Tortacsodák a SütniCake fesztiválon

Forrás: 
SütniCake Sütemény és Torta Fesztivál
2014.11.08.
SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen az első SütniCake Sütemény és Tortafesztiválon, amit november 8-9. között láthatunk az Iparművészeti Múzeum aulájában.

A fesztiválon számos hazai cukrászat és cukrász mutathatja be termékeit, kreatív alkotásait a látogatóknak és rengeteg érdekes programra számíthatunk.

Az ország legnagyobb desszert-asztala - Fotó: Bakcsy Árpád

A torta design versenyre 35 pályamű érkezett, így nem volt könnyű dolga a zsűrinek. A szakmai zsűri tagjai: Horváth Eszter (SUGAR! Design cukrászda, cake designer), Osvárt Judit – Design Hét Budapest - project vezető),  Bakcsy Árpád - ételfotós, Márk Szonja - cukrász, blogger  valamint T. Nagy Tamás.

A hobbi kategória győztese: Fekete Veronika alkotása - Fotó: Bakcsy Árpád

A hobbi cukrász kategória fődíjasa Fekete Veronika „Álomvilág” tortája lett, míg a profi kategóriában Pásztor Petra „Alíz Csodaországban” tortája vitte el a fődíjat. A fesztivál ideje alatt mind a 36 tortát megcsodálhatják a látogatók az ország legnagyobb desszertasztalán.

A profi kategória győztese: Pásztor Petra alkotása - Fotó: Bakcsy Árpád

A SütniCake Sütemény és Torta Fesztivál ötlete abból az elgondolásból született, hogy hazánkban számos gasztro-tematikájú rendezvény közül választhatunk, mégis hiányzik egy elsősorban süteményeket és tortákat reprezentáló esemény. A fesztiválon a hagyományos sütemények mellet cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok és torták várják majd az édesszájúakat, hogy megkóstolják vagy hazavihessék őket.

SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

A Gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatóit láthatjuk, akik néhány titkos fortélyba is beavatják majd a közönséget. A SütniCake kiállítói is érdekes programokkal várják a látogatókat. Igazi különlegesség Raj Ráchel marcipánképkiállítása, de lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek marcipán figurázás.

SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

A programok között szerepel még az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítása, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak majd be. 

SütniCake Sütemény és Tortafesztivál - Fotó: Bakcsy Árpád

 

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Vészabó Noémi, kortárs festőművész, író, költő, Zsigmond Márta-médiadíjas főszerkesztő, műsorvezető, gondolkodó, Szász Endre motívumai után új életet adott az igazi hungaricumnak számító Hollóházi porcelánoknak.

Építészek és képzőművészek egyik legnagyobb kihívása olyan témát választani, amelyről nehéz lerántani a sablonosság rétegeit és új tartalommal megtölteni azt. Ilyen a karácsony, a fenyő témaköre is. Izgalmas alkotások képzőművészektől és építészektől.

 

Számtalan szép és dekoratív inspirációval találkozhatnak ma már azok is, akik úgy döntenek – gazdasági vagy környezettudatos megfontolásból – hogy nem szeretnének sem élő, sem pedig műfenyőt felállítani. Aki szíve szerint elkerülné a karácsonyi giccsözönt, azonban a karácsonyfa imitációjára mégis szüksége van a lelkének, megteremtheti azt egészen letisztult, kreatív módokon is – egyéni ízlése és pénztárcája szerint…

Képes adatbázis ajánló

gőzfürdő

gőzfürdő

Forrás: 
Alex Turco