Sonja Adler ethnic dolls – jótékonysági kiállítás és árverés

Forrás: 
Sonja Adler
2016.08.24.
Sonja Adler sütemény-babák nemzeti viseletben - Fotó: Sonja Adler

A különlegesen ízletes Sonja Adler babák, azaz nemzeti viseletekbe öltöztetett üvegekbe zárt sütemények kiállítását és árverését nagy sikerrel rendezték meg 2016. augusztus 18-án a HILL Bowling klubban és étteremben.

Sonja Adler sütemény-babák nemzeti viseletben - Fotó: Sonja Adler

A Sonja Adlernél már hagyomány, hogy meglepi rajongóit. Rendezett már kiállítást, ahol ötvözte a  gasztronómiát és az iparművészetet, újrahasznosított antik porcelánokból teremtve "kóstolható" műalkotásokat, de ez alkalommal jótékonysági nagykövetekké is változtatta a nemzeti öltözékeket viselő sütemény-babákat. Ugyanis egyaránt kalapács alá került a tradicionális indiai táncosnő, az ír nemes, a magyar kalocsai lányka, a csikós, a matyó pár, a holland paraszt sütemény modell, a befolyt összeggel pedig a hátrányos helyzetű és sérült gyerekek életét segítő Csemete Alapítványt támogatták.

Sonja Adler sütemény-babák nemzeti viseletben - Fotó: Sonja Adler

A szemet gyönyörködtető miniatúrák Szász Károly alkotásai, aki a tiszta vonalú üvegekbe zárt süteményeket újrahasznosított üveg talpakra állította, hogy a kézzel készült apró viseletek jól mutassanak rajtuk.

Sonja Adler sütemény-babák nemzeti viseletben - Fotó: Sonja Adler

A vendéglátók koktélbemutatóval várták az érdeklődőket és az adományozókat. A felszolgált koktélok a likőröntetekbe áztatott tönkölysütemények érlelési technológiája során kialakuló hozzáadott ízharmóniákra épültek.

Sonja Adler sütemény-babák nemzeti viseletben - Fotó: Sonja Adler

A Sonja Adler desszertek emléket állítanak egy ősi süteménynek, melyet már az Ezeregyéjszaka is említ. A sütemény Franciaországban a 18. században debütált, mikor Stanisław Leszczyński, a száműzött lengyel király udvari cukrásza száraz süteményt áztatott fűszerezett Malaga borba. A cukrászmester elkísérte  Stanislaw leányát Versaillesba, ahol ő férjhez ment   XV. Lajoshoz. A Sonja Adler megalkotóját a sok száz éves múltra visszatekintő babba és savarin sütemények  ihlették, melyek ősi receptúráját újította meg.

A "Sonja Adler" süteményeket gyümölccsel, gyümölcssalátával, fagylalttal, kávéval és tejszínhabbal ajánlják fogyasztani. Nagy gonddal összeválogatott alapanyagokból - tönkölybúza, Himalája só, agavé szirup, kókuszcukor, japán technológiájú Pi-víz- felhasználásával, kézzel készülnek, kizárólag felnőttek részére. A Cointreau és Limoncello koncentrátum egyenesen Franciaországból érkezik.

A szervezők az árverést követően is folyamatosan várják a segíteni vágyókat, hiszen minden standard terméket és egyedi projektet megvásárló támogató hozzájárul a Csemete Alapítvány által felkarolt, szociális otthonokban élő, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életminőségének javításához!

Sonja Adler sütemények - Fotó: Sonja Adler

A Sonja Adler mottója: Óvd értékeinket, ajándékozz, adományozz!

www.sonjaadler.com

 

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

A közismert, mosolygós műsorvezető mindennapjait a televíziózás mellett családjával, két gyermekével és olasz férjével közös vállalkozásaival tölti.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Az organikus építészet fantasztikus példája az amerikai Kendrick Bangs Kellogg építész által tervezett ház Joshua Tree közelében.

 

Képes adatbázis ajánló

Szent Imre Templom, Dunaharaszti, 2012

Szent Imre Templom, Dunaharaszti, 2012

Forrás: 
Archimon Építész Stúdió