Tortacsodák a SütniCake fesztiválon

Forrás: 
SütniCake Sütemény és Torta Fesztivál
2014.11.08.
SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen az első SütniCake Sütemény és Tortafesztiválon, amit november 8-9. között láthatunk az Iparművészeti Múzeum aulájában.

A fesztiválon számos hazai cukrászat és cukrász mutathatja be termékeit, kreatív alkotásait a látogatóknak és rengeteg érdekes programra számíthatunk.

Az ország legnagyobb desszert-asztala - Fotó: Bakcsy Árpád

A torta design versenyre 35 pályamű érkezett, így nem volt könnyű dolga a zsűrinek. A szakmai zsűri tagjai: Horváth Eszter (SUGAR! Design cukrászda, cake designer), Osvárt Judit – Design Hét Budapest - project vezető),  Bakcsy Árpád - ételfotós, Márk Szonja - cukrász, blogger  valamint T. Nagy Tamás.

A hobbi kategória győztese: Fekete Veronika alkotása - Fotó: Bakcsy Árpád

A hobbi cukrász kategória fődíjasa Fekete Veronika „Álomvilág” tortája lett, míg a profi kategóriában Pásztor Petra „Alíz Csodaországban” tortája vitte el a fődíjat. A fesztivál ideje alatt mind a 36 tortát megcsodálhatják a látogatók az ország legnagyobb desszertasztalán.

A profi kategória győztese: Pásztor Petra alkotása - Fotó: Bakcsy Árpád

A SütniCake Sütemény és Torta Fesztivál ötlete abból az elgondolásból született, hogy hazánkban számos gasztro-tematikájú rendezvény közül választhatunk, mégis hiányzik egy elsősorban süteményeket és tortákat reprezentáló esemény. A fesztiválon a hagyományos sütemények mellet cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok és torták várják majd az édesszájúakat, hogy megkóstolják vagy hazavihessék őket.

SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

A Gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatóit láthatjuk, akik néhány titkos fortélyba is beavatják majd a közönséget. A SütniCake kiállítói is érdekes programokkal várják a látogatókat. Igazi különlegesség Raj Ráchel marcipánképkiállítása, de lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek marcipán figurázás.

SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

A programok között szerepel még az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítása, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak majd be. 

SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Az organikus építészet fantasztikus példája az amerikai Kendrick Bangs Kellogg építész által tervezett ház Joshua Tree közelében.

 

Az idei évben, 2017-ben az iF Design Award-on kívül a KAZA Concrete TRE háromdimenziós, rendkívül dinamikus, hatszögletű csempecsaládja elnyerte a ' Design Award Winner 2017 Platinum díjat is. Nem is csodáljuk!

Az ipari méretű tömegtermelésre szakosodott, az innovációra és a tervezésre dollármilliókat fordító szemüveggyártó óriásmárkák mellett szinte lehetetlen labdába rúgnia egy mindössze néhány (de annál lelkesebb) főt számláló magyar cégnek.

 

Képes adatbázis ajánló

Faraone ékszerüzlet, Milánó, 2010

Faraone ékszerüzlet, Milánó, 2010