Musique de l'Europe zenei fesztivál Budapesten

Taraf de Akácfa a Musique de l'Europe fesztiválon

Djangotól a Balkánig – zenei utazás Európa tradicionális stílusain keresztül. Hazai zenekarok és a világhírű belga szinto cigány zenész családból származó Tcha Limberger közös koncertje várható szeptember 16-án.

Tcha Limberger nemzetközileg elismert hegedűs énekes és gitáros vendég szereplésével tér vissza Budapestre a Musique de l’Europe Festival Tour. Elismert magyar zenészek és fiatal tehetségek lépnek együtt színpadra Európa legsokoldalúbb művészével.  A „Traditional European Music Clash” című estjük nem más, mint Kelet és Nyugat Európa zenei találkozása egy színpadon, egy műsorban. Utazás a Franciaországból ismerté vált manouche swing, a flamenco, a balkán, magyar, román, nép és cigányzenén keresztül.

Musique de l'Europe fesztivál

A fellépők:

Tcha Limberger(B) & Canarro,
Csángálló & Bahorka & Taraf de Akácfa (swe,hu,usa,fr),
 La Kati Cuadro Flamenco,
Kovács Zoltán trió

A különböző stílusok együttműködésében fedezhetik fel Európa zenéjének közös pontjait, egyéni értékeit az autentikus gyökerekből táplálkozva.

Tcha Limberger

Tcha Limberger a  2015-ös Budapesti Womex fesztivál kiemelt meghívott vendége volt. Tcha-t a legelismertebb világzenei sajtóban úgy jellemzik, hogy „maga a zene.” A sokoldalú zenészhez valamennyi cigány- és népzenei stílus közel áll, amiket műfajok legnagyobb mestereitől tanult. így a tradicionális manouche swing, vagy a jazz mellett  a magyar nép és cigány zene is repertoárja részét képezik.

Helyszín: MOM Kulturális Központ

időpont: 2016 szeptember 16. 19 óra

Canarro a Musique de l'Europe fesztiválon

 

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Vass László célja, hogy cipőivel és műtárgy kollekciójával is kitűnjön a többiek közül, majdnem fél évszázad után is új utakat keres, mindkét tevékenységét igazi szenvedéllyel és nagy szeretettel végzi.

Ciprusz Éva, a Duna Televízió műsorvezetője otthonában osztotta meg velünk gondolatait életről, sorsról, munkáról, emlékekről, érzésekről, térről és környezetről.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Képes adatbázis ajánló

Családi ház- tervező: Lima Design

Családi ház- tervező: Lima Design

Forrás: 
Lima Design