Édes napok 2015

Szerző: 
2015.09.12.
Édes Napok 2015

Szeptember 18. és 20. között immár ötödik alkalommal élvezhetjük Magyarország legnagyobb édességfesztiválját a Budai Várban.

Az Édes napok az édesség-piac legszínvonalasabb magyar szakmai seregszemléje, amely mára Európában is jegyzett a legnagyobb hasonló témájú rendezvények között.

Édes Napok 2014 - Fotó: Kollarik Ágnes

Idén is több mint száz kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be újdonságait, legínycsiklandóbb, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit. A kiállítók ismét rengeteg színes programmal várják az édesszájú közönséget. Lesz például Cake Pop mártás-díszítés, pucér bonbonkóstolás, de megtudhatjuk azt is, mennyit nyom csokoládé tenyerünk, amit a legfinomabb belga csokoládéból készítenek el nekünk a helyszínen.

Édes Napok 2014 - Fotó: Kollarik Ágnes

A színpadon is érdekesebbnél érdekesebb programokkal várják a kilátogatókat a szervezők az év legédesebb hétvégéjén. A sok érdekes sütő-főző show mellett lesz például Cseh Tamás emlékkoncert, de láthatunk Capoeira-bemutatót is.

Édes Napok 2014 - Fotó: Kollarik Ágnes

 

Egy kreatív lakberendező számára nem lehet akadály a kicsiny méret: jó elosztással, praktikus elrendezéssel, harmonikusan megválasztott formák és színek alkalmazásával még a legkisebb terű lakásból is szemrevaló otthonmegoldások születhetnek.

 

A kisföldalatti felújítását 2014 és 2020 közötti időszakra tervezik, valószínűleg Kukorelli Péter tervei alapján. A MOME-n tanult dizájner kocsija kívül-belül a sci-fi világát idézi. 

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Simin Qiu  egy olyan csaptelepet tervezett, mely 15%-kal kevesebb vizet használ egy átlagoshoz képest azáltal, hogy  „varrja” a víz szálait.

Képes adatbázis ajánló

Város - 1945, 60x80 cm, olaj, 1977

Város - 1945, 60x80 cm, olaj, 1977

Forrás: 
Farkas György katalógus, 2011, szerk. Kovács Gábor Zoltán