.

Helyszín: MOME Z, 1111 Bertalan Lajos utca 2.

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

Vegetáció, 42x30 cm, tempera,1967

Vegetáció, 42x30 cm, tempera,1967

Forrás: 
Farkas György katalógus, 2011, szerk. Kovács Gábor Zoltán