Orchideák a lakásban – tavaszi kiállítás a Vajdahunyadvárban

Szerző: 
Forrás: 
Magyar Orchidea Társaság
2017.03.08.
Tavaszi orchidea kiállítás - Fotó: Husz Nikolett

A Magyar Orchidea Társaság évről évre megrendezésre kerülő tavaszi kiállításának idei témáját az orchideák otthoni gondozása adja.

2017. március 9-12.

Az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltak és ma már mindenkinek van, vagy volt már egy-két cserép orchideája az ablakpárkányon. Tartásuk egyszerű, könnyen és hosszú ideig virágoznak, a virágaik színesek, látványosak, ennek köszönhetik népszerűségüket.

Az orchideák otthoni gondozása nem nehéz ugyan, de nem is annyira könnyű, mint egy átlagos szobanövényé. A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán a látogatók megismerkedhetnek azokkal az orchideákkal, melyeket könnyen lehet lakásban tartani, és választ kaphatnak e gyönyörű növények tartásával kapcsolatos összes kérdésükre.

A kiállításon a látogatókat a bel- és külföldi kereskedők virágzó orchideák hatalmas választékával várják.

Nyitva tartás a kiállítás minden napján:10 és 18 óra között.

A belépőjegyek ára idén is levásárolható az Oázis Kertészetekben!

További információ: www.orchideakiallitas.hu

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

SnowHotel, Lappföld, Finnország

SnowHotel, Lappföld, Finnország

Forrás: 
Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd